?>

Annesi tarafından terk edilen küçük kızın kompozisyonu ağlattı

Bulvar Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin (AVM) düzenlediği “Benim Annem, Canım Annem” konulu kompozisyon yarışmasında Zeynep Uçar isimli öğrencinin babaannesine yazdığı kompozisyon salondakileri ağlattı.

Gündem - 9 yıl önce

5 yıl önce beyin tümöründen babasını kaybeden ve daha sonra anneleri tarafından terk edilen 7 kardeşten biri olan 9 yaşındaki ilkokul 3. sınıf öğrencisi Zeynep Uçar, Anneler Günü’nde annesi yerine babaannesine yazdığı kompozisyon kendi kategorisinde birinci seçildi.

Uçar’a birincilik ödülü olan 400 TL’lik hediye çekini Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mediha Mangır ve Bulvar AVM Müdürü Gaye Özgün verdi.

Ödül töreni öncesi konuşan Yrd. Doç. Dr. Mediha Mangır, “Hem gönülleri hem de gözleri güzel gören bu çocuklarımızın kağıtlarını değerlendirdik. Bazen gözyaşı, bazen gülümseyerek, bazen de kahkaha atarak değerlendirdik. Çocukların dili ve çocukların dilinden anneyi tekrar okumak ve değerlendirmek bizim için de çok güzel bir deneyim oldu” dedi.

İlk kez bu tür bir yarışma düzenlediklerini ifade eden Bulvar AVM Müdürü Gaye Özgün, “Bunu gelenekselleştirip devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bu etkinlik benim için çok önemliydi. Çok güzel kompozisyonlar ve duygulu yazılar vardı ki, okurken boğazımız düğümlendi. Çok güzel çocuklarımız var, sizleri çok seviyorlar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan ödül töreninde Canik Toptepe İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Zeynep Uçar, ‘ilköğretim’ kategorisinde birinci olurken, ödülünü Yrd. Doç. Dr. Mediha Mangır ve Bulvar AVM Müdürü Gaye Özgün’den aldı.

Ödülün ardından Uçar’ın yazdığı kompozisyon okundu. Bu sırada salonda bulunan bazı anneler gözyaşlarına hakim olamadı.

ZEYNEP UÇAR: “ÇOCUKLAR ANNELERİNİN KIYMETİNİ BİLMELİ” Annesinin kendilerini terk ettiği için babaannesine kompozisyon yazdığını belirten 3. sınıf öğrencisi Zeynep Uçar, “Babam vefat ettikten sonra annem gittiği için kompozisyonu babaanneme yazmak istedim. Babaannemi çok seviyorum. Buradan bütün çocuklara annelerini üzmemelerini ve onların kıymetini bilmelerini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

BABAANNE AYŞE UÇAR: “TORUNLARIMA MUTLU MUTLU BAKIYORUM” Bir sene içersinde 2 oğlunu kaybettiğini ifade eden 75 yaşındaki babaanne Ayşe Uçar, “Oğlumun başında tümör vardı. Bir sene içerisinde 2 oğlumu kaybettim. Oğluma ‘çok mu hastasın, seni Ankara’ya götüreyim mi’ dedim. O da beni yanına oturttu ve kendisine bir şey olması durumunda çocuklarına benim sahip çıkmamı istedi. Oğlum 5 sene önce vefat etti. Çocukların annesi de oğlum öldükten sonra bizimle 10 ay durdu ve gitti. Gece-gündüz uyumadım. Bir üniversiteye giden, 3 liseye giden, 1’er de ortaokul, ilkokul ve ana sınıfına giden torunum var. Hepsine de ben bakıyorum. Torunlarıma mutlu mutlu bakıyorum. Kimsenin sofrasına göndermedim, bir dilim ekmeğe muhtaç etmedin, etmem” ifadelerini kullandı.

GÖKHAN İÇKİLLİ SAMSUN

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Genetik hastalıklar tarihe mi karışıyor?

2016-05-02 12:09 - Sağlık

Davutoğlu’ndan “Yeni Türkiye Yolunda” konuşması

2016-04-30 22:54 - Genel

En ilginç Nokia telefonları

2016-05-01 00:47 - Teknoloji

Samsung Galaxy TabPro S incelemesi

2016-05-01 21:27 - Teknoloji

Adanaspor kupasını aldı

2016-05-02 01:42 - Spor

Warriors Curry’siz de tutulmuyor

2016-05-02 14:05 - Spor

İlker Başbuğ, Türkiye ile Rusya ilişkilerini değerlendirdi

2016-05-03 23:50 - Genel

Aliyev çatışma hattında

2016-05-02 15:39 - Dünya

Sevinçle kına yaktılar, hüzünle gözyaşı döktüler

2016-05-02 16:57 - Gündem

İbrahim Bilici: 'Yayın yasağı kavramı yanlış kullanılıyor'

2016-05-02 13:37 - Gündem

İlgili Haberler

İstanbul Valiliğinden karavan park yerlerinin belirlenmesiyle ilgili karar

15:28 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Terörsüz Türkiye" mektubu İzmir'deki şehit ailesine ul

15:13 - Gündem

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde yarın gök gürültülü sağanak bekleniyor

14:08 - Gündem

İsrail askerlerince katledilen Ayşenur'un eşinden, ABD hükümetine "duyarsızlık" tepki

12:13 - Gündem

İsrail askerlerince katledilen Ayşenur'un Filistin mücadelesini babası sürdürüyor

12:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Soma Termik Santrali yeniden çalışmaya başlayacak

16:08 - Ekonomi

Küresel gıda fiyatları artıyor

15:57 - Ekonomi

TRT World 'Bir Zeytin Ağacının Altında' ile Filistin mücadelesini ekranlara taşıyor

15:56 - Medya

AB, Rusya'ya yönelik 19. yaptırım paketi için ABD'ye heyet gönderecek

15:56 - Dünya

Hac ön kayıt ve yenileme başvuruları bugün sona eriyor

15:48 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447