?>

ASPİLSAN Enerji, yılın ilk yarısında lityum iyon pilde seri üretime geçecek

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Özsoy, "ASPİLSAN Enerji olarak pil üretimini yerli ve milli olarak yapma konusunda çok önemli bir yol katettik." dedi.

Teknoloji - 4 yıl önce

Kayseri

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, yaptığı yazılı açıklamada, gerek salgının gerekse ekonomik sıkıntıların pek çok şirket gibi kendilerini de etkilediğini ancak bunlara rağmen 2021 yılında büyümeye devam ettiklerini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının desteğiyle sürdürdükleri lityum iyon pil üretim tesisi yatırımının, dönüşüm ve büyüme anlamında 2021 yılında ASPİLSAN Enerji'nin en önemli konusu olduğunu belirten Özsoy, projenin Türkiye açısından stratejik önemine dikkati çekti.

Tüm dikkatlerini bu projeye verdiklerini vurgulayan Özsoy, şunları kaydetti:

"2022 yılının ilk yarısında pil seri üretiminin başlamasını beklediğimiz bu tesise yönelik çalışmalarımız, odağımızdaki ana faaliyeti oluşturdu. Kısa bir sürede bu yatırımın yapılması, ciddi bir emekle mümkün oldu. Yeni ticari bataryaların yanı sıra ASELSAN, TUSAŞ ve Roketsan ürünlerine yönelik yüksek teknolojili batarya tasarım projelerine başladık ve burada da önemli bir yol aldık. Bu bataryalar, ülkemizin kritik savunma sistemlerinin yerli ve milli olarak üretilmesine önemli katkılar sağlayacak. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının bir kuruluşu olarak öncelikli amacımız, Türk Silahlı Kuvvetlerinin pil ve batarya konusundaki ihtiyaçlarını karşılamak. Buna karşın pil teknolojisindeki gelişmeler ve batarya sistemleri artık hayatın tamamında yer alıyor. ASPİLSAN Enerji olarak pil üretimini yerli ve milli olarak yapma konusunda çok önemli bir yol katettik. Bu kapsamda öncelikle tüm sektörlerin ihtiyaçlarını anlamayı ve onlarla beraber çözümler üretmeyi amaçlıyoruz. Bu sayede bir yandan üreteceğimiz pilin yerlilik oranını artırırken, ülkemizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak çözümlerle de cari açığı azaltmayı hedefliyoruz."

ASPİLSAN AR-GE merkezleri çalışıyor

Ankara AR-GE merkezinde hem pil geliştirme ve tasarlama yeteneğine sahip hem de ham madde üreticilerine destek verecek bir altyapının kurulumunu tamamladıklarını anlatan Özsoy, Türkiye'nin pil çalışmalarında üs olacak bu merkezde, pil üretimi ve geliştirilmesine yönelik her türlü testle ilgili tüm paydaşlara hizmet verdiklerini aktardı.

İstanbul AR-GE merkezinin de bu yıl hidrojen ve yakıt pili konusundaki çalışmalarının ilk prototiplerini yaptığını ve bunları SAHA EXPO'da kamuoyuna sunduklarını hatırlatan Özsoy, bu çalışmaların öneminin Paris Sözleşmesi'nin imzalanmasından sonra daha da belirginleştiğini belirtti.

Özsoy, bu yıl çeşitli raylı sistem akülerini yerlileştirerek önemli bir pazara giriş yaptıklarını, Türkiye'de yapılan metro ve tren yatırımlarına paralel raylı sistem bataryaları alanındaki yatırımların bu yıl sonucunu aldıklarını ve ilk yerli raylı sistem aküleri işletmelere sağladıklarını ifade etti.

ASPİLSAN Enerji'nin istihdam açısından 2021'de yüzde 100'ün üzerinde büyüdüğünü kaydeden Özsoy, yıl başında 100 civarında olan çalışan sayısının, yıl sonunda 235'ere ulaştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bülent Ersoy'un Anıtkabir ziyareti sırasındaki görüntülere ilişkin inceleme başlatıldı

2022-01-13 12:06 - Magazin

Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım ölümünün 99. yılında anılıyor

2022-01-13 12:12 - Gündem

ABD, Libya'da özgür ve kapsayıcı seçimlerin yapılmasını destekliyor

2022-01-14 21:33 - Dünya

'Benden Ne Olur' sinemaseverlerle buluşuyor

2022-01-13 11:12 - Kültür Sanat

Yabancıya konut satışında ortalama fiyat 187 bin dolar oldu

2022-01-17 13:36 - Ekonomi

Türkiye genelinde 20 bin 843 köpek kayıt altına alındı

2022-01-14 18:18 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Dışişleri Bakanı Sani'yi kabul etti

2022-01-14 18:48 - Siyaset

Trabzonspor, Edgar Ie ile sözleşmesini sonlandırdı

2022-01-14 12:57 - Spor

Protez ustası 57 yılda yaklaşık 8 bin engellinin hayatına dokundu

2022-01-17 13:14 - Çevre-Hayat

2021 'dünyada en sıcak beşinci yıl' olarak kayıtlara geçti

2022-01-12 11:48 - Gündem

İlgili Haberler

Samsun Üniversitesi öğrencileri yaptıkları teleskopla gökyüzünü gözlemledi

13:18 - Teknoloji

Sakarya'da meslek lisesi öğrencilerinin ürettiği İHA TEKNOFEST finallerinde boy gösterecek

13:13 - Teknoloji

Güvenlik güçlerine hizmet verecek "milli göz" göreve başladı

12:22 - Teknoloji

TEKNOFEST Roket Yarışması'nda üç ayrı roket aynı anda ateşlendi

23:28 - Teknoloji

Yapay zekanın "enerji iştahı", sektörü yeni yatırımlara itiyor

13:53 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Rusya: Çin’le nadir toprak elementlerinin üretiminde işbirliğini görüşüyoruz

13:58 - Ekonomi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: Batılılardan intikam alma arzusunda değiliz

13:53 - Dünya

Togg'un yeni modeli 15 Eylül'de Türkiye'de, 29 Eylül'de Almanya'da ön sipar

13:42 - Ekonomi

İİT-Arap Birliği Gazze Temas Grubu Komitesi Dışişleri Bakanlarından İsrail'e kınama

13:37 - Dünya

Fransız Prof. Chagnollaud: Tüm dünya, Batı hariç Filistin Devleti'ni tanıdı

13:33 - Dünya