?>

Avrupa futbolunda 'Süper Lig' çatlağı

İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 12 kulübün "Avrupa Süper Ligi" adıyla yeni bir turnuva düzenlenmesi konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

Spor - 4 yıl önce

Londra

İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüplerinden yapılan ortak açıklamada Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasına ilişkin karar duyuruldu.

Açıklamada, en kısa sürede başlaması planlanan Avrupa Süper Ligi'ne 3 takımın daha katılmasının beklendiği belirtildi.

Kurucu kulüplerin, yeni lig ve bir bütün olarak futbol adına en iyi sonucu elde etmek için UEFA ve FIFA yetkilileriyle görüşmeyi “dört gözle” beklediği kaydedilen açıklamada, Avrupa Süper Ligi'nin kuruluşunun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Avrupa futbol ekonomisindeki istikrarsızlığı hızlandırdığı bir zamana denk geldiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, kurucu kulüplerin, birkaç yıldır Avrupa'daki müsabakaların kalitesini ve yoğunluğunu iyileştirme, en iyi kulüplere ve oyuncularına düzenli olarak rekabet etmelerini sağlayacak bir format oluşturma hedefinde olduğu aktarıldı. Ayrıca kurucu kulüplere toplam 3,5 milyar avro ödeneceği ifade edildi.

Turnuvanın detaylarına ilişkin bilgilerin de yer aldığı açıklamada, 15 kurucu kulüple birlikte toplamda 20 kulübün mücadele edeceği ligde, 5 takımın her sezon değişeceği kaydedildi.

Ağustosta başlayacak turnuvada takımların 10'arlı iki grupta yer alacağı ve grupları ilk 3'te bitirenlerin direkt çeyrek finale yükseleceği, ligi 4. ve 5. sırada tamamlayan takımların çeyrek finale yükselmek için play-off karşılaşması yapacağı bildirildi. Çeyrek finalin çift maç usulüne göre oynanacağı, final müsabakasının da mayıs ayında yapılacağı belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Real Madrid Başkanı ve Avrupa Süper Ligi'nin ilk başkanı Florentino Perez, "Futbola her seviyede yardımcı olacağız ve onu hak ettiği yere götüreceğiz. Futbolun dünyada 4 milyardan fazla taraftarı var ve dünyadaki tek küresel spor. Büyük kulüpler olarak bizim sorumluluğumuz onların isteklerine cevap vermektir." ifadelerini kullandı.

​​​​​​​UEFA, İngiltere Futbol Federasyonu, İngiltere Premier Lig, İspanya Futbol Federasyonu, La Liga, İtalya Futbol Federasyonu ve Serie A yönetimleri, ortak bir bildiri yayımlayarak Süper Lig projesine karşı çıkmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Datça açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem

2021-04-14 05:27 - Gündem

Ilgaz Dağı kayak sezonunun ardından sessizliğe büründü

2021-04-18 16:31 - Gündem

Koalisyon güçleri, Husiler'in Suudi Arabistan'a yönelik iki saldırısının engellendiğini açıkladı

2021-04-12 13:08 - Gündem

İstanbul'da hava kirliliği bir yılda yüzde 10 azaldı

2021-04-15 14:46 - Çevre-Hayat

Türk Konseyi ülkelerinin futbol federasyonları arasında iş birliği yapılacak

2021-04-14 20:04 - Gündem

Japonya'nın Miyagi eyaleti açıklarında 5,8 büyüklüğünde deprem

2021-04-18 12:17 - Gündem

NATO: Rusya Ukrayna sınırındaki askeri yığınağını sonlandırmalı

2021-04-13 15:56 - Dünya

İzmir'de FETÖ operasyonunda 29 şüpheli gözaltına alındı

2021-04-16 15:31 - Gündem

NASA yarışmasıyla gelen birincilik Van Gölü'nün tanıtımına katkı sundu

2021-04-15 15:26 - Gündem

Yeni Malatyaspor ligde 13 maç sonra kazandı

2021-04-17 23:12 - Spor

İlgili Haberler

Milli basketbolcu Olcay Çakır Turgut, Litvanya maçının önemine değindi

18:48 - Spor

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, ABD'li oyuncu Errick McCollum'u yeniden kadrosuna kattı

14:06 - Spor

Fenerbahçe Beko, ABD'li basketbolcu Errick McCollum ile yollarını ayırdı

10:32 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 7'ncilik maçında Litvanya ile karşılaşacak

09:11 - Spor

Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda kupa yarın sahibini bulacak

09:19 - Spor

Günün Manşetleri

İstanbul'da "Katliama alışma Gazze'yi unutma" eylemi

02:12 - Gündem

Türkiye, Pakistan'daki terör saldırısını kınadı

02:11 - Gündem

Çankırı'da tıra çarpan araçtaki 5 özel harekat kursiyerinden 2'si öldü, 3'ü yaralandı

02:07 - Asayiş

AK Parti Sözcüsü Çelik: Pakistan'daki terör saldırısını lanetliyoruz

01:37 - Siyaset

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde düzenlenen bombalı saldırıda 13 asker öldü

01:26 - Dünya