Almanya'nın 2021 büyüme tahmini yüzde 3,1’e düşürüldü

Alman Ekonomi Bilirkişi Kurulu, ülkenin bu yıl için büyüme tahminini yüzde 3,7’den 3,1’e düşürdü

Dünya - 5 yıl önce

BERLİN

Alman hükümetine ekonomik danışmanlık yapan Ekonomi Bilirkişi Kurulu (SVR), ülke ekonomisine ilişkin büyüme tahminini yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında üçüncü dalga ihtimalinden dolayı bu yıl için yüzde 3,7’den 3,1'e revize ederken, 2022 için de yüzde 4 olarak belirledi.
Ekonomi profesöründen oluşan SVR, Almanya ekonomisine ilişkin geçen yıl kasım ayında paylaştığı, 2021-2022'yi kapsayan büyüme tahminlerinde ilkbahar döneminde güncelleme yaptı.
Ekonomi için en büyük riskin Kovid-19 salgını olduğunu belirten kurul, “Ekonomide ne kadar hızlı normale dönüleceği, temelde aşılamanın ilerlemesine bağlı” değerlendirmesinde bulundu.
SVR, Alman ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle yüzde 2 küçülmesini beklerken, toparlanmanın aşılama ile ikinci çeyrekte yeniden başlayacağını öngörüyor.
Kurul, 2021 yılı için GSYH büyüme tahminini yüzde 3,7’den 3’1’e düşürürken, 2022 büyüme beklentisini yüzde 4 olarak belirledi.
SVR, ülkede bu yıl ortalama enflasyonun ise yüzde 2,1 olacağını tahmin ediyor

- "İkinci dalgaya rağmen ilkbaharda ekonomi “zor” bir durumda değil"

Ekonomi Bilirkişi Kurulu Üyesi Volker Wieland, konuya ilişkin değerlendirmesinde Kovid-19’da ikinci dalgaya rağmen ilkbaharda ekonominin “zor” bir durumda olmadığını belirterek, "Özellikle başta Çin olmak üzere Asya ve ABD’de artan ekonomik faaliyetle birlikte küresel ticaret önemli ölçüde arttı.” yorumunu yaptı.
Wieland, Kovid-19’da üçüncü dalganın “derin” olması halinde ekonomik toparlanmayı geciktirebileceğini vurgulayarak, “Ancak, Almanya'da sadece sanayide geniş kapsamlı kısıtlamalar veya kapanmalar olursa, ekonomik üretimde önemli bir düşüş olur.” değerlendirmesinde bulundu.
SVR üyesi Wieland, Kovid-19 aşılarının uygulanmasını hızlandırarak, testleri artırarak ve teknoloji merkezli enfeksiyon takibini geliştirerek ekonomik faaliyetlerde kapsamlı kısıtlamalardan kaçınılacağına işaret etti.
Almanya’da ekonomi, Kovid-19 salgınının sebep olduğu sağlık ve ekonomik kriz nedeniyle 2020’de yüzde 5 küçülerek, 10 yıldır devam eden büyüme trendine son vermişti.
Bununla birlikte, Alman ekonomisi sanayinin güçlü olmasından dolayı Kovid-19 salgınından Avro Bölgesi’ndeki diğer ülkelere göre daha az etkilenmişti.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'Koronavirüs savaşçısı' hemşireler tedbirlere daha fazla uyulmasını istiyor

2021-03-13 16:46 - Çevre-Hayat

Londra'da kadın cinayetini anma törenine polis müdahalesi protesto edildi

2021-03-15 02:16 - Dünya

Değerli olan hayat değil hayatın amacıdır!

2021-03-15 10:32 - En Son Yazılar

Almanya'nın 2021 büyüme tahmini yüzde 3,1’e düşürüldü

2021-03-17 18:47 - Dünya

NATO ülkelerinin savunma harcamaları 2020'de 1,1 trilyon dolara ulaştı

2021-03-16 19:01 - Dünya

Selma Argon Ersoy dedesi Mehmet Akif'i anlattı: Dedem, bir manevi önder olarak görevlendirilmiş

2021-03-12 20:06 - Gündem

Afrika'da Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 106 bin 893'e ulaştı

2021-03-11 19:21 - Dünya

Filistin'de Yasir Arafat'ın yeğeni Kudva, Fetih Hareketinden ihraç edildi

2021-03-11 19:26 - Dünya

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev'i kabul etti

2021-03-15 19:46 - Dünya

Uluslararası Olimpiyat Komitesi: Tokyo Olimpiyatlarında aşı zorunluluk değil

2021-03-14 13:31 - Gündem

İlgili Haberler

Pakistan: İslamabad Mutabakatı'nın "maddeten ve manen" uygulanması ileriye dönük tek

17:57 - Dünya

Rusya: AB'nin gemilerini hedef alacağız

17:52 - Dünya

ABD yakıt ikmal uçakları nedeniyle İsrail'in Ben Gurion Havalimanı'nda uçuşların aksadığı

17:43 - Dünya

ECOWAS: Batı Afrika'da yaklaşık 32 milyon kişi iklim krizi nedeniyle yerinden olabilir

17:37 - Dünya

Gazze'de İsrail saldırılarının mağduru çocuklar, acılarını ve gelecek hayallerini resimle anlat

15:37 - Dünya

Günün Manşetleri

Pakistan: İslamabad Mutabakatı'nın "maddeten ve manen" uygulanması ileriye dönük tek

17:57 - Dünya

Rusya: AB'nin gemilerini hedef alacağız

17:52 - Dünya

İletişim Başkanlığı, "Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri Medya Programı" düzenliyor

17:47 - Gündem

ABD yakıt ikmal uçakları nedeniyle İsrail'in Ben Gurion Havalimanı'nda uçuşların aksadığı

17:43 - Dünya

ECOWAS: Batı Afrika'da yaklaşık 32 milyon kişi iklim krizi nedeniyle yerinden olabilir

17:37 - Dünya