?>

Anadolu Gençlik'ten darbe girişimine tepki

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manavgat Şubesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimin protesto etti.

Gündem - 9 yıl önce

AGD Manavgat Şubesi yöneticileri ve üyeleri Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanarak 15 Temmuz akşamı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini ellerinde Türk Bayrakları ve Eski Başbakan merhum Prof. Dr. Necmetin Erbakan'ın yazısının bulunduğu pankart taşıyarak protesto etti. Protesto gösterilerine AGD yöneticilerin yanı sıra yaklaşık 200 öğrenci katıldı. AGD Manavgat Şubesi Müdürü Mehmet Gayretli, 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimini hatırlatarak, milli iradeye karşı saldırı yapıldığını söyledi.

"15 Temmuz, bir milli irade zaferidir"

Milletin, 15 Temmuz gecesi, kendine yakışır bir asalet ve olgunlukla gözü dönmüş darbecilere karşı koyarak, tarihi bir destan yazdığını ifade eden Gayretli, "15 Temmuz, bir milli irade zaferidir. Bu münasebetle darbe teşebbüsüne kararlılıkla ve cesurca karşı koyan silahlı kuvvetlerimize, polisimize, hükümetimize, emniyet mensuplarımıza, ama hepsinden önemlisi bu menfur girişimi önlemek, milli iradeye sahip çıkmak için canını ortaya koyarak, 7 den 77’ye genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle meydanları dolduran aziz milletimize şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz. Yapılan darbe teşebbüsü bütünüyle milletimize, demokrasiye ve milli iradeye karşı yapılmıştır" diye konuştu.

"Bir ülkenin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değildir"

Anadolu Gençlik Derneği'nin milli ve manevi değerlerine bağlı imanlı bir gençliği yetiştirmeyi kendisine düstur edindiğini dile getiren Gayretli, "Unutmayalım ki bir ülkenin asıl gücü; tankı, topu, tüfeği değildir. Asıl gücü imanıdır inançlı gençliğidir. Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, imanlı, şuurlu, vatanımıza ve bayrağımızın al rengine sevdalı bir şekilde yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Darbe girişimi sonucunda şehit olan vatandaşlarımızın çocuklarına ortaokuldan üniversiteye eğitim ve öğretimlerinde Anadolu Gençlik Derneği olarak evlerimiz ve yurtlarımızda ücretsiz barındırma imkanı sağlayıp, burs desteği vereceğimizi buradan kardeşlerimize ilan ediyoruz. Haince milletimize yapılan darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı tekrar Cenab-ı Allahtan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz" dedi.

Arif Kaplan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan'dan helikopter pilotuna: Mertçe söyleyin kimden yanasınız?

2016-07-23 13:37 - Gündem

1980 bildirisini okuyan TRT spikeri bugünü değerlendirdi

2016-07-22 12:47 - Genel

Kalın: Cumhurbaşkanı yayına çıktığı andan itibaren millet duruma el koydu

2016-07-22 13:22 - Siyaset

Çay bahçesini basıp terör estirdiler

2016-07-17 18:58 - Asayiş

İtirafçı yaverin köyü şokta

2016-07-20 23:19 - Genel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde 'Demokrasi Nöbeti'

2016-07-18 00:42 - Gündem

Kırkpınar’da 61 pehlivan mücadele edecek

2016-07-22 21:06 - Spor

Yaveri itiraf etti: FETÖ mensubuyum

2016-07-20 13:47 - Genel

Afganistan’da protesto gösterisi sırasında patlama

2016-07-23 17:06 - Dünya

TRT'den önemli 'darbe girişimi' açıklaması

2016-07-19 23:32 - Gündem

İlgili Haberler

"Yenidoğan çetesi" soruşturmasını yürüten savcının ölümle tehdit edilmesi davası

02:58 - Gündem

Aydın'da sağanak nedeniyle trafikte aksama yaşandı

00:02 - Gündem

İstanbul'da beklenen gök gürültülü sağanak için sarı kodlu uyarı yapıldı

23:33 - Gündem

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

22:33 - Gündem

Gazze Mahkemesinde İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım ve ihlallerin tanıkları dinlendi

21:52 - Gündem

Günün Manşetleri

"Yenidoğan çetesi" soruşturmasını yürüten savcının ölümle tehdit edilmesi davası

02:58 - Gündem

Türkiye'nin önceliği Gazze'de ateşkesi korumak

00:57 - Dünya

Konferans Ligi'nin ikinci haftasında 8 maç oynandı

00:27 - Spor

Avrupa Ligi'nde üçüncü hafta maçları tamamlandı

00:22 - Spor

Samsunspor, Konferans Ligi'nde Dinamo Kiev'i mağlup etti

00:13 - Spor