?>

AVM’ye "yürüyen merdiven" davası

Alışveriş için gittiği AVM’de elinin yürüyen merdivene sıkışması sonucu ağır yaralanan Rüzgar bebeğin ailesi, hukuk mücadelesi başlattı. Aile, Esenyurt’ta bulunan alışveriş merkezine, yürüyen merdiven ile sac arasındaki boşluğun standartların dışında geniş olduğu

Asayiş - 8 yıl önce

18 Eylül 2016’da Esenyurt’ta ailesi ile birlikte bebek arabası almaya gittiği bir Alışveriş Merkezi’nde (AVM) yürüyen merdivene eli sıkışan Rüzgar Kaya isimli 2,5 yaşındaki bebeğin ailesi, hukuk mücadelesi başlattı. Yürüyen merdiven’de Rüzgar bebeğin elinin sıkıştığı açıklığın standartların üzerinde olduğunu iddia eden ailenin açtığı dava Bakırköy Adliyesi’nde görülmeye başlandı.

Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan baba Volkan Kaya, çocuğunun şu anda fizik tedavi gördüğünü ve olay sonrası yaklaşık 6,5 saatlik bir ameliyat geçirdiğini ifade etti.

“45 DAKİKA SÜRDÜ ÇIKARILMASI”

Olay gününü anlatan Volkan Kaya, Rüzgar bebeğinin 45 dakika boyuncu kurtarılmaya çalışıldığını belirterek, "Çocuk önümüzde yürürken birden bire tersten gelen yürüyen merdivene çıktı. Sonrasında eli sıkıştı ve bileğinden kopma noktasına geldi. 6 buçuk saatlik bir operasyon geçirdi. 45 dakika sürdü oradan çıkarılabilmesi. Şu anda fizik tedavisi devam ediyor. Güvenlik noktasında AVM’nin bir hatası olduğunu düşünüyoruz. Şu anda ilk duruşma ertelendi. Önümüzdeki günlerde Temmuz ayında ilk duruşma olacak” dedi.

“YÜRÜYEN MERDİVEN İLE SAC ARASINDAKİ BOŞLUK STANDART DIŞI”

Ailenin avukatı ise günlük hayatta sürekli olarak kullanılan yürüyen merdivenlerin bakımlarının sürekli olması gerektiğini değinerek, “Periyodik halde onarımların yapılması oldukça önemli. Bu tür vahim sonuçların olduğu kazaların oluşması çok mümkün oluyor. Bu nedenle yetkililerin bu alanda çok özverili çalışmalar gerçekleştirmesi gerekiyor. Olayımız ile ilgili örnek verecek olursak burada kazanın meydana gelmesi noktasında, yürüyen merdivenin basamağı ile sac paneli arasında Rüzgar’ın elinin girip kol bileği doğrultusunda bir kesinti yaşaması söz konusu. Elinde herhangi bir problem yok parmaklarında herhangi bir sorun yok. Bileği ile yürüyen merdiven arasındaki sac paneli arasına girmesi söz konusu. Bu standartların tamamen dışında bir durum. Bizde bu nedenle gerekli bakımı ve özeni yerine getirmediğinden dolayı AVM yönetimine dava açtık” ifadelerini kullandı.

Murat Delice

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

2017-05-08 02:17 - Gündem

Yağmurda kontrolden çıkan panelvan direğe böyle çarptı

2017-05-06 19:22 - Asayiş

İçinde mühimmat bulunan sandık kıyıya vurdu

2017-05-07 20:07 - Gündem

Beşiktaş ile Fenerbahçe kritik randevuda karşı karşıya

2017-05-07 22:17 - Spor

AVM’ye "yürüyen merdiven" davası

2017-05-08 18:02 - Asayiş

Çorum'da yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 38 yaralı

2017-05-08 12:27 - Gündem

Ailevi Akdeniz Ateşi'ne çare Türkiye'den gelecek

2017-05-06 17:05 - Sağlık

Doğu Akdeniz için kuvvetli yağış uyarısı

2017-05-06 17:27 - Gündem

Hazine'den 1,75 milyar dolarlık tahvil ihracı

2017-05-05 13:52 - Ekonomi

Havai fişek elinde patlayınca hastanelik oldu

2017-05-06 20:47 - Asayiş

İlgili Haberler

Antalya'nın Elmalı ilçesinde sağanak, dolu ve hortum etkili oldu

22:53 - Asayiş

Ankara'da sağanak ve fırtına etkili oldu

20:33 - Asayiş

Ağır hasarlı araçları usulsüz 'change' yapan sanıklara 225 yıla kadar hapis istemi

14:18 - Asayiş

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 153 şüpheli yakalandı

08:12 - Asayiş

Bolu'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

20:32 - Asayiş

Günün Manşetleri

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, İsrail ve Suriye'nin ateşkese vardığını duyurd

02:07 - Dünya

İngiltere, kötü niyetli siber faaliyetleri nedeniyle Rus ajanlara yaptırım kararı aldı

01:03 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan: Suriye’deki çatışmalar bir an önce sona erdirilmeli

00:47 - Siyaset

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Egemen eşitliğimiz kabul edilmeden müzakere sürecine geçilmeyecek

00:38 - Dünya

ABD Başkanı Trump, 'GENIUS' tasarısını imzaladı

00:23 - Dünya