?>

Antalya son yılların en hareketli bayram tatilini geçirdi

Kurban Bayramı tatilinde otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığı Antalya'da, son yılların en hareketli bayram tatili yaşandı.

Ekonomi - 1 yıl önce

Antalya

Denizi, kumu, güneşi, tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl milyonlarca turistin tercih ettiği kentte, 9 günlük Kurban Bayramı tatili hareketli geçti.

Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15'lik artışla 5 milyonun üzerinde yabancı turistin ziyaret ettiği Antalya, bayram tatilinde iç pazardan da yoğun talep aldı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, AA muhabirine, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde sezonun açılışını yaptıklarını, Kurban Bayramı tatilinde ise yüksek sezonu yakaladıklarını söyledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) verilerine göre bayram sürecinde 10 milyon insanın tatile çıktığını belirten Kavaloğlu, tatilin 9 güne uzatılmasının avantaj sağladığına dikkati çekti.

Okulların kapanmış, sınavların bitmiş olmasının özellikle ailelerin daha rahat tatile çıkmasını sağladığını anlatan Kavaloğlu, "Son yıllarda yaşadığımız en yoğun Kurban Bayramı tatiliydi. Gazipaşa'dan Kaş'a kadar lüks otellerden yıldızı olmayan küçük tesislere Antalya geneli yüzde 100'e yakın doluluk yakaladı." diye konuştu.

Kavaloğlu, tatil uzun olunca bazı tatilcilerin araçlarıyla gelerek tatillerini ikiye, üçe böldüğünü ifade etti.

Geçen senenin aynı dönemine göre yabancı turist sayısında yüzde 15'lik artış yakaladıklarını kaydeden Kavaloğlu, şöyle devam etti:

"17 milyonu geçmek hedefimiz var, buna hızlı adımlarla ilerliyoruz. Transit yolcuların ve Avrupalı Türklerin ilave olmasıyla 18 milyonu yakalayacağımızı düşünüyorum. Asıl hedefimiz Türkiye'de 60 milyon turist 60 milyar dolar gelir sağlamak. Bayram tatilinde Avrupa'da yaşayan Türkler de Antalya'yı, Türkiye'yi tercih etti. Avrupa Futbol Şampiyonası olması ve ülkenin en büyük üçüncü tur operatörünün iflas etmesine rağmen Alman misafirlerimiz ilk sırada. Kurban Bayramı tatilinde Avrupa'da yaşayan Türkleri ve yabancı misafirlerimizi de ağırlama fırsatımız oldu. Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı Kurban Bayramı tatilinin son günü itibarıyla 5 milyonu geçti."

Kavaloğlu, Yunanistan'a giden bazı tatilcilerin kapıda vizede sorun yaşadığı için mağdur olduğunu, bu konuda çok fazla şikayet aldıklarını sözlerine ekledi.

"Son 10 yılın en hareketli turizm günlerini yaşadık"

TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Rıza Perçin de tatil sürecinin yoğun geçtiğini, Antalya bölgesinin yüksek doluluğu yakaladığını aktardı.

Bazı tesislerin tatil boyunca yüzde 100 dolu olduğunu bildiren Perçin, "Antalya Havalimanı'nda üst üste iki kere uçak rekoru kırıldı. Önceki yıllara göre çok doluydu. Son 10 yılın en hareketli turizm günlerini yaşadık." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: NATO müttefikleri bu yıl savunma harcamalarını yüzde 18 artıracak

2024-06-18 00:17 - Dünya

Arpa ve buğdayda hasadı aceleye getirmek ülke ekonomisine kaybettiriyor

2024-06-19 11:57 - Ekonomi

Litvanya, yüksek ihracat potansiyeliyle Türkiye için birçok sektörde işbirliği imkanı sunuyor

2024-06-21 12:23 - Ekonomi

Hamas'tan İsrail'in Gazze'de uyguladığı 'aç bırakma politikası'na acilen müdahale çağrısı

2024-06-18 18:18 - Dünya

Abdullah Kayapınar, Para Halter Dünya Kupası'nın Tiflis ayağında 2 madalya aldı

2024-06-22 15:57 - Spor

Yara ve ortopedi tedavisiyle bacağının kesilmesinden kurtuldu

2024-06-17 12:13 - Çevre-Hayat

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki açlık krizi Filistinlilerin hayatını tehdit ediyor

2024-06-20 16:13 - Dünya

Rekabet soruşturmalarına süre ayarı geldi

2024-06-20 11:17 - Ekonomi

BM: İsrail'in Gazze'ye saldırıları 39 milyon ton enkaza yol açtı

2024-06-18 20:58 - Dünya

ABD'de göç artışının gelecek 10 yılda ekonomiye 8,9 trilyon dolar katkı sunması öngörülüyor

2024-06-19 11:27 - Dünya

İlgili Haberler

Fed'in Bej Kitabı, ekonomik belirsizliğin temkinliliğe neden olduğunu ortaya koydu

21:53 - Ekonomi

AB, 2 trilyon avroluk bütçe istedi

20:33 - Ekonomi

Trendyol Grubu, Baykar, ADQ ve Ant International arasında stratejik işbirliği

19:52 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump, Fed Başkanı Powell'ı görevden almayı planlamadığını söyledi

19:38 - Ekonomi

Türkiye ile BAE arasında 7 ortak anlaşma imzalandı

19:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bakan Fidan, New York'ta güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu

21:58 - Siyaset

Fed'in Bej Kitabı, ekonomik belirsizliğin temkinliliğe neden olduğunu ortaya koydu

21:53 - Ekonomi

BMGK, İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırılarını görüşmek için yarın acil oturumla toplanac

21:33 - Dünya

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Türkiye ile normalleşme sürecini değerlendirdi

21:27 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, New York’ta, güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu

21:23 - Siyaset