?>

Arife günü kartlı alışveriş rekoru bekleniyor

Ramazan Bayramı hazırlığı ve okulların kapanmasının ardından başlayan yaz tatili alışverişine hazırlanan perakende sektörü, bu yıl 14 Haziran Perşembe gününe denk gelen arife günü 2,3 milyar TL'lik kartlı alışveriş rekoru bekliyor.

Ekonomi - 7 yıl önce

İSTANBUL- ELİF FERHAN YEŞİLYURT

Ramazan Bayramı hazırlığı ve okulların kapanmasının ardından başlayan yaz tatili alışverişine hazırlanan perakende sektörü, bu yıl 14 Haziran Perşembe gününe denk gelen arife günü 2,3 milyar TL'lik kartlı alışveriş rekoru bekliyor.

Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, sevgi ve paylaşımın insanı insan yapan en önemli özellikler arasında yer aldığını belirterek, yılbaşı, özel günler ve dini bayramların, insanların sevdiklerine iyi dileklerini bildirme, bir araya gelip özel anları paylaşma fırsatı sunduğunu kaydetti.

Hediyeleşmenin, bu paylaşımın bir yansıması olarak özel günlerin vazgeçilmez geleneklerinden birini oluşturduğunu ifade eden Öncel, şunları kaydetti:

"Özel günler öncesi yapılan hediyelik alışveriş perakende sektörünün cirolarına olumlu katkı yapıyor. Örneğin geçen yıl Ramazan Bayramı'nın arife günü olan 24 Haziran’da yaklaşık 1,8 milyar TL ile kartlı alışveriş rekoru kırıldı. Bu yılki Ramazan Bayramı arifesinde ise kartlı alışveriş cirosunun yüzde 25 artarak, 2,3 milyar TL'lik kartlı ödeme yapılmasını bekliyoruz. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre 2017’de arifeyi de kapsayan 4 günlük bayram döneminde ise kartlarla 4,1 milyar TL’lik ödeme gerçekleştirildi. Yine BKM verilerinden hareket edersek geçen yıl Ramazan Bayramı'nda kartlı ödemelerin yüzde 21’i marketlere, yüzde 14’ü giyime, yüzde 8’i ise yemek sektörüne yapıldı."

"Yeni bir rekor sürpriz olmayacak"

Öncel, mevsim etkisi dolayısıyla son yıllarda bayram ve yaz tatili alışverişinin aynı döneme denk geldiğini anımsatarak, markaların bu durumu da göz önünde bulundurarak hazırlıklarını yaptığını söyledi.

Başta market, giyim ve restoran olmak üzere müşteriler için çok cazip sürprizler hazırladıklarını vurgulayan Öncel, "Özellikle çikolata ve şekerlemeler ile çocuk giyim ve restoran cirolarında yüzde 25’in üzerinde artış bekliyoruz. Öte yandan, mevsim etkisiyle plaj kıyafetleri satışlarında da ciddi bir sıçrama olacağını söyleyebiliriz." dedi.

Öncel, 8 Haziran'da okulların kapandığını ve bugünden itibaren bayram ve tatil alışverişi ile perakende sektöründe ciddi bir canlanma olacağını öngördüklerini belirterek, "Tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da en yoğun alışverişin arife günü olacağını şimdiden söyleyebilirim. Arife gününe denk gelen 14 Haziran Perşembe günü kartlı alışverişte yeni bir rekor bizim için sürpriz olmayacak." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Tüm astsubaylarımızı emsallerinin seviyesine çıkarıyoruz'

2018-06-09 00:32 - Gündem

'Uber' kavgasını jandarma ayırdı

2018-06-05 10:02 - Gündem

Tayfalar ağ mesaisinde

2018-06-07 15:32 - Çevre-Hayat

Milyoner sayısı 150 bine dayandı

2018-06-03 14:45 - Ekonomi

Doğadan ilham aldığı saç modelleriyle 'zirve'ye çıktı

2018-06-02 15:02 - Çevre-Hayat

Arife günü kartlı alışveriş rekoru bekleniyor

2018-06-09 14:32 - Ekonomi

Yıldırım düştü, yangın çıktı... Hayvanlar telef olmaktan son anda kurtuldu

2018-06-08 06:02 - Asayiş

Terim ve TFF'den 'tazminat' itirazı

2018-06-05 17:02 - Spor

Klimalara bakım uyarısı

2018-06-06 18:02 - Genel

'Türkiye bugün terörle çok ciddi mücadele etmektedir'

2018-06-07 06:02 - Gündem

İlgili Haberler

10 soruda "Gayrimenkul Sertifikası" ile borsadan ev alma süreci

17:57 - Ekonomi

Türkiye'nin enerjetik malzeme ihtiyacını karşılayacak mutabakatın imzaları IDEF 2025'te at

17:22 - Ekonomi

İstanbul Havalimanı günlük 1612 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu

17:17 - Ekonomi

AB, şirketlerinin Çin pazarına erişimi için Pekin'in somut adımlar atmasını bekliyor

17:12 - Ekonomi

Uzmanlar, TCMB'nin faiz kararını değerlendirdi

16:53 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit orman işçileri ile AKUT gönüllülerinin ailelerine başsağlığı diledi

18:52 - Gündem

Orman şehitleri son yolculuklarına uğurlanıyor

18:48 - Gündem

Cengiz Ünder: Fenerbahçe'de oynamak ayrı bir gurur

18:43 - Spor

Trump, Musk ve şirketlerini "yok edeceği" iddialarını yalanladı

18:38 - Dünya

Diyarbakır ve Elazığ'da statlardaki çimler kavurucu sıcaktan perdeleme ve fan sistemiyle korunu

18:22 - Gündem