?>

Almanya'da iltica yasası sertleştirildi

Almanya'da Federal Meclis, iltica yasasının sertleştirilmesini öngören yasa tasarısını onayladı.

Dünya - 6 yıl önce

Berlin

Almanya'da Federal Meclis (Bundestag), iltica yasasının sertleştirilmesini öngören yasa tasarısını onayladı.

Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve iltica yasasında değişikliği öngören yasa tasarısı bugün Federal Mecliste 159’e karşı 372 oyla kabul edildi. Oylamada 111 milletvekili çekimser kaldı.

Yeni düzenleme iltica talebi reddedilen ve haklarında sınır dışı edilme kararı bulunmasına rağmen çeşitli sebeplerden dolayı ülkede kalmayı sürdüren mültecilerin daha kolay sınır dışı edilmesini öngörüyor.

İltica talebi kabul edilmeyip sınır dışı kararı verilen mültecilerin ortadan kaybolmalarının engellenmesi için cezaevinde tutulabilmelerine olanak sağlayan düzenlemede, mültecilerin kimliklerini gizlemesi de sınır dışı edilmeleri için bir sebep olarak görülüyor.

İçişleri Bakanı Horst Seehofer, yaptığı konuşmada, Almanya'da oturma hakkı olmayanların ülkeyi terk etmeleri gerektiğini ifade ederek, "Bir hukuk devletinin, sınır dışı edilmesi gerekenleri ülkeyi terk etmelerini sağlaması gerekir. Bazıları, sahte kimlik bilgileri verme veya ortadan kaybolma gibi kurnazlıklar yaparak sınır dışı edilmekten kaçıyor." dedi.

Seehofer, İçişleri Bakanı olarak yasaların uygulamasından sorumlu olduğunu kaydetti.

Sol Parti Milletvekili Ulla Jelpke ise yeni düzenlemeleri eleştirerek, haklarında sınır dışı kararı verilen mültecilerin suçlularla aynı cezaevlerinde kalmalarının Avrupa hukukuna aykırı olduğunu savundu.

Yeşiller Milletvekili Filiz Polat da, Meclisten geçen yasa tasarısının Alman Anayasası'na da aykırı olduğunu ileri sürerek, tasarının Mecliste kabul edilmesine ilişkin "demokrasi için kara gün" ifadesini kullandı.

Almanya'da 2018 yılında yaklaşık 26 bin kişinin sınır dışı edildiği, 31 bin kişinin ise çeşitli sebeplerden dolayı sınır dışı edilemediği belirtilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İzmir Körfezi'nde yeni boru kurdu türü

2019-06-05 18:22 - Teknoloji

Şehit Öz memleketine uğurlandı

2019-06-06 14:12 - Genel

Kamyon trene çarptı

2019-06-02 19:29 - Dünya

Günde 800 adet yapıp ihraç ediyor

2019-05-31 20:47 - Gündem

Dev yolcu gemisi Sarayburnu'na demirledi

2019-06-06 19:51 - Genel

"Bundan sonra cehennem başlıyor"

2019-06-03 12:41 - Spor

Sokak operasyonlarında 92 kilo uyuşturucu ele geçirildi

2019-06-04 01:32 - Asayiş

Tatilin kaza bilançosu: 42 ölü

2019-06-05 16:15 - Asayiş

Bakan Soylu'dan Bayram mesajı

2019-06-04 12:02 - Siyaset

Mahallelileri 111 yıldır 'keşkek' bir araya getiriyor

2019-06-04 22:47 - Gündem

İlgili Haberler

NATO Genel Sekreteri Rutte: (Ukrayna'da) Barış süreci etrafında muazzam bir yenilenmiş enerji v

19:17 - Dünya

Putin: Ukrayna yönetimiyle anlaşmalara imza atmanın anlamı yok

18:48 - Dünya

Gine Bissau'da General Horta N'Tam, cumhurbaşkanı olarak yemin etti

17:02 - Dünya

ABD’nin Gazze'ye uluslararası gücün konuşlandırılması için ocak ayını belirlediği iddiası

16:42 - Dünya

İspanyolların yüzde 66,2'si ülkelerinin gelecek yıllarda savaşa gireceğini düşünüyor

16:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Türkiye, Hong Kong'da çıkan yangında hayatını kaybedenler için Çin halkına taziye diledi

19:32 - Gündem

ELF 2025 ilk yılında 60 ülkeden alım heyeti ve 10 bini aşkın katılımcı ağırlıyor

19:28 - Ekonomi

ECB tutanakları üyelerin daha fazla faiz indirimi için bekleyeceğini gösterdi

19:23 - Ekonomi

NATO Genel Sekreteri Rutte: (Ukrayna'da) Barış süreci etrafında muazzam bir yenilenmiş enerji v

19:17 - Dünya

İletişim Başkanı Duran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa 14. Leo görüşmesine ilişkin paylaşım

19:08 - Gündem