?>

AKO Lastik Kaplama tüm süreçleri tek çatıda topladı

- AKO, lastik kaplama sektöründe dünyada aktif olarak kullanılan tüm lastik kaplama proseslerini tek çatı altında topladı - AKO Lastik Kaplama AŞ Genel Müdürü Bacacı: -"Contra markamız, ülkemizde ve dünyada premium bir marka olma yolunda koşar adımlarla ilerliyor"

Ekonomi - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu (AKO) bünyesinde yer alan AKO Lastik Kaplama tüm ürün gamını Contra markasıyla tek çatı altında topladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, AKO bünyesinde yer alan AKO Lastik Kaplama, sektörle ilgili dünyadaki gelişmeleri ve kullanılan tüm teknolojileri yakından takip ederek, buna uygun Ar-Ge ve yatırım stratejisi uyguluyor.

Lastik kaplama sektöründe pazar liderliğini elinde bulunduran ve yurt sathında yaygın hizmet yapılanmasıyla, İstanbul, Ankara, Mersin, Denizli'deki lastik kaplama fabrikaları ve Edremit, İzmir, Eskişehir'deki franchise üretici bayileri ile "Türkiye’nin kaplamacısı" olarak anılan AKO Lastik Kaplama, soğuk kaplama, sıcak kaplama, orbit kaplama ve kaplamada kullanılan yüksek kalite soğuk sırt kauçuğu ve kaplama yardımcı malzemelerinin üretimi ile tüm ürün gamını Contra markasıyla tek çatı altında topladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AKO Lastik Kaplama AŞ Genel Müdürü Şevket Bacacı, Türkiye'de lastik kaplama sektöründe, yüksek kalite makine ve teknoloji yatırımlarının olmamasının, lastik kaplama alanında küresel marka değeri oluşturmanın önüne geçtiğini kaydetti.

Bacacı, Petlas'ın Ar-Ge ve kauçuk teknolojisi uzmanlığını, AKO Lastik Kaplamanın satış, servis ve hizmet gücü ile bir araya getiren Contra markasının, bu alanda ezber bozduğunu belirterek, "Contra markamız, ülkemizde ve dünyada premium bir marka olma yolunda koşar adımlarla ilerliyor. Kaplama, iş makinası ve kamyon lastiklerinde ürün değer döngüsünde bir mihenk taşı olma özelliği taşır. Bir lastiğin asıl değeri ve kalitesi, iş bize vurduğunda, yani lastik kaplamaya girdiğinde kendisini gösterir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaplama sektörünün Türkiye'deki pazar payının yüzde 30-35 bandına kitlenmiş olduğunu ve bunun gelişmiş ülkelerin çok çok gerisinde yer aldığını bildiren Bacacı şunları kaydetti:

"Bu durumu pazarın büyümesi için bir fırsat olarak görüyoruz. Petlas ile birlikte yakaladığımız sinerji burada çok önemli. Kaplama sektörünü, yüksek kalite, teknoloji, servis ve hizmet yatırımlarımız ile yukarı taşıyacak ülke kaplama direnç eşiğini kıracak tek grup AKO’dur. Bunun için tüm enerjimizi, sinerjiye dönüştürerek işimize kanalize ediyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

Liderlerin bayram programları belli oldu

2018-06-12 21:49 - Genel

En çok takip edilen kulüp Real Madrid

2018-06-14 15:32 - Spor

Türk Telekom Üst Yöneticisi Doany: ‘Türk usulü’ bir çözüm arayışına gittik

2018-06-17 18:12 - Ekonomi

Ortadoğu'nun en büyüğü Şammar aşireti Vehhabi Suudilere şamar vurur mu?

2018-06-16 09:39 - En Son Yazılar

Almanya'da hükümette çatlak derinleşiyor

2018-06-15 02:45 - Genel

Hayat ağacı Baobab'ın meyvesinden ölümsüzlük iksiri içecek

2018-06-14 17:02 - Çevre-Hayat

'Sultan Abdülhamit Korosu' dünyaya barış mesajları verecek

2018-06-15 16:02 - Kültür Sanat

Şekerleme ve çikolatada kaliteye dikkat

2018-06-12 16:02 - Çevre-Hayat

Suriyeli yetim çocuklar Babalar Günü'ne buruk giriyor

2018-06-16 18:32 - Çevre-Hayat

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak: Sincar'a kaçacaklarmış, orayı da dümdüz edeceğiz

2018-06-16 19:03 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türk hava sahası yeni yıla rekorla başladı

11:02 - Ekonomi

ARF Bio halka arz geliriyle mikroalg ve sera yatırımı yapacak

10:07 - Ekonomi

Kamunun alım yapacağı şirketlere derecelendirme geliyor

09:43 - Ekonomi

San Francisco Fed araştırması tarifelerin enflasyonu düşürebileceğine işaret etti

02:36 - Ekonomi

Türkiye 2025'te fındık ihracatından 2,2 milyar doların üzerinde gelir sağladı

18:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Manchester United'a Portekizli teknik adam Amorim de çare olamadı

11:33 - Spor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Gazze'ye asker göndermeyi düşünmediklerini açıkladı

11:28 - Dünya

Uzmanlar, ABD'nin Venezuela müdahalesinin ardından Grönland'a yönelik tehdidi değerlendird

11:22 - Dünya

MİT, 'Arabistanlı Lawrence' hakkındaki belgeyi paylaştı

11:21 - Medya

Türkiye son 55 yılın en sıcak 8. sonbaharını yaşadı

11:18 - Gündem