'Antalya Avrupa'nın da turizm başkenti olma yolunda'

AKTOB Başkanı Yağcı, "2018 rakamlarını baz alırsak, 16 milyon yabancı turist sayısıyla Antalya, Avrupa'da Londra ve Paris'ten sonra yabancı ziyaretçi bakımından üçüncü sıraya gelecek." dedi.

Ekonomi - 7 yıl önce

ANTALYA - AYŞE YILDIZ

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı (AKTOB) Erkan Yağcı, turizm anlamında çok ciddi başarı hikayesi yazan Antalya'nın, Avrupa'nın da turizm başkenti olma yolunda ilerlediğini belirterek, "2018 rakamlarını baz alırsak, 16 milyon yabancı turist sayısıyla Antalya, Avrupa'da Londra ve Paris'ten sonra yabancı ziyaretçi bakımından üçüncü sıraya gelecek." dedi.
Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizmin Antalya'nın en önemli, Türkiye'nin de en stratejik sektörü olduğunu söyledi.
Döviz kazandırıcı sektörlerin başında turizmin geldiğini anlatan Yağcı, Türkiye'nin coğrafi konumu bakımından bir turizm ülkesi, Antalya'nın da turizm sektörünün başkenti olduğunu vurguladı.
Kentin turizmde kendini ispat ettiğini aktaran Yağcı, "Bizim hedefimiz çok daha yüksek sayılara ulaşmak. Bu sayılara ulaşırken, gelirlerimizi artırmak da önemli hedefimiz. Ciddi anlamda turist sayısında başarı elde ettik, önümüzdeki süreçte hem turist sayısını artırmak, ama bunu yaparken mutlaka turizm gelirlerini de artırmak noktasında stratejilerimiz var." diye konuştu.
2019'un rekor yılı olmasını dileyen Yağcı, Mastercard'ın 10 yıldır yayımladığı ve tüm dünyada 162 şehri kapsayan, "Hedef Şehirler Endeksi" 2018 raporuna göre, Antalya'nın, Avrupa'da en fazla ziyaretçi kabul eden dördüncü şehir olduğuna dikkati çekti. Yağcı, şöyle devam etti:
"Söz konusu bu çalışmada, 2017 verileri kullanıldı. Birinci şehir 19,5 milyon yabancı turist ağırlayan Londra, ikinci şehir Paris, üçüncü İstanbul ve dördüncü Antalya oldu. Antalya'nın artık Avrupa'nın önemli şehirleri arasında çok güçlü bir konuma gelebildiğini görebiliyoruz. 2018 rakamlarını baz alırsak 16 milyon yabancı turist sayısıyla Antalya, Avrupa'da Londra ve Paris'ten sonra yabancı ziyaretçi bakımından üçüncü sıraya gelecek. Antalya olarak 2023 vizyonununda yaklaşık 20 milyon turisti hedefliyoruz. Türkiye'nin turizm başkenti Antalya, gerçekten turizm anlamında çok ciddi başarı hikayesi yazdı. Artık Antalya'nın Avrupa'nın da turizm başkenti olma yolunda çok ciddi adımlarla ilerlediğini görüyoruz."
"Erken rezervasyonlarda çift haneli büyüme"
Yağcı, 2019'a yönelik ilk rezervasyon verilerini aldıklarını belirterek, özellikle Avrupa'da Almanya, Hollanda, Belçika pazarında iyileşmeler olduğunu ifade etti.
Söz konusu pazarlarda ciddi artış kaydettiklerini aktaran Yağcı, "Pazardan pazara değişkenlik gösterse de Almanya pazarında erken rezervasyon sayılarında çift haneli bir büyüme olduğunu söyleyebiliriz. Antalya'da en az iyileşme gösteren pazarların başında Almanya, Hollanda ve Belçika geliyordu. Dolayısıyla Almanya pazarının bu denli güçlü gelmesi bizim 2019 sezonu için çok daha umutlu olmamızın ilk işareti." ifadelerini kullandı.
Antalya'daki turizmin sadece deniz, kum ve güneş üçgeniyle sınırlı olmadığını belirten Yağcı, "Sağlık, golf, futbol, kültür alanında da turizmde çeşitlilik sağlamak anlamında çalışmalar var. Antalya çok ciddi kültür varlıklarını, antik kentleri barındıran bir şehir. Geçen yılı 'Perge Yılı' ilan etmiştik, bu yılı da gelen misafirlere tanıtmak amacıyla 'Aspendos Yılı' ilan ettik. Bu bölgede turizmin 12 aya yayılması konusunda ciddi bir çalışmadır." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kılıçdaroğlu’ndan aldığı tazminat ile döner ziyafeti verdi

2019-02-14 18:52 - Genel

Uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM 2019'a doğru

2019-02-14 15:48 - Ekonomi

Küçük Vito'nun 'renkli sınıf' hayali 9 günde gerçek oldu

2019-02-13 20:32 - Çevre-Hayat

Adalet Bakanı Gül: FETÖ'nün inkar stratejisi üst aklın taktiği

2019-02-20 13:12 - Genel

'Günümüzde NATO'nun temsil ettiği olgular her zamankinden daha önemli'

2019-02-18 21:07 - Siyaset

11 yaşında kitap yazdı, gelirini lösemili çocuklara bağışladı

2019-02-20 14:02 - Çevre-Hayat

'Alman otomobilleri ABD'nin güvenliğini tehdit ediyor' tartışması

2019-02-18 22:32 - Dünya

Karaya oturan gemi 2 günlük çalışma ile kurtarıldı

2019-02-18 23:12 - Gündem

'Antalya Avrupa'nın da turizm başkenti olma yolunda'

2019-02-20 14:57 - Ekonomi

NBA smaç yarışmasını Diallo kazandı

2019-02-17 14:45 - Spor

İlgili Haberler

BM: Orta Doğu'daki çatışmalar günlük 1 milyar dolarlık harcamaya neden oluyor

19:42 - Ekonomi

Halkbank’tan ABD’deki dava sürecine ilişkin açıklama

18:42 - Ekonomi

ABD'de enflasyon şubatta beklentilere paralel gerçekleşti

16:32 - Ekonomi

OPEC'in günlük ham petrol üretimi şubatta 164 bin varil arttı

16:18 - Ekonomi

Emeklilerin aylıkları ve bayram ikramiyeleri 14-19 Mart'ta yatırılacak

15:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uçar: "(Trabzonspor karşılaşması) Zor bir maç bizi bekliyor

21:32 - Spor

Etiyopya'da heyelan ve seller nedeniyle 30 kişi hayatını kaybetti

21:27 - Dünya

Samsunspor Teknik Direktörü Fink: Taraftarlarımızın önünde tekrar bir tarih yazabiliriz

21:12 - Spor

AB liderleri, Rusya'ya yaptırımların gevşetilmesine karşı

21:03 - Dünya

Milli Savunma Bakanı Güler: Türkiye, çatışmanın değil barışın ve sağduyunun tarafında yer almakta

20:48 - Gündem