?>

Al Maktum'un eşi Prenses Haya, İngiltere'de 'korunma' istedi

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Raşit Al Maktum'un karısı Prenses Haya, sığındığı İngiltere'de kocasına karşı korunma davası açtı.

Genel - 6 yıl önce

LONDRA (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'un karısı Prenses Haya, sığındığı İngiltere'de kocasına karşı "korunma" talep etti.

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre, Al Maktum'un (69) 6 eşinden biri olan Prenses Haya (45), Londra'da kocasına karşı dava açtı.

Prenses Haya'nın İngiliz Yüksek Mahkemesinde açtığı ve bugün görüşmeye başlanan davada "zorla evlilikten korunma" talep ettiği bildirildi.

Haya'nın ayrıca ülkeyi birlikte terk ettiği çocuklarının vesayetini de istediği kaydedildi.

Prensen Haya'nın, mahkemeden başka talepleri de bulunduğu ancak detaylarının öğrenilemediği belirtildi.

Al Maktum'un "yayım yasağı" talebine red

Buna karşılık Al Maktum'un da mahkemeden dava hakkında "yayım yasağı" istediği ancak hakimin bu talebi reddettiği bildirildi.

İngiltere'de zorla evlendirilmeye karşı veya zorla evlendirilmiş olmak nedeniyle açılan davalarda mahkeme, "Zorla evlilikten korunma emri" çıkartabiliyor. Bu emri ihlal eden kişi, 5 yıla kadar hapisle cezalandırılabiliyor.

Önce Almanya, sonra İngiltere'ye kaçtı

Haya, önceki aylarda iltica başvurusunda bulunmak için kaçtığı Almanya'dan sonra Londra'ya geçmiş ve burada saklanmaya başlamıştı.

Ürdün kökenli ve İngiltere eğitimli Haya'nın, kentin merkezindeki Kensington Sarayı Bahçeleri bölgesinde 85 milyon (605 milyon TL) sterlin değerindeki bir evde yaşadığı belirtiliyor.

Haya'nın kocasından kaçmasının arkasında, "Emir'in BAE'den kaçmaya çalışırken yakalanan kızı Latifa'nın yaşadıklarının arka planını öğrenmesinin bulunduğu" iddia edilmişti.

Prensesin "yakın çevresine" dayandırılan haberlere göre, Latifa'nın geri getirilişine ilişkin yeni bilgilere ulaşan Haya, kendisini güvende hissetmediği ülkeden kaçma kararı aldı. Haya'nın, Londra'da BAE tarafından "kaçırılma korkusu" içinde yaşadığı iddia edilmişti.

Diplomatik kriz çıkabilir

Haya'nın açtığı davanın İngiltere ile BAE arasında diplomatik krize yol açabileceği belirtiliyor.

Ürdün Kralı Abdullah'ın da üvey kız kardeşi Haya'nın, bu ülkeyle BAE arasında sorun çıkarması ihtimali bulunuyor.

Al Maktum'un Instagram hesabından paylaştığı kendisine ait şiirde, "bir kadının ihanetine uğradığı" anlamına gelen mısralar yer alması da Haya'nın kaçışına gönderme olarak yorumlanmıştı.

Al Maktum'un kızı Latifa, bir Fransızın yardımıyla geçen yıl ülkeyi deniz yoluyla terk etmeye çalışırken, Hindistan açıklarında yakalanmış ve geri götürülmüştü. Dünya çapında pek çok insan hakları savunucusu, Latifa'nın kendi iradesine aykırı ülkeye götürüldüğünü ve bunun bir "kaçırılma" olduğunu iddia etmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Lavanta tarlasını turizm merkezine çevirdi

2019-07-28 17:12 - Çevre-Hayat

Huawei FreeBuds Lite Türkiye’de satışta

2019-07-30 13:42 - Genel

Malezya ile Türkiye arasında charter uçuşlar başlayacak

2019-07-27 19:11 - Genel

'Türk milletinin kudreti hainlerin tepesine inmeli'

2019-07-27 22:42 - Siyaset

Ankara Medipol Üniversitesi'nden açıklama

2019-07-29 19:25 - Genel

Karadeniz somonu Rusya'dan büyük talep görüyor

2019-07-28 16:47 - Gündem

Akdeniz'de göçmen faciası: 150 kişi kayıp

2019-07-25 21:32 - Gündem

Al Maktum'un eşi Prenses Haya, İngiltere'de 'korunma' istedi

2019-07-31 05:01 - Genel

Libya'daki Uluslararası Mitiga Havalimanı'nda uçuşlar durduruldu

2019-07-30 00:59 - Genel

Çinliler Antep fıstığı ve kuru meyve için geldi

2019-07-26 13:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Günün Manşetleri

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

19:13 - Gündem

İspanya'da geçen yıla göre bu yıl 10 kat fazla ormanlık ve kırsal alan yandı

18:27 - Dünya

Bakan Memişoğlu'ndan İsrail'in Gazze'de Nasır Hastanesine düzenlediği saldırıya tepki

18:18 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maziden Atiye" programı kampına katılan öğrencileri kabul etti

18:13 - Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ahlat'ta partililer ve vatandaşlarla buluştu

17:48 - Siyaset