?>

Ankaralı çiftçilere 500 bin domates, biber ve hıyar fidesi dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, "Bugün kendi geliştirdiğimiz ve çoğalttığımız fideleri toprakla buluşturarak Bakanlık olarak izlediğimiz politikalarla ilgili bir kez daha çok açık ve net bir mesaj veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Ekonomi - 3 yıl önce

Ankara

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yerli fide çeşitlerinin dağıtılmasının fide dağıtım programını daha anlamlı hale getirdiğini belirterek "Bugün kendi geliştirdiğimiz ve çoğalttığımız fideleri toprakla buluşturarak Bakanlık olarak izlediğimiz politikalarla ilgili bir kez daha çok açık ve net bir mesaj veriyoruz." dedi.

Kirişci, Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğündeki fide dağıtım etkinliğine katıldı.

Bitkisel üretimin tohum, fide ve fidanla mümkün olduğunun altını çizen Kirişci, "Biz geldiğimiz günden beri üreticilerimize özellikle daha fazla üretmeleri konusunda büyük bir gayret gösteriyoruz. Bu gayretimiz devam edecek." diye konuştu.

Kirişci, üretmeden tüketilemeyeceğini, bu açıdan bakıldığında yerli ve milli üretimin önemli olduğuna işaret ederek "Bugünkü programı anlamlı ve değerli kılan çeşitlerin bize ait yerli ve milli olmuş olmasıdır. Bugün kendi geliştirdiğimiz ve çoğalttığımız fideleri toprakla buluşturarak Bakanlık olarak izlediğimiz politikalarla ilgili bir kez daha çok açık ve net bir mesaj veriyoruz." ifadesini kullandı.

Kirişci, üretimin Türkiye'nin geleceği olduğunu belirterek "Üretimi ve yeşili koruyarak, geliştirerek milli güvenlik kadar önemli olan gıda güvenliğini de zapt altına almış olacağız." dedi.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz da Ankara'nın tarımdaki potansiyeline değinerek Bakanlığın sağladığı desteklerle başkentte üretimin daha da arttığını kaydetti.

Etkinlikte, "Yerli Hibrit Çeşitlerin Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Ankaralı kadın ve örnek çiftçilere 160 bini domates, 170 bini biber ve 170 bini hıyar olmak üzere toplam 500 bin fide dağıtıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ukrayna, Rusya'ya petrol ihracat yasağı içermeyen AB yaptırım paketine karşı

2022-05-16 23:55 - Ekonomi

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen: Suriye'de siyasi çözümden çok uzağız

2022-05-10 15:59 - Dünya

İlk kez Ay'dan getirilen toprakta bitki yetiştirildi

2022-05-13 15:45 - Teknoloji

'Türkiye'yi uçuracak' mühendisler işe İHA ile başlıyor

2022-05-10 14:33 - Ekonomi

Altı milli boksör bronz madalyayı garantiledi

2022-05-16 20:06 - Spor

Toplam ciro endeksi martta yıllık bazda yüzde 112,9 arttı

2022-05-13 14:57 - Ekonomi

İstanbul Teknik Üniversitesinden Selçuk Bayraktar'a fahri doktora unvanı

2022-05-12 16:44 - Gündem

Salkım domates üretimine kadın dokunuşu

2022-05-14 13:55 - Ekonomi

TCDD Genel Müdürlüğünden Ankara YHT Garı açıklaması

2022-05-10 14:56 - Ekonomi

BM'den İsrail'in Batı Şeria'da Filistinlilerin zorunlu tahliyesini onaylamasına tepki

2022-05-16 19:06 - Dünya

İlgili Haberler

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 29 ilde 449 taşınmazı satışa sunacak

12:32 - Ekonomi

Arıcılık sektörü, katma değerli arı ürünlerinin desteklenmesini bekliyor

12:23 - Ekonomi

Türk genç girişimciler, G20 liderlerinin girişimciliği destekleyecek adımlar atmasını istiyor

11:57 - Ekonomi

Kadın emeğini katma değere dönüştüren kooperatifler güçlendirilecek

11:47 - Ekonomi

Hava yolu gümrük beyanlarında dijital dönemin kapısı aralanıyor

11:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 29 ilde 449 taşınmazı satışa sunacak

12:32 - Ekonomi

İstinaftan kadın polis memurunu şehit eden sanığa ilişkin karar

12:27 - Gündem

Arıcılık sektörü, katma değerli arı ürünlerinin desteklenmesini bekliyor

12:23 - Ekonomi

Trump yönetimi, "H-1B" çalışma vizelerine 100 bin dolarlık başvuru ücreti getirecek

12:13 - Dünya

İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda ikisi çocuk 13 Filistinli hayatını kaybetti

12:07 - Dünya