?>

Akçaabat'ın asırlık çınarı 'Pamuk Nene'

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaşayan ve çevresinde "Pamuk Nene" olarak tanınan 104 yaşındaki Emine Çelik, ömründe 35 torun, 83 torun çocuğu ile 30 torun torununu gördü.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

TRABZON - Duygu Avunduk

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaşayan ve çevresinde "Pamuk Nene" olarak tanınan 104 yaşındaki Emine Çelik, torununun torununu gördü.

Küçük yaşta evlenen Emine Çelik, 36 yaşında eşini kaybedince 5 çocuğuna hem anne hem de baba oldu.

Çocuklarını büyüterek evlendiren Emine ninenin 35 torunu oldu. Yaşam mücadelesini çocukları ve torunlarıyla sürdüren Emine Çelik, uzun yaşaması sayesinde torunlarının 83 çocuğu ile 30 torununu da görme şansı elde etti.

Çocukları ve torunlarının üzerine titrediği Emine Çelik, çevresinde "Pamuk Nene" olarak biliniyor.

İlçede 55 yaşındaki gelini Hanife Çelik ile kalan Emine nine, bir araya geldiğinde torunlarına maniler söylüyor.

Muhacirlik dönemine de tanıklık eden Çelik, o dönemlerde 7 yaşındayken 3 kız kardeşiyle Trabzon'da ailesinden ayrı kaldığını ve akrabalarının kendisini büyüttüğünü anlatıyor.

"Babaannemin kronik bir rahatsızlığı yok"

İlçede esnaflık yapan Çelik'in 58 yaşındaki torunu Adnan Çelik, AA muhabirine, babaannesinin kendisi üzerinde çok emeği olduğunu söyledi.

Babaannesinin bütün çocuklarını babasız büyüttüğünü belirten Çelik, "Hemen hemen bütün torunlarda da emeği vardır. O nedenle torunlar arasında hepimiz kendisine bakmak için sıraya gidiyoruz ama o kimi isterse onda kalıyor." dedi.

Çelik, babaannesinin kimlikteki resmi doğum tarihinin 1914 olduğunu ancak onun anlattıkları, kendilerinin de yaptığı hesaplara göre 1908 doğumlu olduğunu ifade ederek, "Yani asıl yaşı 110 oluyor. Akıl sağlığı pek yerinde değil ama şeker, tansiyon gibi herhangi bir kronik hastalığı yok. Zaman zaman yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları oluyor." diye konuştu.

Babaannesini görmek için Ankara'dan gelen Fethiye Altınbaş ise "Biz babaannemize 'Pamuk Nene' diye sesleniyoruz. Allah, ninemizi başımızdan eksik etmesin. Kendisini çok seviyoruz. Hastalansa bir şey olacak diye çok korkuyoruz." ifadesini kullandı.

"Elimizdeki değerin kıymetini biliyoruz"

Altınbaş, 104 yaşındaki ninesinin elini öpüp duasını almak için torunları olarak her zaman yanına geldiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hem bizler hem de yaşadığını duyan vatandaşlar merak ederek ninemizi ziyaret ediyorlar. Kendisini yalnız hissetmesin diye torunları olarak toplanıyoruz. O da sevincini bize mani ve türkü söyleyerek belli ediyor. Özellikle sağlıklı beslenmesi için bahçede doğal olarak patates, patlıcan, fasulye yetiştiriliyor, kendi ellerimizle besliyoruz. Babamızın yadigarı diye görüyoruz. Elimizdeki değerin kıymetini biliyoruz. Anne, baba sevgisini ninemize verdik. Öyle seviyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Brent petrolün varili 81 dolara yaklaştı

2018-09-24 19:17 - Ekonomi

Mandalinada yüksek verim sevinci

2018-09-29 17:52 - Ekonomi

Akçaabat'ın asırlık çınarı 'Pamuk Nene'

2018-10-01 16:32 - Çevre-Hayat

Makedonyalı seçmenler referandum için sandık başında

2018-09-30 15:17 - Dünya

Sınırlarını İHA'larla koruyacaklar

2018-09-27 21:32 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan Fenerbahçe'ye ağır darbe

2018-10-01 00:02 - Spor

Cengiz Ünder gol attı Roma farklı kazandı

2018-09-27 07:32 - Spor

Türkiye'nin spordaki vitrini: Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu

2018-09-26 17:52 - Spor

Figen Yüksekdağ'ın tutukluluk hali sürecek

2018-09-24 21:57 - Gündem

Adana'daki FETÖ davasında hapis cezası

2018-09-25 22:02 - Gündem

İlgili Haberler

Kurbanlık aldığı koçla arkadaş gibi oldu

16:37 - Çevre-Hayat

Avrasya Tüneli girişindeki yükseklik uyarısının bulunduğu levhaya kamyonetin çarpması kamerada

16:32 - Çevre-Hayat

Tekirdağ'da "Ahsen öğretmen" okul duvarlarını resimlerle süslüyor

15:57 - Çevre-Hayat

Çanakkale'de iki kardeş buldukları yüzük mührünü Troya Müzesi'ne teslim etti

15:53 - Çevre-Hayat

Kars'ın Sarıkamış ilçesi ve yüksek rakımlı geçitler kar yağışıyla beyaza büründü

15:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Türkiye, Libya'daki askeri gerginliğin yakından takip edildiğini bildirdi

18:57 - Gündem

Borsa günü yatay tamamladı

18:38 - Ekonomi

EBRD'den Adıyaman ve Hatay'da kritik altyapı projeleri için 195 milyon avro finansman

18:22 - Ekonomi

DENİZKURDU-II/2025 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetleri tamamlandı

18:18 - Gündem

BM, yaklaşık 1,9 milyon yerinden edilmiş Suriyelinin geri döndüğünü bildirdi

18:13 - Dünya