Aksa Akrilik, kalıcı antimikrobiyal etkili tekstil ürünü Everfresh'i piyasaya sundu

"Everfresh ile tüketicilere sunduğumuz kolaylıklar sayesinde kullanıcı alışkanlıklarını değiştirmeyi hedefliyoruz."

Genel - 6 yıl önce

 Aksa Akrilik, Ar-Ge merkezinde ürettiği “Everfresh” ile tekstil sektörünü yeni bir ürünle tanıştırmaya hazırlanıyor.
Aksa Akrilik'ten yapılan açıklamaya göre, şirketin “Everfresh” markalı tekstil ürünü, kalıcı antimikrobiyal özelliğiyle tüketicilerin hijyen beklentisine çözüm sunarken, insan sağlığına zararsız ve çevre dostu olmasıyla da dikkat çekiyor. “Everfresh”, üretimi esnasında ürünün içine hapsedilerek kullanılan çinko iyonu teknolojisi sayesinde güçlü antimikrobiyal etki gösterirken, bu özelliği ile zararlı bakteri, küf ve mantar oluşumunu önlüyor.
Everfresh’e antimikrobiyal etkisini kazandıran etken madde olan çinko iyonu teknolojisinin elyafın içerisinde yer alması, antimikrobiyal özelliğin kalıcı olmasını sağlarken, kullanım esnasında ya da sonrasında cilde zarar vermiyor. Diğer taraftan, benzer ürünlerde gümüş kullanılarak kazandırılan antimikrobiyal özelliğin, yüksek maliyetli olduğu belirtilirken, insan sağlığı ile doğaya zararlı etkilerinin olduğu biliniyor.
Everfresh, koronavirüs pandemisi nedeniyle zorunlu hale gelen maskenin yanı sıra içlik, çorap, kot, gömlek, bebek ürünleri, aktif giyim gibi giyeceklerde kullanılabiliyor. Ayrıca, el örgüsü, yastık ve yorgan kılıfı, nevresim, halı, battaniye ve havlu gibi ev tekstil ürünlerinde de kullanım imkânı bulunuyor.

- Kalıcı antimikrobiyal özellik

Termal izolasyon, buhar geçirgenliği, hava geçirgenliği ve hızlı kuruma özelliklerine sahip Everfresh, yıpranma ve eskimeye dayanıklılığıyla ön plana çıkarken, tüm ürünlerde sonsuz yıkama dayanıklılığı sunuyor. Ürün, onlarca kez yıkama sonrasında bile ilk günkü güçlü antimikrobiyal özelliğinden hiçbir şey kaybetmiyor.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Düzeltme: “Hêmin Omar Ahmad” ile “Hemin Umer Xoşnaw” aynı şahıs değildir

2020-08-07 22:45 - Özel Haber

Elina Svitolina ile Kiki Bertens ABD Açık'a katılmayacak

2020-08-08 00:57 - Spor

ASELSAN 'Capital 500' listesinde 7 basamak birden yükseldi

2020-08-12 16:05 - Ekonomi

Yunanistan Eski Dışişleri Bakanı Kocyas'tan Mısır'la yapılan anlaşmaya eleştiri

2020-08-07 19:22 - Dünya

Aksa Akrilik, kalıcı antimikrobiyal etkili tekstil ürünü Everfresh'i piyasaya sundu

2020-08-13 16:11 - Genel

Afrika'da Kovid-19 vaka sayısı 1 milyon 40 bine yaklaştı

2020-08-09 11:42 - Dünya

Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 20 milyon 40 bini geçti

2020-08-10 16:55 - Gündem

Köpek barınağının gönüllü anneleri

2020-08-09 14:37 - Çevre-Hayat

Lübnan'da büyük patlamanın ardından Adalet Bakanı da istifa etti

2020-08-10 16:57 - Gündem

Irak'ta Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte 67 kişi hayatını kaybetti

2020-08-06 21:07 - Dünya

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

ABD'deki anket, halkın Trump'a desteğinin yüzde 33 seviyesinde olduğunu gösterdi

10:42 - Dünya

İsrail'in ilettiği 'suikast tehdidi' istihbaratı ile Trump'ın Ankara'da uçak değiştirdiği iddiası

10:37 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Nahda Hareketi lideri Gannuşi'ye ilişkin açıklama

10:33 - Siyaset

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, motorinde "kademeli ÖTV" uygulamasını değerlendirdi

10:27 - Ekonomi

Güney Kore'nin güneyinde kuraklıkla mücadele için askeri araçlar ile itfaiye ekipleri görevlend

10:23 - Dünya