?>

Amerikalı Türklerden anlamlı karşı gösteri

ABD’de yaşayan Türkler, Ermeni nüfusun yoğun olduğu Güney California’nın Los Angeles şehrinde sözde soykırım iddiaları için Ermeni Diasporası tarafından düzenlenen gösteriye karşı gösteri düzenledi.

Asayiş - 6 yıl önce

ABD’de yaşayan Türkler, Ermeni nüfusun yoğun olduğu Güney California’nın Los Angeles şehrinde sözde soykırım iddiaları için Ermeni Diasporası tarafından düzenlenen gösteriye karşı gösteri düzenledi.

ABD’de Ermeni nüfusunun en yoğun olduğu Güney California’nın Los Angeles şehrinde sözde soykırım iddiaları için Ermeni Diasporası tarafından gösteri düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosluğu önünde toplanan gruba karşı Los Angeles Polis Departmanına bağlı polisler geniş güvenlik önlemleri aldı.

Göstericiler konsolosluk binasına yaklaştırılmazken, toplanma alanına gelen bir grup motosikletli Ermeni ise polis tarafından müdahale edilerek alandan uzaklaştırıldı.

Geçtiğimiz yıllara nazaran çok daha küçük bir grubun toplandığı gözlemlenen gösteriye karşılık olarak Los Angeles’te yaşayan Türkler karşı gösteri düzenledi.

Güney California Amerikalı Türk Girişimi (ATI-SC) tarafından düzenlenen gösteride Ermeni terörü sebebi ile şehit düşen diplomatlar anılırken, yaşanan acıların ancak tarihin tek taraflı olarak değil tamamının göz önüne alınarak diyalog ile çözülebileceği belirtildi.

Ayrıca amaçlarının California’da Ermeni lobisi tarafından Türkler üzerinde uygulanan baskı ve oluşturulmaya çalışılan nefrete karşı da duruş sergilemek olduğunu belirten göstericiler, Ermenilerin soykırım iddialarının hiçbir ulusal mahkemeden kabul görmediğini hatırlattı.

ATI-SC adına İHA’ya konuşan Amerikan Türk Dernekleri Genel Kurulu - ATAA eski başkanı Ergun Kırlıkovalı, “Bizim burada bulunmamızın amacı Amerikan kamuoyuna Türk tarafının düşüncelerini anlatmak. Burada sadece barışçıl amaçlarla Türk-Amerikan toplumunun hislerini anlatmak için buradayız.

Bizim acılarımız var ama bilinmiyor, anlatılmamış. Ermeni terörizmi anlatılmamış. Ermeni isyanları anlatılmamış, Ermenilerin toprak istekleri anlatılmamış.

Ermenilerin, Türk ve Osmanlı Devletini arkadan vurması anlatılmamış. Tarihin yarısı anlatılmamış. Biz bunları anlatmak için buradayız. Başka amacımız yok. Bundan sonra iletiye ümit ve barış dolu hislerle bakmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ermeni iddiaları ile ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklaması sırasında soykırım ifadesini kullanmazken “Meds Yeghern” (Büyük Felaket) demişti.

Bu ifadeyi yetersiz bulan Ermeni Amerikan Ulusal Komitesi - ANCA ise yaptığı açıklamada Trump’ı Türkiye’ye öncelik vermekle ve Türkiye politikalarını desteklemekle suçladı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Şüheda toprağının ziyaretçilerini ay yıldızlı bayraklar karşılıyor

2019-04-20 15:12 - Çevre-Hayat

"Nargile baronları” tutuklandı

2019-04-25 02:21 - Asayiş

ABD, İran yaptırımlarında muafiyete son vermeyi planlıyor

2019-04-22 12:32 - Ekonomi

Hastalıklara 'hücresel tedavi' ile şifa aranıyor

2019-04-24 18:07 - Sağlık

Gece yarısı Suriye sınırına komanda takviyesi

2019-04-25 07:37 - Asayiş

Sebzede fiyat düşüşlerinin eli kulağında

2019-04-21 14:57 - Ekonomi

60 yıldır aradığı kardeşlerini Esra Erol buldu

2019-04-23 00:26 - Magazin

ING Bank ve TİM'den ihracatçılara destek paketi

2019-04-18 15:24 - Ekonomi

UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finalistler belli oldu

2019-04-19 03:05 - Spor

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: ‘Gelir Dağılımında Adalet’ ısrarımızı yineleyeceğiz"

2019-04-20 16:00 - Genel

İlgili Haberler

İzmir'in Aliağa ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

01:23 - Asayiş

Bodrum'da servis minibüsü ile otomobilin çarpıştığı kazada 16 kişi yaralandı

20:37 - Asayiş

İzmir'in Aliağa ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

19:53 - Asayiş

Aydın'da organize suç örgütüne yönelik operasyonda 20 kişi tutuklandı

18:53 - Asayiş

Van'da iki aracın çarpıştığı kazada 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

15:52 - Asayiş

Günün Manşetleri

ÇAYKUR 1. sürgün yaş çay alımlarını sürdürüyor

19:13 - Ekonomi

Anadolu Yıldızı 2025 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı yarın başlayacak

19:03 - Gündem

407 mahalle ve köyde muhtar, ihtiyar heyeti seçimi tamamlandı

17:48 - Gündem

Dışişleri Kaynakları: Ukrayna ve Rusya heyetlerinin yarın İstanbul'da görüşmesi planlanıyor

17:37 - Gündem

ABD'nin tavrını eleştiren Hamas yetkilileri, ateşkes anlaşmasını reddetmediklerini açıkladı

17:33 - Dünya