?>

Almanya hükümetindeki sığınmacı krizi sürüyor

Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Andrea Nahles, "CDU ve CSU'nun aralarındaki kavgayı tamamen bitirmelerini bekliyorum." dedi.

Genel - 7 yıl önce

BERLİN (AA) - Almanya'daki hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Andrea Nahles, sığınmacı ve iltica politikası konusunda anlaşmazlık yaşayan hükümetin diğer ortakları Hristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CSU) aralarındaki anlaşmazlığı sonlandırılmasını istedi.

Nahles, SPD Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, CDU'nun CSU tarafından ültimatom ve şantaj girişimleriyle köşeye sıkıştırılmak istendiğini söyledi.

İki partinin uzlaşması gerektiğini ifade eden Nahles, "CDU ve CSU'nun aralarındaki kavgayı tamamen bitirmelerini bekliyorum." dedi.

"Sabrım tükeniyor"

Koalisyon sözleşmesinin uygulanmasını ve yeniden hükümet çalışmalarına geçilmesini isteyen Nahles, "Sabrım yavaş yavaş tükeniyor." ifadesini kullandı.

SPD'nin de hükümet ortağı olduğuna işaret eden Nahles, iltica politikasına sadece CDU ve CSU tarafından karar verilemeyeceğini, iki partinin alacağı kararı SPD'nin kabul etmek zorunda olmadığını vurguladı.

Öte yandan CDU/CSU partilerinin Federal Meclis Grubu iki parti arasındaki anlaşmazlığı ele almak için bugün toplandı.

Toplantıya Almanya Başbakanı Angela Merkel katılırken, İçişleri Bakanı Horst Seehofer yer almadı.

CDU ve CSU'nun Federal Meclis'te ortak Meclis Grubu ile temsil ediliyor.

Diğer taraftan iki parti üst düzey temsilcilerinin hükümet krizini görüşmek amacıyla yerel saat ile 17.00'de bir araya geleceği, saat 22.00'de de CDU, CSU ile SPD arasındaki bir kriz toplantısının yapılacağı açıklandı.

Merkel-Seehofer arasında yaşanan kriz

CSU Genel Başkanı ve İçişleri Bakanı Seehofer, başka bir AB ülkesinde önceden kayıt altına alınan, Almanya'da daha önce iltica talebi reddedilen veya belgeleri olmayan sığınmacıların ülke sınırlarından geri çevrilmesini talep ediyor. Başbakan Merkel ise konuyu AB düzeyinde çözmek istiyor.

Seehofer, Alman hükümetinde krize yol açan bu konuda Merkel'e AB içinde çözülmesi için geçen ayın sonuna kadar zaman tanımıştı.

Bu nedenle Merkel, son dönemde birçok AB lideriyle bir araya gelmiş, AB ülkesinin katılımıyla 24 Haziran'da Brüksel'de "mini zirve" düzenlenmiş, geçen hafta da yapılan AB Liderler Zirvesi'nin ana gündem maddelerinin başında sığınmacı konusu yer almıştı.

Merkel ve Seehofer cumartesi günü görüşmüş ancak uzlaşmaya varamamıştı. Seehofer dün partisinin yönetim kurulu toplantısında kendi taleplerinin kabul edilememesi durumunda görevlerinden ayrılabileceğini önerisinde bulunmuş, ancak nihai karar için CDU ile bugün görüşeceğini açıklamıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Görüntüsünü 'montaj' diyerek reddetti

2018-06-28 19:57 - Genel

Turkcell’in Hızlı Giriş çözümü global başarı getirdi

2018-06-28 13:36 - Ekonomi

Galatasaray, Donk ile yeni sözleşme imzaladı

2018-06-29 22:20 - Spor

Mavi suların 'engelsiz' yelkencileri

2018-07-01 14:32 - Çevre-Hayat

Balıkesir'de en çok televizyonu Bandırma aldı

2018-07-02 17:54 - Ekonomi

CW Enerji'nin, Nevşehir'deki GES'leri geçici kabul aldı

2018-07-02 17:49 - Ekonomi

'Sonuçları etkileyecek bir usulsüzlük tespit edemedik'

2018-07-02 22:32 - Siyaset

Belçika ile Japonya 6. randevuda

2018-07-01 17:33 - Spor

Yılın ilk yarısında 4 milyon araç egzoz muayenesine girdi

2018-07-02 23:07 - Gündem

Almanya hükümetindeki sığınmacı krizi sürüyor

2018-07-03 00:58 - Genel

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

SOLOTÜRK, gösteri uçuşu yapacağı Polonya'ya havada iki yakıt ikmali yaparak ulaştı

18:52 - Gündem

UAEA, İran'ın Fordo nükleer tesisindeki santrifüjlerin çalışır durumda olmadığını belirtti

18:47 - Dünya

AB, Gazze Şeridi'ndeki sivil sınır yardım misyonunun görev süresini 1 yıl uzattı

18:42 - Dünya

İkinci el araçlarda 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesinin süresi uzatıldı

18:33 - Ekonomi

Edirne’de çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

18:27 - Gündem