?>

Alonso, motorsporları macerasına farklı disiplinlerde devam edecek

-Toyota’nın Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda yarışan takımı Toyota Gazoo Racing ile Le Mans 24 Saat dahil olmak üzere birçok zafere imza atan Alonso, koltuğunu gelecek sezondan Brendon Hartley’e bırakıyor.

Genel - 6 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Toyota’nın Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda (WEC) yarışan takımı Toyota Gazoo Racing ile Le Mans 24 Saat dahil olmak üzere birçok zafere ve pole imza atan Fernando Alonso, koltuğunu gelecek sezondan itibaren bir başka WEC şampiyonu ve eski F1 pilotu olan Brendon Hartley’e bırakacak.

Toyota açıklamasına göre, iki kez Formula 1 Dünya Şampiyonu olan Fernando Alonso, Toyota Gazoo Racing çatısı altında farklı motorsporları serilerinde yarışmaya devam edecek. Alonso, Toyota’nın WEC yarış aracı TS050 Hybrid ile son olarak 5 Mayıs’ta Belçika’daki Spa-Francorchamps 6 Saat ve 14 Haziran’da Fransa’daki Le Mans 24 Saat yarışlarına çıkacak.

1 Eylül’de Silverstone’da başlayıp, 14 Haziran 2020’de tamamlanacak yeni WEC sezonunda Toyota’nın kadrosu ise, Brendon Hartley’in yanı sıra Mike Conway, Kamui Kobayashi, Jose Maria Lopez, Sebastien Buemi ve Kazuki Nakajima’dan oluşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota WEC Takım Başkanı Hisatake Murata, Fernando Alonso’ya katkıları ve yaşattığı unutulmaz başarıları için teşekkür etti.

- "Toyota Gazoo Racing ile keşfedilecek birçok ilginç fırsat var"

Hisatake Murata, "Fernando, Toyota’nın motorsporları tarihine adını yazdırarak önemli başarılara imza attı. Kazanma isteğiyle hayallerini takip etmesi gerçekten çok etkileyici. Onunla son iki WEC yarışında mücadele etmenin tadını çıkarıp, Le Mans ve WEC şampiyonluklarını alma hedefinde olacağız." ifadelerini kullandı.

Fernando Alonso ise Toyota Gazoo Racing takımı ile birlikte WEC yarışlarından keyif aldığını ve yeni bir maceranın başladığını belirterek, "Le Mans’ı kazanmak 'Üçlü Taç' hedefimdeki en önemli başarılarımdan biriydi. Bu galibiyeti her zaman bir takım olarak kazandığımızı hatırlayacağım. Şimdi ise yeni mücadelelere girme zamanı ve Toyota Gazoo Racing ile keşfedilecek birçok ilginç fırsat var. Önümüzde şu an iki önemli WEC yarışı bulunuyor ve onları kazanmak adına sonuna kadar zorlayacağım." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Ayvacık açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem

2019-04-30 01:17 - Gündem

'Canım sıkıldı NASA'yı hack'ledim'

2019-04-27 16:26 - Gündem

Bakan Pekcan ticaret müşavirlerine seslendi

2019-05-01 02:42 - Ekonomi

İspanya'da sandıktan 'siyasi belirsizliğin devamı' çıktı

2019-04-29 10:57 - Dünya

Rize’den gol sesi çıkmadı

2019-04-27 21:19 - Spor

'1 Mayıs'ı normalleştirmede başarılı olduk'

2019-05-01 03:07 - Gündem

12 aracın karıştığı kazada E-5 yolu kilitlendi

2019-05-02 07:57 - Asayiş

Bakan Çavuşoğlu Basra'dan mesajı verdi: 'Su konusunda birlikte çalışacağız'

2019-04-29 00:02 - Gündem

Barcelona büyük avantaj yakaladı

2019-05-02 03:26 - Spor

Fırat Kalkanı'nın kıyısındaki 'çıbanbaşı': Tel Rıfat'taki YPG/PKK işgali

2019-05-02 18:07 - Gündem

İlgili Haberler

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

RTÜK Başkanı Şahin'den yayıncılara uyarı

02:37 - Medya

İran'ın BM Temsilcisi İrevani, İsrail'in saldırılarının ABD desteğiyle gerçekleştiğini iddia etti

02:12 - Dünya

TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için yapılan seçime ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:58 - Siyaset

İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin provokatif paylaşım yapanlara soruşturma başlatıldı

00:52 - Gündem

BMGK'de Rusya, İran'a saldıran İsrail'i şiddetle kınarken, ABD Tel Aviv yönetimini savundu

00:47 - Dünya