Ankara'da muhtarlara yönelik eğitim programı başlatıldı

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Muhtarlık gibi köklü bir kurum bir anda kaldırılacak, kaldırılıyor diye değerlendirmelere tabi tutulamaz. Bugün muhtarlarımız dünden daha fonksiyonel, dünden daha etkili. Çünkü dünden daha fazla yetkililer." dedi.

Gündem - 1 yıl önce

Ankara
Ankara Valiliği ile Ankara Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ve başkentte görev yapan 1425 muhtarı kapsayan "Muhtar Akademisi Eğitim Programı" başladı.
????
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Prof. Dr. Aziz Köklü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılış programında konuşan Ankara Valisi Vasip Şahin, muhtarlık kurumunun kamu yönetimindeki stratejik konumuna dikkati çekti.

Muhtarların vatandaşla aralarında köprü görevi gördüğünü belirten Şahin, "Muhtarlarımız bizim sesimizi vatandaşa duyurduğu gibi vatandaşlarımızın sesini de kamuya en hızlı, doğru bir şekilde iletiyor." dedi.
Muhtarlığın 200 yıllık bir kurum olduğunu hatırlatan Şahin, "Muhtarlık gibi köklü bir kurum bir anda kaldırılacak, kaldırılıyor diye değerlendirmelere tabi tutulamaz. Bugün muhtarlarımız dünden daha fonksiyonel, dünden daha etkili. Çünkü dünden daha fazla yetkililer." diye konuştu.
Şahin, eğitim programına katkı sunan Ankara Üniversitesi akademik kadrosuna ve emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da Muhtar Akademisi Eğitim Programı'na ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Devlete açılan ilk kapının muhtarlık makamı olduğuna işaret eden Ünüvar, "Muhtarlar, mahallelerimiz ve köylerimizin gören gözü, duyan kulağı, konuşan sesi, nabzıdır. Dolayısıyla muhtarlar katılımcı, şeffaf ve işbirliğine dayalı bir yönetim anlayışını da geliştirmek durumunda." ifadelerini kullandı.

"Bilgiyi topluma aktarmayı görev olarak görüyoruz"

Devlet görevlilerinin en temel görevinin, devletin imkanlarıyla milletin ihtiyacını buluşturmak olduğunun altını çizen Ünüvar, şunları kaydetti:
"Ankara Üniversitesi olarak biz, bilgi yönetmek kadar bu bilgiyi topluma aktarmayı da kendimiz için şerefli bir görev olarak görüyoruz. Bugünkü görevimiz Muhtarlık Akademisi'nin programına ev sahipliği yapmak oldu. 3 ayrı aşamada yapılacak programın hepsinde de Ankara Üniversitesinin çok etkin hocalarının tecrübelerini ve bilgilerini aktaracağını biliyoruz."
"Muhtar Akademisi Eğitim Programı" 3 grup halinde 9 gün sürecek.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin'de otomobil çöp kamyonuna çarptı, 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

2025-06-29 14:53 - Asayiş

Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu Toplantısı gerçekleştirildi

2025-07-01 15:12 - Ekonomi

İran’da iki ayrı araçta üç kişi 22 bin mermi ile yakalandı

2025-07-01 16:48 - Dünya

AB liderleri Avrupa'nın savunmasını güçlendirme hedefini teyit etti

2025-06-26 18:02 - Dünya

Ankara'da muhtarlara yönelik eğitim programı başlatıldı

2025-07-01 17:58 - Gündem

Bakan Yumaklı: Menderes ve Seferihisar'daki orman yangınlarının enerjisi düşürüldü

2025-06-30 12:48 - Gündem

Almanya'da kuraklığın Ren Nehri'ndeki su seviyesini düşürmesi nakliyeyi zorlaştırıyor

2025-06-30 14:13 - Ekonomi

Genç cam sanatçısı, doğadan aldığı ilhamla figürler tasarlıyor

2025-06-30 14:53 - Kültür Sanat

ABD'li Senatör Sanders'tan Gazze'deki zulme sessiz kalan Demokratlara tepki

2025-06-25 17:42 - Dünya

İsrail'den Lübnan'ın güneyine İHA saldırısı

2025-06-29 00:13 - Dünya

İlgili Haberler

Riskli yapı tespitinde izlenecek yol ve dikkat edilmesi gerekenler

11:17 - Gündem

Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması kataloğu yayımlandı

11:03 - Gündem

Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik operasyonda 30 gözaltı

10:12 - Gündem

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları için suç duyurusu

21:42 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'li senatörler, USS Abraham Lincoln gemisindeki koşulların incelenmesini istedi

11:22 - Dünya

Riskli yapı tespitinde izlenecek yol ve dikkat edilmesi gerekenler

11:17 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Havalimanlarımızın yıllık yolcu kapasitesini 55 milyondan 397,4 milyonun üzerine çıkardık

11:08 - Siyaset

Türkiye'de temmuzda 123 bin 603 konut satıldı

10:57 - Ekonomi

Ödemeler dengesi verileri açıklandı

10:53 - Ekonomi