?>

Akfen İnşaat'tan “Okullardan Yarınlara“ programına destek

"Eğitim alanında çakılan her çivi geleceğe yönelik unutulmayacak önem taşımaktadır"

Genel - 5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "Okullardan Yarınlara" eğitime destek programına bağışçı olarak katılan Akfen İnşaat ile Balıkesir Valiliği arasında protokol imzalandı.

Akfen İnşaat'tan yapılan açıklamaya göre, şirket, protokol kapsamında Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde deprem riski taşıması nedeniyle eğitim - öğretim yılı başında boşaltılan Burhaniye Anadolu Lisesi'ni yıkıp yeniden hayata geçirecek.

Yeni eğitim-öğretim sezonuna yetiştirilmesi planlanan 16 derslikli okul, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'ın babasına ithafen Hasan Akın Anadolu Lisesi adını taşıyacak.

Akfen Holding, daha önce Ankara'da Ülkü Akın Ortaokulu ve Düzce'de Hikmet Akın Ortaokulu olmak üzere 2 okulu daha tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın hizmetine sunmuştu.

- 6 ayda yıkılıp yeniden yapılacak

Okulun yıkılıp yeniden yapılmasına ilişkin Balıkesir Valiliği, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akfen İnşaat taraflarınca 7 Ocak 2021 Perşembe günü Balıkesir Valilik binasında protokol imzalandı.

Törende konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak , geçen yıl içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine gerçekleşen toplantıda Akfen Holding'in Balıkesir'e bir okul yapmasına yönelik taahhüdünün oluştuğunu belirtti.

Şıldak, "Anadolu Lisemiz deprem nedeniyle risk taşıyan bir okulumuzdu. Burhaniye ilçemize 16 derslikli bir okul kazandırmış olacağız. Eğitim alanında çakılan her çivi geleceğe yönelik unutulmayacak önem taşımaktadır." ifadesini kullandı.

Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın ise Balıkesir'in annesinin memleketi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Böyle bir hayır işine vesile olmaktan dolayı mutluyuz. Valimiz, Kaymakamımız ve İl Müdürümüze çok teşekkür etmek istiyorum. Bu bürokratik işler çok hızlı gerçekleşti. 6 aylık bir sürede tamamen yıkıp yeniden hayata geçireceğimiz okulu yeni eğitim - öğretim sezonuna yetiştireceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraş'ta görev yapan 7 hassas burunlu köpek jandarmanın en büyük yardımcısı

2021-01-03 15:41 - Gündem

Bilic Çin'in Beijing Guoan takımını çalıştıracak

2021-01-06 12:51 - Spor

Denizlispor Süper Lig'de Kayserispor'u konuk edecek

2021-01-05 13:14 - Spor

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde 10 cumhurbaşkanı adayı 27 Aralık seçimlerinin iptalini istiyor

2021-01-06 14:46 - Dünya

Albaraka Türk Genel Müdürü Utku ile “Bankacılık Söyleşileri“ :

2021-01-01 14:29 - Genel

Hamas, Filistin'de ulusal birliğin tesisi yolunda adım attı

2021-01-02 20:01 - Dünya

THY öğrencilere özel uçuş programı başlattı

2021-01-06 13:37 - Gündem

THY'den İngiltere-Türkiye uçuşlarına ilişkin açıklama

2021-01-02 15:16 - Ekonomi

Trump destekçileri seçim protestoları için başkent Washington'da toplandı

2021-01-06 09:06 - Dünya

'Şeffaf plak' uygulaması hastaları 'diş teli' tedavisinin zahmetinden kurtarıyor

2021-01-06 14:16 - Sağlık

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5. hafta mücadelesi başladı

01:32 - Spor

BM, bir sonraki BM Genel Sekreterini belirlemek için seçim sürecini resmen başlattı

01:23 - Dünya

AB Komisyonu Üyesi Lahbib: Sudan, halkı için gerçek bir kabusa ve insani felakete dönüştü

00:43 - Dünya

Filistin Devlet Başkanı Abbas: Gazze, Filistin’in ayrılmaz parçasıdır, barış bir zorunluluktur

00:38 - Dünya

Cristiano Ronaldo, Dünya Kupası'nın grup maçlarında forma giyebilecek

00:33 - Spor