'Avrupa'da barışın, güvenliğin ve özgürlüğün kalıcı olmasını istiyoruz'

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "AB üyeliğinin, Hırvatistan'ın refah seviyesini artırmasını ve insanların daha iyi yaşam şartlarına sahip olmalarını istiyoruz. Avrupa'da barışın, güvenliğin ve özgürlüğün kalıcı olmasını istiyoruz." dedi.

Dünya - 7 yıl önce

Croatia
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'da barışın, güvenliğin ve özgürlüğün kalıcı olmasını istediklerini söyledi.
Merkel, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki temasları kapsamında, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ile bir araya geldi.
Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Merkel, Batı Balkan ülkelerinin, Avrupa Birliği (AB) üyeliğini desteklediklerini anımsatarak, "Bu noktada başarılı adımlarımız oldu. Bilhassa Makedonya'nın isim sorununun halledilmesi hususunda. Ancak üyelik için gerekli koşulların yerine getirilmesi gerektiği göz ardı edilmemeli." değerlendirmesinde bulundu.
Merkel, Almanya'da yaşayan yaklaşık 370 bin Hırvat vatandaşın, Hırvatistan ile Almanya arasında önemli bir köprü görevi üstlendiğini söyledi.
Hırvatistan'ın AB üyelik sürecine değinen Merkel, ülkenin, Almanya'nın desteklediği istikamette seyrettiğini vurgulayarak, "AB üyeliğinin, Hırvatistan'ın refah seviyesini artırmasını ve insanların daha iyi yaşam şartlarına sahip olmalarını istiyoruz. Avrupa'da barışın, güvenliğin ve özgürlüğün kalıcı olmasını istiyoruz." diye konuştu.
Başbakan Plenkovic de ülkesinin en önemli hedeflerinden birinin Schengen üyeliği olduğunu anımsatarak, Hırvat polisinin, komşu ülkelerle iş birliğine açık olduğunu söyledi.
Hırvatistan'ın dış sınırlarında 6 bin 500 polisin görev yaptığını aktaran Plenkovic, "Attığımız her adım, yasa dışı göçü engellemek içindir. Ülkemize girişlerin, AB ülkelerinde istikrarsızlığa neden olan insan kaçakçılarının değil, yetkili mercilerin gözetimi altında yapılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.
Plenkovic, Almanya'nın, 5,3 milyar avroluk ticaret hacmi ile Hırvatistan'ın en önemli ticari ortağı olduğunun altını çizdi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'İHA ve SİHA'lar, PKK'nın psikolojisini bozdu'

2019-05-18 15:51 - Genel

İspanya'da çalışma saatlerinde kart basma sistemi zorunluluğu

2019-05-13 20:02 - Dünya

Galatasaray ile Medipol Başakşehir 22. randevuda

2019-05-18 14:02 - Spor

Bakan Soylu: “Darısı diğer illerimizin başına”

2019-05-15 19:49 - Genel

Futbolda heyecan dolu sezon sonu

2019-05-14 14:52 - Spor

Siirt'te sokağa çıkma yasağı !

2019-05-12 14:32 - Asayiş

'Avrupa'da barışın, güvenliğin ve özgürlüğün kalıcı olmasını istiyoruz'

2019-05-18 23:57 - Dünya

Avustralya'daki seçimde iktidar değişmedi

2019-05-18 22:47 - Dünya

Çukurca kırsalında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

2019-05-18 22:17 - Asayiş

Trabzonspor'dan kulubün CFCB Yargı Dairesine sevkine ilişkin açıklama

2019-05-18 22:07 - Spor

İlgili Haberler

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya

Güneş tutulması gökyüzü meraklılarını buluşturdu

21:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset