?>

Almanya 'ikinci dalga' tehlikesine karşı Kovid-19 tedbirlerini sıkılaştırıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, son günlerde artış gösteren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarından duyduğu endişeyi dile getirerek ikinci bir dalganın hem sağlık sistemini hem de ekonomiyi olumsuz etkileyeceğini bildirdi.

Dünya - 5 yıl önce

Berlin

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 eyalet başbakanıyla sekiz saat süren toplantı sonrası Başbakanlıkta yaptığı açıklamada, "Yükselen vaka sayıları beni endişelendiriyor. Bunu durdurmalıyız. Kontrol edilemeyen bir artışın meydana gelmesini önlemeliyiz. Zaten üst aşamadayız ve salgının bu aşaması ciddi." dedi.

Kovid-19 nedeniyle Almanya'nın yaklaşık 250 milyar avro borçlanması gerektiğini vurgulayan Merkel, "İşte bu yüzden ikinci bir dalgayı sağlık sisteminin yanında ekonomik olarak da kaldıramayız." ifadesini kullandı.

Öte yandan Alman medyası sekiz saat süren toplantıda Merkel'in zaman zaman eyalet başbakanlarıyla tartıştığını yazdı.

Haberlerde Merkel'in alınan önlemlerden memnun olmadığı ve "Burada yaptığımız şey yeterli değil. Ben memnun değilim buradaki sonuçlar felaketi savuşturacak derecede yeterli değil." ifadelerini kullandığı belirtildi.

Alınan önlemler

Almanya genelinde geçerli uygulamaya göre son 7 günde 100 bin nüfus başına vaka sayısının 50'yi aştığı kent ve ilçelerde tedbirler sıkılaştırılıyor.

Restoran, kafe ve barlar saat 23.00'ten itibaren kapanmak zorunda. Bu saatlerden itibaren içki yasağı geçerli olacak.

Riskli bölgelerde maske takma mecburiyeti daha da genişletilecek.

Özel eğlenceler maksimum 10 kişi ile sınırlandırılacak. Sadece iki hane halkı birbirini ziyaret edebilecek.

Açık alanda da en fazla 10 kişi bir araya gelebilecek.

Başbakanlıktaki toplantıda üzerinde tam olarak anlaşılmayan konu ise konaklama yasağı oldu. Almanya içinde bir eyaletten diğer eyalete seyahat edenlere otellerde konaklama yasağı getirilmesi konusunda bazı eyaletlerin itiraz etmesi nedeniyle bu konunun 8 Kasım'da tekrar görüşülmesinin planlandığı açıklandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

VakıfBank dijital Yönetim Zirvesi düzenledi

2020-10-13 18:11 - Ekonomi

Türkiye 583. maçına çıkıyor

2020-10-13 14:26 - Spor

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2020-10-09 00:37 - Genel

Nobel Barış Ödülü Dünya Gıda Programı'na verildi

2020-10-09 17:10 - Genel

Teknoloji eğitimi almış kadın sayısı fazla, üreten az

2020-10-13 14:55 - Ekonomi

IMF: Sıkı karantina önlemleri ekonomik toparlanmayı hızlandırabilir

2020-10-08 23:18 - Ekonomi

Borsa güne yükselişle başladı

2020-10-13 13:02 - Ekonomi

Paris Belediyesinden mültecileri 'ortak yaşamla' Fransızlaştırma girişimi

2020-10-08 19:01 - Dünya

AB, Lukaşenko'ya yaptırım uygulamaya hazırlanıyor

2020-10-12 18:26 - Dünya

Denizlerin 'hayalet ağ avcısı Aksona' iş başında

2020-10-13 15:11 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Gazze'de bilim dünyasını da hedef alan İsrail, 193 akademisyen ve 800 öğretmeni öldürdü

12:57 - Dünya

Şanghay İşbirliği Örgütü yeni küresel saflaşmalarda kritik ağırlık kazanıyor

12:02 - Dünya

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi: Gazze'deki kıtlık hızlı ivme kazanan bir aşamada

11:42 - Dünya

İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze'de son 24 saatte 3 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti

11:38 - Dünya

Norveç varlık fonu, İsrailli beş banka ve Caterpillar şirketindeki yatırımlarından çıktı

10:02 - Dünya

Günün Manşetleri

Sigorta sektörünün aktif büyüklüğü yılın ilk yarısında 2,9 trilyon liraya ulaştı

13:23 - Ekonomi

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında avukat Nusret Yılmaz gözaltına alındı

13:17 - Gündem

DMM, "kamuda lüks araç kullanımı arttı" iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi

13:12 - Gündem

AJet'in Ankara-Tiflis uçuşları 1 Ekim'de başlayacak

13:02 - Ekonomi

Gazze'de bilim dünyasını da hedef alan İsrail, 193 akademisyen ve 800 öğretmeni öldürdü

12:57 - Dünya