?>

Anne ve oğlu 'kanserin belini kırdı'

Muş'ta mide kanseri hastası 6 çocuk annesi Yıldız Aksu ve kan kanseri hastası oğlu Muhammed Ali, verdikleri mücadeleyle hastalıklarını büyük ölçüde yendi.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

MUŞ - İBRAHİM YALDIZ

Muş'ta 11 yıl önce mide kanserine yakalanan Yıldız Aksu ve kan kanseri oğlu Muhammed Ali, verdikleri mücadeleyle diğer kanser hastalarına da örnek oluyor.

Muş'ta 2007 yılında mide ve akciğer kanseri tanısı konulan 6 çocuk annesi 37 yaşındaki Yıldız Aksu, Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 9 yıl kemoterapi ile radyoterapi tedavisi gördü ve midesinden 4 ameliyat geçirdi.

Aksu, son iki yıldır tedavisinden olumlu sonuçlar aldı.

Yaklaşık 8 yıl önce kan kanseri teşhisi konulan ve başından üç kez ameliyat olan 12 yaşındaki Muhammed Ali Aksu ise Hacettepe Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümünde 29 günde bir tedavi görüyor.

Hastalığı nedeniyle daha önce evde eğitim gören, tedavilerinin iyi gitmesi sonucu bu yıl Merkez Mevlana Ortaokulu'nda eğitimine devam eden Muhammet Ali'nin tek hayali pilot olmak.

Baba Mahmut Aksu'nun 100 yaşındaki annesi Emine Aksu da 2013 yılında mide ve akciğer kanserine yakalandı.

Kanser hastası eşi, çocuğu ve annesinin en büyük destekçisi Mahmut Aksu, AA muhabirine, kanserle 2007 yılından bu yana mücadele verdiklerini söyledi.

"Devletin imkanlarıyla bu zorlukları aştık"

2010 yılının sonlarına doğru oğlu Muhammed Ali'ye kanser teşhisi konulduğunu anlatan Aksu, şöyle konuştu:

"Şuan evimde 3 kanserli hastam var. Eşimin ve çocuğumun durumu iyi. Çok zorluklar çektik ama devletin imkanlarıyla bu zorlukları aştık.Tedavilerimize gidip geliyoruz. Şükürler olsun devletimizin bize sunduğu o güzel imkanlardan faydalandık. Çok şükür bugün bir yol katettik. Mutlu bir yere geldik. Allah'a şükürler olsun tedavilerimiz çok iyi gidiyor. Çok zor bir süreçten geçtik. O kadar zor bir süreçten geçtik ki, mutluluğumuz, birbirimize olan desteğimiz, doğruluğumuz ile yüce Allah'a olan inancımızdan bugüne geldik."

"Kanser bizi yenmedi, biz kanseri yendik"

Anne Aksu ise kansere yakalandıktan sonra çok zor durumlarla karşılaştığını, ağır tedavi gördüğünü ve bu hastalığa yenilmediğini vurguladı.

Kendisine kanserle mücadelesinde en büyük desteği eşinin verdiğini aktaran Aksu, "Allah devletimizden de razı olsun. Zor durumda devlet bize sahip çıktı. Kanser hastalarına sesleniyorum. Kanser bizi yenmedi, biz kanseri yedik. Şimdi bütün hastalara Allah şifa versin. Bizim gibi moralli olsunlar. Allah büyüktür, sabretsinler." diye konuştu.

Muhammed Ali Aksu da "Allah'a çok şükür kanseri yendim, okuluma gidiyorum. Hasta arkadaşlarıma geçmiş olsun diliyorum. Tek hedefim pilot olmak." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tunca Nehri taştı bahçeleri ve ahırları su bastı

2018-03-29 19:56 - Genel

Karısına zehirli kahveyle öldürmeye çalıştı! Beraat etti

2018-04-04 14:02 - Asayiş

Erzurum’da 'kar yağışı'

2018-04-04 10:07 - Gündem

'Yıldız avcıları' göreve hazır

2018-04-01 18:02 - Spor

Dışişleri Bakanlığından Keşmir açıklaması

2018-04-02 21:32 - Gündem

Microsoft yeniden yapılanıyor

2018-03-30 01:27 - Ekonomi

'Telefonum şarjdayken ByLock yüklemiş olabilirler'

2018-03-30 01:56 - Genel

Cezaevi nakil aracı devrildi: 2 şehit, 15 yaralı

2018-04-02 00:32 - Gündem

Nehre düşen otomobilin tavanına çıkan sürücü kurtarıldı

2018-03-31 11:32 - Gündem

710 gramlık Ömer Halis bebek hayata tutundu

2018-03-31 18:32 - Sağlık

İlgili Haberler

Dr. Gülsen Ataseven'in hayatı gençlere ilham veriyor

01:18 - Çevre-Hayat

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri Gazze için yürüdü

14:37 - Çevre-Hayat

İnanç turizminin gözde mekanı Somuncu Baba Külliyesi misafirlerini ağırlıyor

13:42 - Çevre-Hayat

Mardin'de "Napolyon" kirazında hasat sürüyor

13:37 - Çevre-Hayat

Gökyüzüne sevdalanan nalbur, evini, iş yerini ve aracını satıp pilot oldu

13:23 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Orta Doğu'daki gerilim küresel piyasalarda risk iştahını törpüledi

09:13 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan, tiyatro sanatçısı Hüseyin Goncagül için başsağlığı mesajı

08:48 - Siyaset

Yasa dışı bahse yönelik operasyonlarda 104 şüpheli yakalandı

08:33 - Gündem

İran lideri Hamaney, İsrail'e sert karşılık vereceklerini bildirdi

08:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Gerekirse İsrail'i savunacağız

08:03 - Dünya