?>

Almanya'dan Mekke'ye bisikletiyle hac yolculuğu yapıyor

Almanya'dan Mekke'ye gitmek için bisikletiyle yola çıkan 26 yaşındaki Türk genci Burak Öztürk, annesinin memleketi Aksaray'a geldi

İslam-Hayat - Safer 1447 - 3 ay önce

Aksaray

Almanya'nın Stuttgart kentindeki aile şirketinde elektrik işleriyle uğraşan Öztürk, kutsal toprakları ziyaret etmek üzere 63 gün önce elektrikli bisikletiyle yola çıktı.

Yaklaşık 6 bin 500 kilometrelik yolun yaklaşık 3 bin 500 kilometresini tamamlayan Öztürk, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan, Kosova, Kuzey Makedonya ve Yunanistan üzerinden pedal çevirerek memleketi Türkiye'ye ulaştı.

Türkiye'de 20 gündür pedal çeviren Öztürk, farklı şehirlerin ardından annesinin doğduğu Aksaray'a vardı. Somuncu Baba Türbesi'nde dua okuyan Öztürk, sosyal medyadan kendisini görüp tanışmaya gelen annesinin arkadaşlarıyla sohbet etti.

Öztürk, Niğde ve Adana güzergahını takip ederek Suriye'ye geçmeyi planlıyor.

"63 gündür yoldayım"

Hac yolculuğunu sosyal medya hesaplarından paylaşan Öztürk, Stuttgart'ta ailesiyle elektrik işleriyle uğraştığını söyledi.

Daha önce Almanya'dan bisikletle İstanbul'a kadar geldiğini belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"Yolculuğum çok iyi geçmişti ve memnun kalmıştım. Almanya'da son dönemlerde moralim bozuktu. Bisikletimle yolculuk yaparak tekrar o mutluluğu yaşamak istedim. Bu sefer daha büyük bir hedef koydum. Biz Müslümanlar için kutsal topraklarımız Mekke'den daha büyük bir hedef olamazdı.

Bu yüzden hacı olabilmek için bu yolculuğa başladım. 63 gündür yoldayım. Ramazan ayını çeşitli Balkan ülkelerinde geçirdim. Çok güzel bir manevi haz içerisinde ramazan yaşadım. 30 günlük, yaklaşık 3 bin kilometrelik bir yolum kaldı. Bu da günlük 100 kilometre yol almam gerektiğini gösteriyor."

Öztürk, yolculuğunun iyi geçtiğini ve sorunsuz şekilde sürdüğünü ifade etti.

Bisikletinde çeşitli malzemelerin bulunduğunu dile getiren Öztürk, "Çantalarım var. İçlerinde elbiselerim, şarj kablolarım ve yolda ne gibi malzemeler gerekiyorsa onlar var. Şimdiye kadar çok güzel zaman geçirdim. Her günüm macera doluydu.

Birçok güzel insanla tanıştığım için hiç zorluk yaşamadım. Problemli veya sıkıntılı insanlara hiç denk gelmedim. Balkan ülkeleri bana çok sahip çıktı, selamlarımı gönderiyorum. Genç bir kişinin bisikletiyle hac yolculuğuna çıkmasını duyan insanlar çok şaşırıyor, ardından da seviniyorlar." diye konuştu.

"Orada da yolculuğumu bisikletle yapacağım"

Öztürk, yolculuğu boyunca 1000'e yakın içerik ürettiğini ve sosyal medya hesaplarından paylaştığını anlattı.

Niyetinin ilk başta umre yapmak olduğunu ancak bunun hac yolculuğuna dönüştüğünü dile getiren Öztürk, "İnşallah Almanya'ya hac ibadetini yapan bir Müslüman olarak döneceğim. Kutsal topraklarda da yolculuğumu bisikletle yapacağım. Medine üzerinden Mekke'ye gitmek istiyorum. Oradan yürüyerek hac ibadetimi yaptıktan sonra acı vatana tekrar döneceğim."

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan da Öztürk'ün bisikletiyle mübarek bir yolculuk yaptığı bilgisinin kendisine ulaştığını ve tanışmak istediğini söyledi.

Öztürk'ün Avrupa'daki birçok ülkeden geçtiğini, Balkanlar'ın ardından yurda giriş yaptığını belirten Doğan, "Kardeşimizin bugünkü durağı annesinin memleketi oldu. Avrupa'dan böyle bir yolculuğa çıkmak öz güven meselesi. Bu manevi saiklerin gençlerin arasında yayılmasına Öztürk kardeşimiz çok güzel bir örnek" dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Online Oynamanın Avantajları ve Riskleri

2025-04-23 18:04 - İnsan&Hayat

Kars'ta kar ve sağanak etkili oldu

2025-04-25 17:28 - Çevre-Hayat

Van'da minibüsle kamyonetin çarpıştığı kazada ölenlerin sayısı 8'e yükseldi

2025-04-23 11:57 - Asayiş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanıyor

2025-04-23 09:27 - Gündem

S&P, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

2025-04-26 00:17 - Ekonomi

Leylekler tarihi türbenin çatısını mesken tuttu

2025-04-20 11:57 - Çevre-Hayat

SunExpress 2025'te 16,8 milyon yolcuya ulaşmayı hedefliyor

2025-04-22 17:02 - Çevre & Seyahat

MASAK, POS cihazları üzerinden kara para aklandığı iddialarının doğru olmadığını bildirdi

2025-04-25 12:28 - Ekonomi

Kütahya'da 4,5 büyüklüğünde deprem

2025-04-25 07:53 - Gündem

Almanya'da hükümet 2025 büyüme beklentisini yüzde 0'a düşürdü

2025-04-24 17:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yusuf İslam'dan Gazze paylaşımı

23:53 - İslam-Hayat - Safer 1447

Ülke genelinde kuraklıktan kurtulmak, yangınlardan korunmak ve şehitler için dua edildi

22:57 - İslam-Hayat - Safer 1447

Hat sanatıyla uğraşarak parkinsona karşı koyuyor

12:08 - İslam-Hayat - Safer 1447

Ülke genelindeki camilerde kuraklık, afetler ve şehitler için dualar edilecek

11:03 - İslam-Hayat - Safer 1447

Filistin cephesinde İngilizlere esir düşen dedesinin mektubuna 107 yıl sonra kavuştu

11:37 - İslam-Hayat - Safer 1447

Günün Manşetleri

Avrupa Birliği'nin ABD'den enerji ithalatı, imzalanan yeni anlaşmayla 2,5 kat artacak

11:18 - Ekonomi

İzmir'de 6 yıl önce yanan ormanlık alana dikilen fidanlar 2 metreye ulaştı

10:52 - Gündem

Gazze Şeridi'nde bir çocuk daha İsrail’in dayattığı açlık nedeniyle hayatını kaybetti

10:47 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda 12 Filistinli hayatını kaybetti

10:43 - Dünya

Bakan Kurum, İskenderun sahilindeki düzenleme ve yenileme çalışmalarını inceledi

10:33 - Gündem