Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Zoteeva: Akkuyu NGS'nin ilk ünitesini 2023 yılında tamamlayacağı

Anastasia Zoteeva, "Hedefimize, sahada çalışan ve yüzde 80'inin Türk vatandaşı olduğu geniş Türk-Rus ekibimizin ortak çabalarıyla ulaşacağımıza inanıyoruz. Başaracağız ve Akkuyu NGS'nin ilk ünitesini 2023 yılında tamamlayacağız." dedi.

Ekonomi - 4 yıl önce

Mersin
Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşaat sahasından yayınladığı video mesajında, projede ana yüklenici olarak görev yapan Titan 2-IC İçtaş Anonim Şirketi'ni değiştirmeye karar verdiklerini, şirketle olan sözleşmenin 26 Temmuz'da feshedildiğini anımsattı.
Projede ana yüklenici olarak TSM Enerji İnşaat Sanayi Limited Şirketi ile sözleşme imzaladıklarını aktaran Zoteeva, yüklenicinin Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulan bir Türk şirketi olduğunu ifade etti.
Zoteeva, değişimin ardından sahadaki Türk şirketleriyle sözleşme imzalamaya başladıklarını bildirerek, şu değerlendirmede bulundu:
"Sahada çalışan Türk yüklenicilerimiz dahil olmak üzere mevcut tüm Türk taşeronlarımızın sözleşmeleri, şu an itibarıyla ya yeniden imzalanmış ya da en yakın zamanda yeniden imzalanacaktır. Projedeki tüm Türk taşeronlarımızla görüştük ve hepsi de bizimle çalışmayı kabul etti. Şu andan itibaren daha yoğun çalışmamız gerekecek. Türk yüklenici şirketlerimizle uzun süredir, güvene dayalı doğru bir ilişki sürdürüyoruz. Ben tüm taşeronlarımıza yürekten inanıyorum ve onları her zaman gönülden destekliyorum."

"Akkuyu NGS'nin ilk ünitesini 2023 yılında tamamlayacağız"

Proje inşaatında kendileri için en önemli şeyin insanlar olduğunu anlatan Zoteeva, "Sahada çalışan tüm çalışma arkadaşlarımızın güvenliğinin sağlanması ve onlara karşı yükümlülüklerin koşulsuz olarak yerine getirilmesi bizim teminatımız altındadır. Onların haklarının asla zarar görmemesi ve korunması konusunun her zaman takibinde olacağız." ifadesini kullandı.
Zoteeva, santralin ilk ünitesinin gelecek yıl tamamlanacağını belirterek, "Hedefimize, sahada çalışan ve büyük çoğunluğunun yani yüzde 80'inin Türk vatandaşı olduğu geniş Türk-Rus ekibimizin ortak çabalarıyla ulaşacağımıza inanıyoruz. Başaracağız ve Akkuyu NGS'nin ilk ünitesini 2023 yılında tamamlayacağız." mesajını paylaştı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Lucescu: Fauller tabii ki olacak, bu biraz taktik

2022-07-26 20:34 - Spor

Karanlıktan aydınlığa: Exodus -Nickola Berrygele yazdı-

2022-07-28 08:18 - En Son Yazılar

Abdülkadir Kemali Bey’in anıları -Emin Batur yazdı-

2022-07-26 06:24 - En Son Yazılar

Esed rejiminin Halep kırsalındaki saldırısında 2 çocuk öldü

2022-07-30 21:22 - Dünya

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek

2022-07-28 15:42 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni hicri yıl mesajı

2022-07-30 00:32 - İslam-Hayat - Safer 1448

Medipol Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'nde tur için Maccabi Netanya karşısında

2022-07-27 09:21 - Spor

Bakan Bozdağ: Yargıda yapay zekanın da kullanılması konusunda kararlı adımlar attık

2022-07-28 17:07 - Siyaset

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Zoteeva: Akkuyu NGS'nin ilk ünitesini 2023 yılında tamamlayacağı

2022-08-01 10:46 - Ekonomi

Erhan öğretmen köydeki öğrencilerini tatilde de yalnız bırakmadı

2022-07-25 14:21 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, motorinde "kademeli ÖTV" uygulamasını değerlendirdi

10:27 - Ekonomi

Küresel endeks sağlayıcısı MSCI endekslerde değişikliğe gitti

09:32 - Ekonomi

Küresel piyasalarda ABD'de enflasyonun ılımlı seyri risk iştahını artırırken, Orta Doğu belirsi

09:07 - Ekonomi

Küresel elektrikli araç satışları temmuzda yıllık bazda yüzde 9 artışla 1,85 milyon oldu

08:43 - Ekonomi

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, motorinde "kademeli ÖTV" uygulamasını değerlendirdi

10:27 - Ekonomi

Güney Kore'nin güneyinde kuraklıkla mücadele için askeri araçlar ile itfaiye ekipleri görevlend

10:23 - Dünya

Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik operasyonda 30 gözaltı

10:12 - Gündem

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyinde evleri patlayıcılarla yıktı

10:08 - Dünya

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Latin Amerika ülkelerine UCM'den ayrılmaları çağrısı yaptı

09:42 - Dünya