?>

Antalyaspor, yeni sezona 'lige değer katan takım olma' hedefiyle hazırlanıyor

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Tuna, "Antalyaspor'un marka değeri yüksek bir şehri var. Her oyuncunun oynamak istediği, ailesinin, çocuklarının yaşayabileceği sosyal bir şehir." dedi.

Spor - 5 yıl önce

Antalya

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, Süper Lig'e değer katan bir takım olmak istediklerini söyledi.

Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, potansiyeli çok yüksek bir kent olan Antalya'yı, sportif başarıyla da yukarılara taşımak istediklerini belirtti.

Kırmızı-beyazlı takımın her yıl Avrupa'da yer almasının istendiğine dikkati çeken Tuna, "Bunu yıllara yaymak gerekiyor. Bu sene Avrupa hedefini yakalasak bile gelecek sezon onun çok altında bir takım değeri bulabilirsiniz. Türkiye ligi böyle bir lig. Hedeflerin erken konulduğu, sürekliliğin yaşanmadığı, sürecin değil sonucun önemli olduğu bir lig yaşıyoruz." diye konuştu.

Geçen yıla göre takım bütçesini yüzde 20-30 aşağıya çekmek zorunda kaldıklarını aktaran Tuna, iyi yönetilen bir kulüp olduklarını ve bu istikrarla hedefleri yakalayabileceklerini dile getirdi.

Tuna, "Sadece Antalya'ya değil ülke futboluna, lige değer katan bir Antalyaspor olmak istiyoruz. Bu hedefle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Antalya'nın inanılmaz güzellikleri var"

Antalyaspor'a geçmiş yıllarda Samuel Eto'o ve Samir Nasri, son olarak da Lukas Podolski gibi yıldızların geldiğine işaret eden Tuna, şöyle devam etti:

"Antalya'nın inanılmaz güzellikleri var. Müthiş bir coğrafya. Burada yaşadığımız için çok şanslıyız. Antalyaspor'un marka değeri yüksek bir şehri var. Her oyuncunun oynamak istediği, ailesinin, çocuklarının yaşayabileceği sosyal bir şehir. İnanılmaz bir taraftar var. Kulüp, tesisler güzel. İyi yönetiliyor. Gelen büyük futbolcuların da burayı tercih etmesinin en büyük nedeni bunlar. Bize olan talepleri de görüyoruz. Çok daha iyi kadrolar kurulabilir. Çok iyi oyuncular gelebilir ama bu ekonomik anlamda süreç gerektiriyor."

"Geçen yıl 19 oyuncumuz gol attı"

Daha fazla puan ve skor arayan bir takım olacaklarını anlatan Tuna, özellikle gol noktasındaki üretenliklerine dikkati çekti.

Geçen yıl ligin en fazla topla buluşan takımlarından olduklarına değinen Tuna, sözlerine şöyle sürdürdü:

"Hazırlık evresinde hem kontra ataklarla hem de pas oyunuyla oynayabilen bir takım görüntüsü sergilemeye çalıştık. İyi savunma yapmadığınız zaman hücum şansına sahip olamıyorsunuz. Gol yollarında etkili olabilecek Dever Orgil, Serdar Özkan, Sidney Sam gibi oyuncuları transfer ettik. Genç Gökdeniz de geçen yıl çok gol attı. Bu oyuncularımızın bize katkısı çok önemli. Geçen yıl 19 oyuncumuz gol attı. Aynı çeşitliliği bu yıl da yakalamalıyız. Bunu yakalayamazsak forvet oyuncularının açığı kapatması gerekiyor."

Taraftarların kendileri için itici bir güç olduğunu dile getiren Tuna, geçen yıl taraftarın büyük desteğini gördüklerini vurguladı.

Taraftarların enerjisini stadyumda olmasalar da hissettiklerini belirten Tuna, "Pandemi nedeniyle belki yanımızda olmayacaklar ama desteklerini hissedeceğiz. Sağlık her şeyden önemli. Taraftarlarımızı bu yıl mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Boyner, yeni mağazası ile Point Bornova’da hizmet vermeye başladı

2020-09-07 18:40 - Genel

Antalyaspor, yeni sezona 'lige değer katan takım olma' hedefiyle hazırlanıyor

2020-09-09 18:36 - Spor

AstraZeneca Kovid-19 aşı denemesini durdurdu

2020-09-09 13:52 - Dünya

Türkiye UEFA Uluslar Ligi'ndeki ikinci maçında Sırbistan deplasmanında

2020-09-05 15:28 - Gündem

Diyarbakır annelerininin evlat nöbeti 370. gününde sürüyor

2020-09-06 17:46 - Gündem

Türkiye Sigorta ile sektörde yeni bir dönem başlıyor

2020-09-08 14:46 - Ekonomi

Ankara'da sıcaklıklar '8-12 derece yükselecek' uyarısı

2020-09-03 21:31 - Genel

Yönetmen Ferzan Özpetek'e İtalya'dan ödül

2020-09-04 02:16 - Kültür Sanat

Heniyye: Sabra ve Şatilla şehitlerinin intikamı ancak Siyonist proje yok edilerek alınır

2020-09-05 03:11 - Dünya

Fenerbahçe'nin yeni transferi Valencia: Çok mutluyum büyük bir kulübe geldim

2020-09-02 19:45 - Spor

İlgili Haberler

Yeşil Burun Adaları, 2026 FIFA Dünya Kupası biletini aldı

21:38 - Spor

Samsunspor'da kale arkası tribünler kadın, öğrenci ve engelli taraftarlar için ücretsiz olacak

21:08 - Spor

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Ningbo Açık'ta 2. tura yükseldi

18:07 - Spor

Okan Buruk'un ilk hedefi üst üste 4. şampiyonluk

16:37 - Spor

A Milli Futbol Takımı, Gürcistan maçının hazırlıklarını tamamladı

15:38 - Spor

Günün Manşetleri

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı temaslarda bulunmak üzere yarın Çin'e gidecek

09:32 - Ekonomi

Deprem bölgesinin ayağa kalkması için oluşturulan Afet Yeniden İmar Fonu faaliyete geçti

09:28 - Ekonomi

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanması soruşturmasında 16 gözaltı kararı

09:08 - Asayiş

Diyarbakır ile Balıkesir'de faili meçhul cinayetler aydınlatıldı

08:58 - Gündem

Rüşvet soruşturmasında gözaltına alınan Nilüfer eski Belediye Başkanı Erdem ile 14 şüpheli tutuklandı

08:48 - Gündem