?>

'Askeri intikaller zırhlı araçlarla yapılsın' talebi

Emekli uzman erbaşlar, özellikle terörle mücadele bölgelerinde görevli askerlerin intikallerinin zırhlı araçlarla ve havayoluyla yapılmasını talep etti - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA-Sarp Özer

Uzmanlar Derneği (UZDER) Genel Sekreteri Nadir Kaynar, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 17 askerin yaralandığını hatırlattı.

Terör saldırısı yapılan aracın zırhsız, sivil bir minibüs olduğuna yönelik haberleri anımsatan Kaynar, "İntikallerin havayoluyla yapılmasını istiyoruz. Bu olmuyorsa bile zırhlı araçlar kullanılabilir. Devletimiz güçlü, bunları yapabilecek kapasitede. Niye hala minibüslerle veya sivil araçlarla bunlar yapılıyor" diye sordu.

Terörle mücadele bölgesinde yaşananları çok iyi bildiklerini ifade eden Nadir Kaynar, "Bölgede maalesef terör örgütüne istihbarat sağlayanlar bulunuyor. Askerlere sivil kıyafet giydirmemiz, onları sivil araçlara bindirmemiz, onları gizlediğimiz anlamına gelmiyor. Tam tersine daha çok korumasız kalıyorlar. Bu konuda gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz." dedi.

Güvenlik uzmanı Ağar

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar ise terör örgütü PKK'nın, güvenlik güçlerinin etkili operasyonları nedeniyle alan sıkışması yaşadığını söyledi.

Operasyonların ardından terör örgütünün hareket kabiliyetinin azaldığını dile getiren Ağar, teröristlerin bu nedenle kendileri için daha az risk taşıyan ve ses getirebilecek eylemlere yöneldiğini belirtti.

Teröristlerin öğretmenleri, siyasileri hedef almaya başladığını ifade eden Abdullah Ağar, "Bunların hepsi şu an PKK'nın Türkiye'de üretmeye çalıştığı terör stratejisinin birer türevi. İçine düştükleri çaresizliğin üzerine bina ettikleri bir strateji bu. Güvenlik güçlerinin operasyonlarından çok etkin sonuçlar alındı." ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde güç göstererek ve gizlilik içinde yapılan intikal görevlerinin olduğunu aktaran Ağar, zırhlı araçlarla yapılan intikallerin kendine özgü birçok detayının olduğunu ifade etti.

Abdullah Ağar, sivil araçlarla yapılan intikallerin "yanlış" olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, bu şekilde başarıyla yapılan çok sayıda görevin olduğunu aktararak, "Siz tamamıyla zırhlı araçlarla veya helikopterle bunları yapacağım derseniz altından kalkamazsınız, bu biraz gerçeği zorlamak olur." diye konuştu.

Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş da güvenlik güçlerinin son dönemdeki etkili operasyonlarının ardından terör örgütü PKK'nın hedef değiştirmeye başladığını belirtti.

Teröristlerin yakın zamanda "yumuşak hedeflere" yönelik saldırılar gerçekleştirdiğine dikkati çeken Karakuş, "Kayıplarının artmasına neden olmayacak hedeflere saldırmaya çalışıyorlar." dedi.

Özellikle terörle mücadele yapılan bölgelerdeki karayollarının iyileştirilmesinin önemine değinen Karakuş, "Ayrıca söz konusu bölgelerdeki nakil görevleri zırhlı araçlarla, en korunaklı şekilde yapılmalıdır." ifadesini kullandı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail İç Güvelik Bakanı'ndan küstah Mescid-i Aksa açıklaması

2017-07-17 05:57 - Dünya

Gümrük kontrolü yapmak için durdurmaya çalıştığı yolcular Gümrük memuruna saldırdı

2017-07-12 15:47 - Asayiş

Menenjit B için geliştirilen aşı belsoğukluğunda etkili oldu

2017-07-11 17:03 - Genel

Görme engellilere 5 bin gören göz cihazı dağıtılacak

2017-07-17 17:17 - Ekonomi

Vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde toplanıyor

2017-07-15 21:17 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası devam ediyor

2017-07-18 13:17 - Gündem

TSK: Kuzey Irak'ta 3 terörist etkisiz hale getirildi

2017-07-17 15:22 - Asayiş

İçişleri Bakanlığı çalışanı bylock kullanıcısı 40 kişi hakkında gözaltı kararı

2017-07-18 13:52 - Asayiş

Bozayı ailesinin yiyecek bulma çabası

2017-07-18 14:52 - Çevre-Hayat

Stres dişlerin de düşmanı

2017-07-14 14:13 - Genel

İlgili Haberler

İletişim Başkanlığı orman yangınlarına ilişkin rehber hazırladı

19:08 - Gündem

Mühendis Tek-Sen Konfederasyonu kuruldu

16:38 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, İstanbul'da Balkan ülkelerinden mevkidaşlarıyla görüştü

16:28 - Gündem

Kars'ta sel ve heyelan nedeniyle köylerde hasar oluştu

15:17 - Gündem

Şanlıurfa'da termometreler 55 dereceyi gösterdi

15:08 - Gündem

Günün Manşetleri

İletişim Başkanlığı orman yangınlarına ilişkin rehber hazırladı

19:08 - Gündem

Trump'ın ekibinin Gazze stratejisinde değişiklik yapacağı iddia edildi

18:32 - Dünya

İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli aktivistler, "Gazze için açlık grevine" başl

18:27 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Komşu ülkelerle ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz

18:13 - Dünya

Mühendis Tek-Sen Konfederasyonu kuruldu

16:38 - Gündem