?>

Al Jazeera yayın ekibinden Kaşıkçı eylemi

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu yayın ekibi, dün akşamki yayın akışında, İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla dayanışma amacıyla eylem yaptı.

Dünya - 7 yıl önce

İSTANBUL

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu yayın ekibi, dün akşamki yayın akışında, İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla dayanışma amacıyla eylem yaptı.

Stüdyoda bir araya gelen yayın ekibi adına konuşan Al Jazeera kanalı müdürü Ahmed Yafii, "Bizler meslektaşımız Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasına ilişkin tüm sırların açığa çıkarılmasını istiyoruz." dedi.

Cemal Kaşıkçı'nın bir yıl önce "Evimi, ailemi ve işimi sesim daha yüksek çıksın diye terk ettim. Bunun tersini yapacak olsam, hapiste yatanlara ihanet etmiş olurdum." diye yazdığını hatırlatan Yafii, Kaşıkçı'nın 30 yılı aşkın bir süredir özgür ve cesur gazetecilik örneği olduğunu, başkalarının zayıf düştüğü zamanlarda hiçbir şekilde büyüklenmeden ve iltifatlara sığınmadan, görüşü alınan gözü pek bir gazeteci olduğunu söyledi.

Kanallarında Kaşıkçı'yı defalarca konuk ettiklerini belirten Yafii, Suudlu kayıp gazetecinin olayları okuması, gelişmeleri değerlendirmesinde her zaman bir derinlik olduğunu vurguladı.

Ayrıca Yafii, "Herhangi bir yönetim kendisine karşı söylenmiş bir sözden dolayı sıkıntı duyuyorsa, o yönetim kendisini ve adalet anlayışını yeniden gözden geçirmelidir. Adalet ve kendini hesaba çekme yok olduğunda, gidilecek yol da tehlikelerle dolu demektir." ifadeleriyle Suudi yönetimini işaret etti.

Beraberindeki ekip adına, gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı kaçıranlara seslenen Yafii, "Kaşıkçı'nın onurlu ve saygın bir şekilde ailesi ve okurlarına geri dönmesini arzuluyoruz." diye konuştu.

Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, 2 Ekim'de resmi işlemler sebebiyle geldiği İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğundan çıkmadığı ifade ediliyor. Nişanlısı tarafından konsolosluk binasından çıkmadığı belirtilen Kaşıkçı'nın orada öldürüldüğü ya da kaçırıldığına dair değişik iddialar bulunuyor.

Muhabir: Hamdi Yıldız

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Nijerya teröre rağmen kıtlık dönemini atlattı

2018-10-06 17:22 - Dünya

Balkan Kupası'nın şampiyonu Ziraat Bankası

2018-10-08 03:47 - Spor

Yolcu otobüsü temizlik aracına çarptı: 1 ölü, 17 yaralı

2018-10-02 18:32 - Gündem

İkinci Kuyu köpek vakası: 3 gün sonra kurtarıldı

2018-10-04 13:02 - Asayiş

Aç kalmak ömrü uzatıyor

2018-10-05 20:32 - Sağlık

Al Jazeera yayın ekibinden Kaşıkçı eylemi

2018-10-09 05:02 - Dünya

Alibaba'nın kurucusundan 'ticaret savaşı' açıklaması

2018-10-02 19:42 - Dünya

Giresunspor'da Metin Diyadin ile yollar ayrıldı

2018-10-02 19:47 - Spor

İran'a yaptırımlar boğaz trafiğini yoğunlaştıracak

2018-10-04 18:12 - Dünya

'Terör yuvaları yok edilmeli'

2018-10-04 18:32 - Siyaset

İlgili Haberler

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Rümeysa Öztürk'ün gözaltına alınmasında özel bir birim kullanmış

19:57 - Dünya

ABD'nin New York kentindeki LaGuardia Havalimanı'nda iki yolcu uçağı çarpıştı

18:07 - Dünya

Rusya ile Ukrayna karşılıklı 185 esir asker ve 20 sivil takası yaptı

17:48 - Dünya

Vicdan gemisiyle Gazze'ye giden aktivistler, ablukayı kırmakta kararlı

17:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump, OMB Direktörü Vought ile federal işten çıkarmaları görüşecek

16:33 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Rümeysa Öztürk'ün gözaltına alınmasında özel bir birim kullanmış

19:57 - Dünya

IMF küresel enflasyonda 'karışık bir tablo'ya işaret etti

19:23 - Ekonomi

TürkŞeker'in şeker pancarı alım fiyatı ton başına 3 bin 100 lira olarak güncellendi

19:08 - Ekonomi

Hatay'da Küresel Sumud Filosu'nu "selamlama" etkinliği düzenlendi

18:52 - Gündem

Uğurcan Çakır, Şampiyonlar Ligi'nde haftanın 11'ine seçildi

18:42 - Spor