?>

Avrupa'daki Faslılar, ülkelerinin Dünya Kupası'nda yarı finale yükselmesini kutluyor

2022 Dünya Kupası çeyrek finalinde Portekiz’i 1-0 yenerek yarı finale yükselen Fas’ın bu başarısı, Avrupa'da yaşayan Faslıları sokaklara döktü.

Spor - 3 yıl önce

Roma/Paris/Cenevre/Madrid/Berlin
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Fas'ın tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda yarı finale yükselmesi coşkuyla kutlanıyor

İtalya’da Faslıların yoğun bulunduğu kentlerden Milano’daki Corso Buenos Aires Caddesi'nde toplanan binlerce Faslı, milli takımlarının Portekiz’i yenerek yarı finale yükselmesini coşkuyla kutladı.

Fas bayraklarını dalgalandıran taraftarlardan bazıları, yarı final başarısını havai fişekler atarak ve meşaleler yakarak kutladı.

Başkent Roma’da da Centocelle Mahallesi'nde toplanan 1000 kadar Faslı taraftar, milli takımlarının galibiyetini sevinçle karşıladı.

İsviçre'de Filistin sloganları atıldı

İsviçre'nin Cenevre ve Montrö kentlerinde binlerce Faslı, milli takımlarının zaferini coşkuyla kutladı.

Cenevre'nin merkezindeki Cornavin Tren Garı Meydanı'nda çok sayıda kişi, Filistin ve Fas bayraklarıyla tezahüratta bulundu.

Onlarca araba konvoy yapıp kornalar çalarak galibiyet turu attı.

İsveç'te coşkulu kutlama

İsveç’in başkenti Stockholm’de Portekiz galibiyetini kutlayan Faslı taraftarlar, sevinç gösterisinde bulundu.

Segeltorg Meydanı’da toplanan 100 kadar Faslı taraftar, ülkelerinin 2022 FIFA Dünya Kupası’nda yarı finale çıkmasını kutladı.

Ülkeleri lehine slogan atan taraftarlar, Filistin için de tezahürat yaptı. Daha sonra araçlarına binen taraftarlar şehir merkezinde tur attı.

Belçika'da 500 bin kişi kutlama yaptı

Yaklaşık 500 bin Fas kökenlinin yaşadığı Belçika'nın başkenti Brüksel sokaklarında da kutlamalar gerçekleştirildi.

Fas'ın galibiyeti için Brüksel sokaklarında arabalarıyla kornalar çalarak turlayan taraftarlar, merkezi bölgelerde de toplanarak şarkılar söyledi ve havai fişek fırlattı.

İki hafta önceki Belçika-Fas maçından sonra kutlamalarda olaylar çıktığı için Brüksel polisi, sıkı güvenlik önlemleri aldı. Merkezi bölgelere çıkan metro istasyonlarının bazıları maç başlamadan kapatıldı.

27 Kasım'da çıkan şiddet olaylarının merkezi Midi Tren İstasyonu civarı ve Lemonnier Bulvarı da trafiğe kapatıldı. Polis, bu alanlardan uzak durulması çağrısı yaptı. İki hafta önce olayların çıktığı mahallelerde çok sayıda polis görevlendirildi.

Brüksel dışında Anvers, Liege, Gent, Kortrijk gibi kentlerde araçlarıyla çıkan Faslılar korna çalıp sokaklarda turlayarak ülkelerinin galibiyet sevincini yaşadı.

Fransa'da Faslılar Paris sokaklarına akın etti

Milli takımlarının zaferinin ardından Faslılar, Paris’in ünlü Şanzelize Caddesi'ne akın etti. Ellerinde Fas bayraklarının yanı sıra Filistin, Cezayir, Tunus bayrakları taşıyan Fas taraftarları, şarkılar söyledi ve havai fişek attı. Yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı caddenin her iki tarafı, Fas taraftarlarıyla doldu.

Taraftar Nawel, AA muhabirine, ülkesiyle gurur duyduğunu ve Fas'ı finalde görmeyi istediğini söyledi.

Fas asıllı Asma da uzun yıllardır böyle bir duygu yaşamadıklarını dile getirerek, "Yaşasın Fas." dedi.

Londra'da "özgür Filistin" sloganları

İngiltere’nin başkenti Londra’da Faslı taraftarlar, ülkelerinin Portekiz karşısında kazandığı zaferi başkentin önemli noktalarından Trafalgar Meydanı ve Piccadily Circus’ta kutladı. Göstericiler, kutlama sırasında "özgür Filistin" sloganları attı.

İspanya'nın farklı kentlerinde kutlamalar yapıldı

300 bini İspanyol vatandaşı olan bir milyonunun üzerinde Faslının yaşadığı İspanya da kutlamalara sahne oldu.

Başkent Madrid'de, Barselona'da, Murcia, Alicante, Almeria, Alicante ile İspanya'ya bağlı olan Fas sınırındaki Melilla ve Ceuta kentlerinde yüzlerce Faslı sokaklara çıkarak Dünya Kupası'nda çeyrek finalde Portekiz'i eleyerek ülke tarihinde ilk defa yarı finale kalmayı kutladı.

Madrid ve Barselona gibi büyük şehirlerde önemli meydanlarda toplanan Faslılar, "en büyük Fas" ve "Afrika" tezahüratları atarak, meşale yaktı.

Faslı nüfusunun neredeyse yüzde 40'ını oluşturduğu Ceuta ve Melilla'da kent içinde arabayla turlayan Faslılar, kornalarını çalarak ve bayrak sallayarak Fas Milli Takımı'nın başarısını kutladı.

Almanya'daki kutlamalarda Arap ve Müslüman ülkelerin bayrakları taşındı

Fas’ın Dünya Kupası’nda yarı finale çıkması Almanya’nın başkenti Berlin’de de coşkuyla kutlandı.

Şehir merkezinde araç konvoyu oluşturan futbolseverler bayrak sallayarak ve korna çalarak tur attı. Kutlamalarda çeşitli Arap ve Müslüman ülkelerin bayrakları da taşındı.

Bir grup, Joachimsthaler Caddesi’nin bir bölümünü geçici olarak kapatarak dans etti. Berlin polisi, trafiği düzenlemeye çalıştı.

Göçmenlerin yoğun yaşadığı Sonnenalle Caddesi’nde de Fas’ın galibiyeti sonrasında çok sayıda kişi sokağa çıkarken, kutlamalar dolayısıyla cadde kapatıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ordulu paralimpik milli atıcı Çağla, olimpiyat madalyası hedefinden vazgeçmiyor

2022-12-08 12:34 - Spor

BiTıklaİhracat Programı tanıtıldı

2022-12-07 17:04 - Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 85,87 dolar

2022-12-05 10:23 - Ekonomi

Fenerbahçe hazırlık maçında Corendon Alanyaspor'u mağlup etti

2022-12-07 22:05 - Spor

İletişim Başkanlığı 28 Kasım-4 Aralık Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı

2022-12-05 21:18 - Medya

Kayseri'de sis ulaşımı olumsuz etkiledi

2022-12-06 10:03 - Gündem

Sanayi sektöründen ihracatta ocak-kasım rekoru

2022-12-06 11:28 - Ekonomi

Lübnan, 15 tonluk tehlikeli tıbbi atığı imha edilmek üzere Fransa'ya gönderdi

2022-12-06 18:23 - Dünya

Bakan Kurum: 1 santim toprak 500 yılda oluşuyor ama erozyonla sadece 45 yılda kayboluyor

2022-12-05 12:11 - Gündem

Çin'de hizmetler sektöründeki ekonomik aktivite 6 ayın en düşük seviyesinde

2022-12-05 17:44 - Dünya

İlgili Haberler

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, başarılı olacaklarına inanıyor

14:57 - Spor

Süper Lig'de 4. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

14:47 - Spor

Antrenör babasının teşvikiyle başladığı tekvandoda şimdi sporcu yetiştiriyor

13:58 - Spor

Milli okçu Merve Nur Eroğlu: Amacım altın madalyayı alıp bayrağımı en iyi şekilde temsil edebilmek

12:18 - Spor

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde kura çekimi yarın yapılacak

12:13 - Spor

Günün Manşetleri

Paşinyan: Ermenistan, zamanı geldiğinde AB ile AEB arasında tercih yapacak

15:47 - Dünya

ABD ekonomisi, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,3 büyüdü

15:42 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'le telefonda görüştü

15:37 - Gündem

AA Finans 2. Çeyrek Büyüme Beklenti Anketi sonuçlandı

15:33 - Ekonomi

İsrail'in, 7 Ekim 2023'ten beri gözaltına aldığı 197 Filistinli gazeteciden 50’si hala hap

15:27 - Dünya