?>

Alman Hükümet Sözcüsü Seibert: Doğu Akdeniz’de istikrara ihtiyacımız var

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Doğu Akdeniz’de istikrara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Dünya - 5 yıl önce

Berlin

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, Almanya’nın Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan ve Türkiye ile görüşmeleri sürdürmesinin önemli olduğunu söyledi.

"Doğu Akdeniz, gerilime değil istikrara ihtiyaç duyduğumuz bir bölgedir." diyen Seibert, bundan dolayı Alman hükümetinin Türkiye ile Yunanistan arasında doğrudan görüşmelerin olması ve ihtilaflı konuların burada ele alınması için çaba sarf ettiğini kaydetti.

Toplantıya katılan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger de Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın yarın Atina ve Ankara’yı ziyaret ederek görüşmeler yapacağını aktardı.

Burger, görüşmelerde özellikle Doğu Akdeniz’deki gerilimin ele alınacağını belirterek bu konuda çözüm bulunması için iki ülke arasında doğrudan diyaloğun gerçekleşmesi ve gerilimin düşürülmesi için iki tarafın da adımlar atması gerektiğini ifade etti.

İki ülke arasındaki ihtilafa çözüm bulunması için üçüncü bir kurumun dahil edilip edilemeyeceğine ilişkin bir soruya da Burger, “Taraflar bunu isterlerse buna karşı çıkılmaz. Önemli olan iki taraf arasında doğrudan diyalog olması.” cevabını verdi.

Burger, Oruç Reis'in sismik çalışma yürüteceği alan için 27 Ağustos'a kadar devam edecek yeni Navtex ilan etmesini nasıl değerlendirdiğine ilişkin bir soru üzerine de Türkiye’nin bu açıklamasını üzüntüyle karşıladıklarını belirterek “Türk gemisinin sismik araştırmalarının uzatılması bizim açımızdan mevcut durumda yanlış yöne atılmış bir adımdır. Şimdi gerilimin azaltılması sinyallerine ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Burger, Berlin’de bu hafta Türk, Yunan ve Alman taraflarının katılacağı ortak bir toplantının planlanıp planlanmadığına ilişkin de Berlin’de bu hafta üst düzey siyasi toplantıların yapılacağını, bu görüşmeler çerçevesinde başka görüşmelerin yapılma imkanının bulunup bulunmayacağı konusunda önceden bir şey söyleyemeyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Esed rejiminin İdlib'deki sızma girişimi püskürtüldü

2020-08-18 02:52 - Dünya

Hataysporlu Örnek: Çok zor bir deplasman olacağımıza inanıyorum

2020-08-18 16:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Koç'u kabul etti

2020-08-20 01:57 - Siyaset

İngiliz Financial Times, Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz keşfini değerlendirdi

2020-08-21 23:54 - Dünya

Beyşehir Gölü'ndeki balıkçıların emek dolu mücadelesi

2020-08-23 15:11 - Çevre-Hayat

Alman Hükümet Sözcüsü Seibert: Doğu Akdeniz’de istikrara ihtiyacımız var

2020-08-24 18:01 - Dünya

Akbank'a “Çalışan Bağlılığı Özel Başarı Ödülü“

2020-08-20 14:48 - Genel

Beyrut'taki patlama Kovid-19 vakalarının zirveye çıktığı Lübnan'da hastaneleri de vurdu

2020-08-20 14:57 - Dünya

Mersinli çiftçi kumruların yuva yaptığı kamyonetini kullanmıyor

2020-08-20 15:07 - Çevre-Hayat

İngiltere Premier Lig'de yeni sezonun fikstürü belli oldu

2020-08-20 15:27 - Spor

İlgili Haberler

NATO Genel Sekreteri Rutte'den, savunma sanayisi üretim seviyelerini yüksek tutma çağrısı

19:18 - Dünya

UAEA, "tehdit" nedeniyle Grossi'ye özel polis koruması verildiğini bildirdi

18:42 - Dünya

ABD'nin Minneapolis kentindeki okula silahlı saldırı düzenlendi

18:38 - Dünya

Trump, "şiddet içeren protestoları" desteklediği gerekçesiyle George Soros'a yüklendi

17:02 - Dünya

Suriye'de Yüksek Seçim Komitesinin resmi internet sitesi açıldı

15:37 - Dünya

Günün Manşetleri

Beşiktaş, Tiago Djalo'yu 3 yıllığına kadrosuna kattı

19:53 - Spor

NATO Genel Sekreteri Rutte'den, savunma sanayisi üretim seviyelerini yüksek tutma çağrısı

19:18 - Dünya

BTK ile Türk Telekom arasındaki anlaşmayla sabit hizmetler imtiyazı 2050'ye kadar uzatıldı

19:08 - Ekonomi

ASSAN Group ismi altında faaliyet gösteren şirket sahibi ve yöneticisine gözaltı

18:58 - Gündem

"İslami ve İnsani Bir Sorumluluk: Gazze" konferansında çalıştaylar yapıldı

18:53 - Gündem