?>

Anadolu Farm yöneticisine rekor ceza talebi

İnternetten sanal oyun yöntemiyle dolandırıcılık yapan Anadolu Farm yöneticisi ve üyelerine yönelik soruşturma kapsamında 41 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Gündem - 6 yıl önce

Kayseri

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, internet üzerinden faaliyet yürüten ve Çiftlik Bank benzeri sistemle üyelerinden para topladığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Kayseri merkezli Anadolu Farm firmasına yönelik iddianame hazırladı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan, İsa Karademir'in örgüt lideri, 4 zanlının da yönetici olarak yer aldığı iddianamede toplam 41 şüpheli yer alıyor.

195 kişinin müşteki olarak yer aldığı iddianamede, 41 şüpheli hakkında, "suç işlemek için örgüt kurmak", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "banka ve bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçlarından çeşitli cezalar isteniyor.

Hazırlanan iddianamede, örgüt lideri olarak yer alan zanlı Karademir hakkında, bu suçlardan toplam bin 560 ile 3 bin 900 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamenin kabul edilmesinin ardından çatı davanın önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

Öte yandan, aynı sanıklar için, olayda şikayetçi olmayan mağdur 3 bin 172 kişiyi, "banka ve bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" yöntemiyle dolandırmak suçundan ayrı bir iddianame hazırlandığı öğrenildi.

Yaklaşık 1,5 yıl önce kurulduğu belirtilen firma hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da inceleme başlatmış, firmanın banka hesaplarına bloke konulmuştu. Soruşturma kapsamında daha önce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve aralarında Anadolu Farm Şube Müdürü İsa Karademir'in de bulunduğu 10 firma yöneticisi ve çalışanı tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraş’ta barajlar doldu

2019-04-24 16:27 - Gündem

Down sendromlu gencin Kayserispor sevgisi

2019-04-24 15:02 - Çevre-Hayat

Önce yumruk sonra tekmelerle sokaktaki tüm araçlara zarar verdiler

2019-04-22 12:32 - Asayiş

Defineciler eşkıyanın hazinesi için ölümü göze almışlar

2019-04-20 19:47 - Asayiş

Londra'daki çevreci işgal eyleminde gözaltı sayısı 682 oldu

2019-04-20 02:34 - Dünya

Irak sınırında 4 asker şehit oldu

2019-04-20 13:12 - Genel

Tuvali yaprak, boyası reçel

2019-04-20 16:51 - Kültür Sanat

Djokovic'ten Monte Carlo'ya erken veda

2019-04-20 00:21 - Spor

Bahar ayları, bacaklarda varis tedavisinin tam zamanı

2019-04-22 15:21 - Sağlık

ABD’li kayakçıdan en yükseğe atlama rekoru

2019-04-25 17:20 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail'in saldırılarında ailesini kaybeden Filistinli aktivist Ebu Muamer, yaşadıklarını anlatt

11:37 - Gündem

"Gazze Mahkemesi: Nihai Oturum" programında soykırımda suç ortaklıkları konuşulacak

11:22 - Gündem

TİHEK'e 15 insan hakları ve eşitlik uzman yardımcısı alınacak

10:48 - Gündem

İstanbul'da sağanak yağmur etkili oluyor

07:08 - Gündem

Hopa Belediye Başkanı Cihan, İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında ifade verdi

21:13 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail'in saldırılarında ailesini kaybeden Filistinli aktivist Ebu Muamer, yaşadıklarını anlatt

11:37 - Gündem

Türk enerjisi Afrika'nın kalkınmasına katkı sağlıyor

11:32 - Ekonomi

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Yılmaz Fenerbahçe karşısında takımına güveniyor

11:28 - Spor

"Gazze Mahkemesi: Nihai Oturum" programında soykırımda suç ortaklıkları konuşulacak

11:22 - Gündem

Fed gelecek haftaki politika toplantısı öncesi sınırlı veriyle yön arıyor

11:18 - Ekonomi