?>

Atına sopayla vuran şahsa ceza kesildi

Kahramanmaraş'ta sahibi tarafından bir araca bindirmek istediği esnada sopayla atına vurması hayvan severlerin tepkisiyle karşılandı. Rüzgarkesen ismini verdiği atına sopayla vuran sahibine 773 TL para cezası kesildi. Yaşananlar vatandaşların cep telefonu kameralarınca görüntülen

Asayiş - 6 yıl önce

Olay, Türkoğlu ilçesinin Beyoğlu Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre, İ.A. kendisine ait atı bir araca bindirilmek istedi. Araca binmekte güçlük eken ata elindeki sopayla vurduğu gören çevredeki vatandaşlar duruma tepki gösterdi. O anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden vatandaşlar görüntüleri HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu üyesi olan MARTI Tabi Hayata ve Hayvanlara Işık Derneği'ne gönderdi.

“Hayvan severlerden tepki”

Sosyal medyada da paylaşılan görüntüler sonrası harekete geçen MARTI Tabi Hayata ve Hayvanlara Işık Derneği Başkanı Çiğdem Şeker, olayı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne bildirdi. Olayın ilgili müdürlük tarafından takip edildiğini söyleyen Şeker, at sahibine 773 lira idari para cezası uygulandığını söyledi.Hayvan sahiplerine hassasiyet çağrısında bulunan Şeker, “Biz, HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu'nun üye derneği olan MARTI Tabi Hayata ve Hayvanlara Işık Derneği olarak faaliyet gösteriyoruz 2014 yılından beri. Derneğimizin sosyal medyada etiketlendiğini gördük. Videoyu izledikten sonra linkiyle birlikte Doğa Koruma Milli Parklar Müdürü Hacı Kalınkütük'e bildirdik yazılı olarak şikayetimizi. Hemen ekiplerini bölgeye gönderdi ve atın gerçekten şiddete maruz kaldığını tespit ettiler. Bu olaydan dolayı şahsa 773 lira idari para cezası uygulandı. Atın sahibine gerekli idari işlem başlatıldı. İnsanlar yaz mevsiminde işleri için binek hayvanlarını kullanıyorlar ancak kış mevsiminde boş arazilere bırakılıyor. Birçok defa yaralı at ve eşek ihbarı bizlere yapıldı. Yapılan ihbarlar sonucu hayvanlar milli parklar ve belediye ekiplerince alınıp tedavisi yapılıyor. Yük hayvanlarının ötelenmesi hiç doğru değil. Hayvanlar işleri bitince terk ediliyorlar. Ben hayvan sahiplerinden daha fazla hassasiyet bekliyorum” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Direğe çarpan kamyonet takla attı: 6 yaralı

2019-06-04 21:42 - Asayiş

Atına sopayla vuran şahsa ceza kesildi

2019-06-11 14:22 - Asayiş

Diyarbakır'da Gri Listedeki 300 bin TL ödülle aranan terörist öldürüldü

2019-06-09 12:27 - Asayiş

Fanatik Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya baskın

2019-06-09 17:51 - Genel

Generallere yönelik sözlere suç duyurusunda bulunuldu

2019-06-10 22:17 - Gündem

Baymak’ın hedefi dünyanın 10 markasından biri olmak

2019-06-10 12:49 - Ekonomi

Türk motosikletçiler Avrupa arenasında

2019-06-06 17:56 - Spor

Yargıtay Lig TV'den izinsiz maç izleten kahvecinin cezasını bozdu

2019-06-05 14:47 - Gündem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, huzurevi sakinlerini ziyaret etti

2019-06-05 22:52 - Gündem

Beşiktaş'taki makas terörü zanlıları tutuklandı

2019-06-10 01:12 - Asayiş

İlgili Haberler

'Huzur İstanbul' denetimlerinde 735 kişi gözaltına alındı

08:52 - Asayiş

Orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürüyor

08:07 - Asayiş

İstanbul'da suç örgütlerine yönelik operasyonlarda yakalanan şüphelilerden 69'u tutuklandı

19:23 - Asayiş

Manisa'da Şehzadeler ve Soma ilçesindeki yangınlarla ilgili 2 kişi tutuklandı

16:52 - Asayiş

Mersin ve Çanakkale'de çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

14:23 - Asayiş

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile telefonda görüştü

17:37 - Siyaset

BtcTurk Kripto'dan "BtcTurk'ün hacklendiği" iddialarına ilişkin açıklama

17:12 - Gündem

İngiltere Başbakanı Starmer, Trump-Putin görüşmesi öncesi Zelenskiy ile bir araya geldi

16:52 - Dünya

ABD'de üretici enflasyonu temmuzda beklentileri aştı

16:47 - Ekonomi

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları azaldı

16:37 - Ekonomi