Almanya'da 'Halep' protestosu

Suriye'nin Halep ilindeki sivillere yönelik saldırılar, Almanya'nın Bremen kentinde protesto edildi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 10 yıl önce

BREMEN Suriye'nin Halep ilindeki sivillere yönelik saldırılar, Almanya'nın Bremen kentinde protesto edildi.
Kentte yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı gösteri, Halep'te hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.
"Halep yanıyor, insanlık ölüyor", "Halep'i kurtarın", "Halep orada, acısı her yerde" yazılı pankartlar açan grup, "Yeter artık, katliam ve ölümleri durdurun" diye slogan attı.
Grup adına hazırlanan ve IGMG Bremen Dış İlişkiler Başkanı Vahit Bilmez tarafından okunan basın açıklamasında, Halep'te yaşananların dünya için bir utanç vesilesi olduğu vurgulandı.
Halep'te insanlığın öldüğü, henüz hayatta olanların da ölmeyi beklediği belirtilen açıklamada, "Hiçbir şey yapmadan olup biteni izleyen bizler, neyi bekliyoruz? Bu eylemsizlik hangi değerlerimizle, hangi insan hakları idealiyle uyuşuyor? Halep'te yaşananların kelimelerle açıklanır bir yanı yok ama kelimelerden öte bir eylem de göremiyoruz." ifadelerine yer verildi.

"Sorumluluktan hiçbir zaman kurtulamayacaklar"

Açıklamada, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunun, Halep'te sivillere yönelik saldırıları "insanlığın bittiği nokta" diye nitelediği hatırlatıldı.
Haber kanallarının saat başı "kelimelerle ifade edilemeyecek bir vahşet"ten söz ettiğine değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bunlar bizim çaresizliğimizi ifade eden kelimelerden daha fazlası değil. Bunlar bizim utancımızı örtsün diye sarf edilen kelimelerdir. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve uluslararası bütün güçler bu sorumluluktan hiçbir zaman kurtulamayacak. Herkes aynı insan haklarına sahip olarak özgür doğmuştur. İnsan Hakları Evrensel Bildirisi bu cümleyle başlar. Bu cümlenin uygulanması ve hayata geçirilmesi sorumluluk sahibi herkes için bir samimiyet testidir."
Açıklamada, Avrupa'dan insani bir mülteci politikası uygulamasının beklendiği de ifade edildi.
Gıyabi cenaze namazı kılınması ve dua edilmesiyle sona eren gösteriye, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB), İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ), Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), Arap Birliği, Pakistan, Endonezya ve Filistin cemaatleri destek verdi.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fransız vekilden Avrupa’ya Halep çağrısı

2016-12-13 02:02 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a liderlerden taziye telefonu

2016-12-11 22:32 - Gündem

Almanya'da 'Halep' protestosu

2016-12-17 10:32 - Gündem

21 ilde eğitime kar engeli

2016-12-16 13:12 - Gündem

FETÖ'den 'kağıt yeme' tatbikatı

2016-12-16 13:47 - Gündem

FETÖ operasyonunda 4 kaymakam adayı tutuklandı

2016-12-13 23:47 - Asayiş

'Ayın polisleri' ödüllerini şehit ailelerine bağışladı

2016-12-15 16:12 - Çevre-Hayat

Balıkçı barınağında kaplumbağa operasyonu

2016-12-14 19:32 - Asayiş

Bağdat sokakları teröre karşı kamerayla izlenecek

2016-12-15 16:47 - Dünya

Öğrencisine sprey sıkan öğretmen hakkında soruşturma

2016-12-16 15:17 - Asayiş

İlgili Haberler

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam ede

18:17 - Gündem

Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi ile 'Terörsüz Bölge' ülküsünü buluşturan bütüncül irade n

18:13 - Gündem

Suikast timindeki Burkay Karatepe'yi ablası ve babası dağlık alana bırakmış

18:02 - Gündem

Giresun'da debisi yükselen derede akıntıya kapılan 3 kişi kayboldu

17:43 - Gündem

Aydın ve Muğla'da çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

17:28 - Gündem

Günün Manşetleri

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam ede

18:17 - Gündem

Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi ile 'Terörsüz Bölge' ülküsünü buluşturan bütüncül irade n

18:13 - Gündem

Bakan Yumaklı: Silvan Barajı'nda Eylül 2027 itibarıyla su tutmaya başlıyoruz

18:07 - Ekonomi

Suikast timindeki Burkay Karatepe'yi ablası ve babası dağlık alana bırakmış

18:02 - Gündem

Rusya: Kiev'in Azak Denizi ve Karadeniz'deki eylemleri küresel gıda güvenliğini baltalıyor

17:57 - Ekonomi