?>

Atatürk sevgisini 81 yıldır sakladığı gazetede yaşatıyor

Çanakkale'de yaşayan 89 yaşındaki Cevat Yaltıraklı, çerçevelettirdiği Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat haberinin yer aldığ�� gazete sayfasına yıllardır gözü gibi bakıyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Çanakkale

Çanakkale'de yaşayan 89 yaşındaki Cevat Yaltıraklı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat haberinin bulunduğu gazeteyi 81 yıldır özenle saklıyor.

Atatürk'ün ölüm haberini aldığında henüz 8 yaşında olan Yaltıraklı, hem Ulu Önder'e duyduğu sevgiyi hem de o gün küçük bedenini saran acıyı, 10 Kasım 1938'te ikinci baskısını yapan gazetenin manşetten verdiği habere bakarak taze tutuyor.

Atatürk öldüğünde ilkokul 1. sınıf öğrencisi olan Yaltıraklı, 10 Kasım 1938'de yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Yaltıraklı, o yıllarda İstanbul'da yaşadıkları belirterek, "O gün okula giden ağabeyim öğle üzerine doğru çantası elinde, ağlaya ağlaya eve doğru geldi. Annemle biz pencereden onu görünce aşağıya indik. 'Ne oldu, dayak mı yedin, düştün mü?' diye sorduk. 'Hayır, Atatürk ölmüş de mektepler tatil oldu' dedi. Annem ve ben beynimizden vurulmuşa döndük." ifadelerini kullandı.

Ağabeyinin bu sözleri üzerine gazete bayisine gittiğini kaydeden Yaltıraklı, Atatürk'ün ölümü üzerine ikinci baskıyı yapan ve ölüm haberini duyuran gazeteden satın aldığını söyledi.

Çocuklarına miras bırakacak

Yaltıraklı, bir çerçeve içine koyduğu 81 yıllık gazeteye gözü gibi baktığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bunu sakladığım için huzur ve mutluluk duyuyorum. Çocuklarıma da bunu vasiyet ediyorum. Ben öldükten sonra da onlar saklamaya devam edecek. Ağabeyimden Atatürk'ün öldüğünü duyar duymaz, annem de ben de şoke olmuştuk. O ağladı, ben ağladım. Yakıştıramadık. Şu anda bile insan anlatırken müteessir oluyor. Atatürk'ün sevgisi ölçülmez."

Her 10 Kasım'da sakladığı gazete sayesinde 1938'in 10 Kasım'ına gittiğini kaydeden Yaltıraklı, "Evimin baş köşesinde tutuyorum, Atam'dan kalan bu hatırayı. Acı bir hatıra aslında. Acısı hala taze. Tazeliği kaybolmaz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Meclis Başkanı Şentop'tan Mevlit Kandili mesajı

2019-11-08 22:32 - Gündem

Göztepe'de İlhan Palut dönemi başladı

2019-11-05 17:03 - Spor

Şehit Topçu'nun cenazesi memleketi Osmaniye'ye uğurlandı

2019-11-05 14:02 - Gündem

Can Üstündağ, Ironman yarışında saniyelere meydan okudu

2019-11-04 16:00 - Genel

Ekim ayının zam şampiyonu erkek kazağı oldu

2019-11-04 13:37 - Ekonomi

Geleneksel oyunlar farklı kuşakları buluşturdu

2019-11-08 16:47 - Çevre-Hayat

Ankara'da İtalya Silahlı Kuvvetleri Günü resepsiyonu

2019-11-05 15:22 - Gündem

Çocuklarda çinko desteği bağışıklığı güçlendiriyor

2019-11-04 15:22 - Sağlık

AP üyesi Zdechovsky'den Diyarbakır annelerine ziyaret

2019-11-07 19:02 - Genel

"Alkol ve tütün kullanımı mide hastalıklarına yol açabilir"

2019-11-04 17:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

SOLOTÜRK, Sivas'ta gösteri uçuşu gerçekleştirdi

19:33 - Çevre-Hayat

Muş'ta gönüllü gençler köy okulunu öğrenciler için hazırladı

13:32 - Çevre-Hayat

Iğdır'da kadın çiftçiler 'kurutma makinesi' desteğiyle kazançlarını katlıyor

13:12 - Çevre-Hayat

'Kara yapıklılar' baş bağlama geleneğini yıllardır sürdürüyor

12:58 - Çevre-Hayat

KETEM'in telefonu hayatını değiştirdi, erken teşhisle meme kanserini yendi

12:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Trump'tan Savunma Bakanlığının adını Savaş Bakanlığı olarak değiştirmeye yönelik ilk adım

06:23 - Dünya

Trump, Elon Musk hariç teknoloji liderlerini Beyaz Saray'da ağırladı

06:17 - Dünya

A Milli Futbol Takımı, Konya'da

02:53 - Spor

Alaattin Köseler ile 25 sanığın yargılandığı davada ara karar

00:47 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Japonya ile varılan ticaret anlaşmasına yönelik kararnameyi imzaladı

00:18 - Dünya