?>

Ankaragücü'nde oyun sistemine "taraftar" etkisi

Trendyol 1. Lig takımlarından MKE Ankaragücü'nde teknik direktör Cihat Arslan, sarı-lacivertli taraftarın kontra atakla kazanan takımdan "nefret" ettiğini söyledi.

Spor - 2 yıl önce

Kayseri

Kayseri'deki Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde 2024-2025 sezonu hazırlıklarının ikinci bölümünü sürdüren sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü Arslan, AA muhabirine, hazırlıklar hakkında açıklamalarda bulundu.

Arslan, sıcak havadan etkilenmeden Kayseri'de verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi.

Ankaragücü'nün geçen sezonu puan sıralamasında hak etmeği yerde tamamladığını ifade eden Arslan, "Ankaragücü lig değiştirdi. Ben ligden düştü demiyorum, lig değiştirdi diyorum. Ankaragücü camiası çok büyük bir camia. Bunun da üstesinden gelecektir." dedi.

Arslan, Ankaragücü'ne gönül veren taraftarın içinin rahat olması gerektiğini, kulübün ve takımın emin ellerde olduğunu dile getirdi.

Fotoğraf: Sercan Küçükşahin/AA

"Çok önemli oyuncularımız var"

Hedeflerinin sadece Süper Lig'e yükselmek olmadığını, "sürdürülebilir oyun sistemi" kurmaya çalıştıklarını vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

"Takımı, ayağa kaldırıp şampiyon olarak hak ettiği yere getirmek istiyoruz. Çok önemli oyuncularımız var. Bu yıl da bizimle kalmaları bizi çok mutlu etti. Mevcut kadromuzu yeni gelen oyuncularla harmanlayabilirsek ligin üstünde takım oluruz. Ligde yabancı oyuncu sayısı belli. O yüzden bu açığı yerli oyuncularla kapatmaya çalışıyoruz. Bize katkıda bulunacak, bir üst lige çıkmamızda yardımcı olacak oyunculara bakıyoruz. Transfer politikamız bu yönde devam ediyor. Bazı mevkilerde eksik kaldık. Örneğin savunma hattında sadece Mert Çetin kaldı. Bu mevkiden iki yabancı oyuncumuz gitti."

"Şampiyonluğa oynayacağız"

Ankaragücü'nün Trendyol 1. Lig'e fark getireceğini vurgulayan Arslan, "Baskılı ve önde oynamak zorundayız." dedi.

Sarı lacivertli kulübün şampiyonluk hedeflediğini vurgulayan Arslan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Süper Lig'de genelde orta seviyedeki takımlar hep ikinci bölgede savunma, savunmadan geçiş hücumu oyununu tercih ediyor. Ama bizim baskı ve baskı üretkenliğini arttırmamız lazım. Taraftarımız kapanan ve kontra atakla kazanan bir takımdan nefret ediyor. Biz de bunun bilincindeyiz. Taraftarımızın istediği oyun planına göre bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz."

Arslan, "mücadele eden Ankaragücü" izleneceğini vurgulayarak "Belki de son yılların en zorlu 1. Lig'i oynanacak. Süper Lig'deki maçlardan bile belki daha zorlu karşılaşmaları bekliyorum. Çünkü takımlar hatadan ders almış görünüyor. Daha sağlam yatırımlar yapıyor. Bu ligde artık çok güçlü teknik direktör profilleri bulunuyor. Mücadele çok daha fazla sert ve çetin geçecek. Biz de buna Ankaragücü camiası olarak hazırız." değerlendirmesini yaptı.

"Büyük taraftar topluluğu"

Ankaragücü'nün büyük taraftar topluluğuna sahip olduğunu dile getiren Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin en büyük taraftar gruplarından birine sahibiz. Biz hizmet etmek için geldik. Taraftarımızı mutlu etmek için geldik. Görevimizin farkındayız. Onlarla beraber güçlüyüz. Bizim sahada ekip olarak gücümüz bir yere kadar. Türkiye'de Ankaragücü dediğinizde önce taraftarıyla biliniyor. Taraftar bu kulübün gerçek gönüllüsü, gerçek sevdalısı olduğu için onların gücü bizi şampiyon yapar. Taraftarımızın büyüklüğü ölçüsünde destek bekliyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde aşure ikramı

2024-07-19 16:23 - İslam-Hayat - Şaban 1447

Ankaragücü'nde oyun sistemine "taraftar" etkisi

2024-07-20 11:43 - Spor

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'nin hedefi Premier Lig'e çıkmak

2024-07-17 15:18 - Spor

ABD'de Biden'a "yarıştan çekil" çağrısı yapan ikinci Demokrat Senatör Jon Tester

2024-07-19 10:28 - Dünya

Türk havacılık tarihinin önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş kabri başında anıldı

2024-07-16 18:43 - Gündem

Fenerbahçe, Fransız futbolcu Saint-Maximin'in transferi için görüşmelere başlandığını açıkladı

2024-07-16 19:17 - Spor

Oyun Tasarımının Sırlarını Keşfetmek: Bir Oyunu Gerçekten Büyük Yapan Nedir?

2024-07-17 17:10 - İnsan&Hayat

AB Komisyonunda ikinci von der Leyen dönemi eleştirilerin gölgesinde başladı

2024-07-19 16:12 - Dünya

Diyarbakır'da depremde ağır hasar gören bina yıkım esnasında çöktü

2024-07-19 19:58 - Asayiş

Aydın'da kağıt fabrikasındaki yangını söndürme çalışmaları sürüyor

2024-07-13 22:57 - Asayiş

İlgili Haberler

Fenerbahçe ile Gençlerbirliği 96. randevuda

11:24 - Spor

Kocaelispor, Süper Lig'de yarın deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak

11:00 - Spor

Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın Gençlerbirliği'ni konuk edecek

10:59 - Spor

NBA'de Alperen Şengün'ün "triple double" yaptığı maçı Rockets kazandı

10:21 - Spor

Gaziantep FK, Süper Lig'de yarın Kasımpaşa'yı konuk edecek

10:09 - Spor

Günün Manşetleri

Milliyetçi Hareket Partisi 57 yaşında

11:18 - Siyaset

Tayland'da seçmenler, erken seçimde oy kullanmak için sandık başında

11:08 - Dünya

İsrail, ateşkese rağmen Gazze’ye hava ve topçu saldırıları düzenledi

11:08 - Dünya

Trump, Honduras'ın yeni Devlet Başkanı Asfura ile bir araya geldi

11:05 - Dünya

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından otomotivde yerli katkı oranı düzenlemesine ilişkin açıklama

11:05 - Ekonomi