Antalyaspor Başkanı Ergün: Transfer yasağındaki 16 dosyanın 9'u kapatıldı, 4'üyle anlaşıld

Antalyaspor Kulübü Başkanı Mustafa Ergün, transfer yasağına konu olan dosyaların büyük bölümünü çözdüklerini belirterek "Hiçbir futbolcumuz bu saatten sonra kulübün izni olmadan ayrılamaz." dedi.

Spor - 2 gün önce

Ergün, Başkan Vekili Serkan Sürer ve Basın Sözcüsü Ali Topuz ile beraber Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, kulübün mali durumu, transfer süreci ve yeni sezon hazırlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Göreve geldikleri günden bu yana ciddi mali mücadele yürüttüklerini ifade eden Ergün, geçen sezondan kaynaklanan ihtilaflı dosyaların tamamını çözdüklerini söyledi.
Futbolcuların tüm ödemelerinin yapıldığını belirten Ergün, "Artık hiçbir oyuncu Antalyaspor'un izni olmadan başka bir kulübe gidemez. Kapı kapı dolaştık, kuruş kuruş para topladık. Transfer yasağıyla ilgili 16 dosya bulunuyor. Bunlardan 9'u kapatıldı, kalan 7 dosyanın 4'ü ile de anlaşma sağlandı." diye konuştu.
Kalan üç dosyanın çözüme kavuşmasının ardından yaklaşık 600 ila 700 bin avroluk ödeme kalacağını dile getiren Ergün, bu kaynağı da temin etmek üzere çalıştıklarını vurguladı.
Yapılan transferlerin ilk maça yetişmediğini dile getiren Ergün, Mardin 1969 Spor deplasmanına tam kadro çıkmayı hedeflediklerini vurguladı.
Geçen sezondan kalan yaklaşık 50 milyon liralık futbolcu alacağının yüzde 90'ının ödendiğine değinen Ergün, "Bu durum oyuncuların kulübe olan güvenini artırdı." dedi.
Kulübün mali tablosuna ilişkin de bilgi veren Ergün, kasaya yaklaşık 338 milyon lira girdiğini, bunun 100 milyon lirasının futbolcu ödemelerine, 178 milyon lirasının çeşitli borçlara, yaklaşık 50 milyon lirasının ise transfer dosyalarına harcandığını söyledi.
Kadronun yüzde 80'ini koruduklarını ifade eden Ergün, yabancı oyuncu kontenjanı nedeniyle bazı düzenlemeler yaptıklarını dile getirdi.
Kadroda bulunan Jesper Ceesay'in transfer olduğunu aktaran Ergün, Saric ile yolları ayırmak için çalışmaların sürdüğünü, Ballet'in ise kulüpten alacağı bulunmamasına rağmen transfer sürecini uzattığını öne sürdü.
Ergün, oyunculardan Safuri, Storm, Van de Streek ile Boli'nin lisanslarının çıkarıldığını, iki yabancı futbolcuyla anlaşma sağlandığını ve bu oyunculardan birinin santrfor olduğunu bildirdi.
Mustafa Ergün, önceki yönetim döneminden kalan senetler nedeniyle kulübe haciz uygulandığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Isparta'da restore edilen yaklaşık 115 yıllık konak, tarihi atmosferiyle misafirlerini ağırlıyo

2026-08-06 11:27 - Kültür Sanat

Sanatçı Sami Yusuf, İstanbul ve Ankara'da konser verecek

2026-08-04 11:27 - Kültür Sanat

Edirne Mevlevihanesi'nin ihya çalışmalarında sona gelindi

2026-08-03 13:43 - İslam-Hayat - Safer 1448

Türkiye'den Lübnan'daki ihtiyaç sahiplerine 280 ton kurban eti yardımı

2026-08-03 21:06 - İslam-Hayat - Safer 1448

RTÜK radyo ve televizyon yayıncılarını "sahte aramalar"a karşı uyardı

2026-08-04 18:02 - Medya

Cihannüma Derneği ile AYBİR tarafından 22 alanda politika önerileri hazırlandı

2026-08-04 16:48 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Türkiye'de kritik yapılardaki jeolojik risklerin izlenmesi için yapay zeka destekli sistem kuru

2026-08-05 11:37 - Teknoloji

Yapay zeka mühendisliği programları sektörün ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştiriyor

2026-08-02 12:58 - Teknoloji

"Turquoise" kıyılardan yıldızlara "caretta caretta" köprü olacak

2026-08-02 11:37 - Teknoloji

Lübnanlı şarkıcı Ragheb Alama, 15 Kasım'da İstanbullu müzikseverlerle buluşacak

2026-08-04 10:52 - Magazin

İlgili Haberler

Milli bilardocu Seymen Özbaş, Avrupa şampiyonu oldu

17:12 - Spor

Trabzonspor'un Salah için hazırladığı video sosyal medyada ilgi gördü

16:14 - Spor

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Fransa ile oynadığı hazırlık maçını 3-1 kazandı

15:12 - Spor

17 Yaş Altı Erkek Milli Voleybol Takımı, Balkan Şampiyonası'nda ikinci oldu

15:09 - Spor

Beşiktaş'ta Hradec Kralove rövanş maçının hazırlıkları başladı

14:52 - Spor

Günün Manşetleri

YÖKDİL/2 sınavının temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarları yayımlandı

16:33 - Gündem

Bursa'da "Perseid meteor yağmuru gözlem etkinliği" başladı

15:13 - Gündem

Bursa'da binlerce gökyüzü meraklısı Perseid meteor yağmurunu izledi

15:04 - Gündem

Husiler, Yemen'deki El-Muha Limanı'nı füze ve İHA'larla hedef aldı

14:48 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, ülke Lideri Hamaney ile ekonomik ve askeri konuları görüştü

14:17 - Dünya