?>

AK Parti'li Bayram, Venezuela'daki devlet başkanı seçiminin 'şeffaf' olduğunu söyledi

Türkiye-Venezuela Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Venezuela'daki devlet başkanı seçiminin "şeffaf" şekilde gerçekleştirildiğini söyledi

Dünya - 1 yıl önce

Karacas

Seçimleri gözlemlemek amacıyla ülkeye gelen TBMM üyeleri, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri, Uluslararası Diplomatlar Birliği (DMW) Başkanvekili Halil Sert ve Kamu Denetçiliği Kurumu heyeti, başkent Karakas'taki okullarda sandıkları denetledi.

Milletvekili Bayram, ülkedeki seçimlerin "şeffaf" şekilde sürdürüldüğünü gözlemlediklerini kaydetti.

Dünyanın birçok ülkesinden heyetlerin burada olduğunu aktaran Bayram, "Oy kullanma işleminin başlamasının ardından biz de heyetimizle birlikte sandıkları ziyaret ettik. Sandıklarda oy kullanma usulü, nizamı, şeffaf şekilde gerçekleştiriliyor. Parmak izi ve kimlik doğrulama sürecine heyet olarak tanıklık ettik." ifadesini kullandı.

Bayram, Venezuela'da demokrasi mücadelesine hep birlikte şahitlik ettiklerini ve sonuçların gelecek saatlerde netleşeceğini bildirdi.

Venezuela halkının seçim iradesinin demokratik olarak sandığa yansımasını desteklediklerini vurgulayan Bayram, "Gerçekten ciddi bir katılım olduğunu gözlemledik. Muhalefet geçen seçimlerden farklı olarak bu seçimi protesto etmiyor ve katılım gösterdi. Bu anlamda daha farklı bir süreç izleniyor. Venezuela halkına hayırlı olsun." dedi.

"Bu söylemleri kabul etmemiz mümkün değil"

Muhalefet koalisyonu Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez'in, "Seçimleri kazandığımızda Türkiye ile yapılan tüm anlaşmaları gözden geçireceğiz" sözlerini hatırlatan Bayram, "Sayın muhalefet adayı Gonzalez’in, ülkemiz ile ilgili maalesef tasvip etmeyeceğimiz bir konuşması oldu. Bu söylemleri kabul etmemiz mümkün değil." diye konuştu.

Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkilerin geldiği noktaya değinen Bayram, "Bugüne kadar Sayın (Devlet Başkanı Nicolas) Maduro, Venezuela halkı adına Sayın Cumhurbaşkanı'mız (Recep Tayyip Erdoğan) ile ikili görüşmeler gerçekleştirmiştir. Birçok bakanlığımızla protokoller yapılmıştır. Ticari hacmimiz şu anda 1 milyar dolar civarında. Elbette bunları daha da arttırmamız gerekiyor. Ticari, ekonomik ve sosyal ilişkileri arttırmak, her iki ülke halkının faydasınadır." dedi.

Bayram, Türkiye ile Venezuela arasında yapılan anlaşmaların şeffaf şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, "Öyle yangından mal kaçırır gibi, gizli kapaklı işler yapılıyormuş gibi bir yaklaşım tarzını kabul etmiyoruz." ifadesini kullandı.

Engelli bir Venezuelalı seçmenle yaşadıklarını anlatan Bayram, şöyle devam etti:

"Sandıkları gezerken yürüme engelli bir vatandaş gördük. Ona akülü bir araç hediye edeceğimizi söylediğimizde çok mutlu oldu. Dünyanın her yerinde engelliler var, engellilerin partisi ve ülkesi olmaz. Tüm engelliler bu noktada dayanışma içerisindedir. Bu vesileyle Venezuelalılara, Türk insanının yardımsever ve cömert olduğunu gösterdik. Aziz milletimizin de ülkeye selamını getirdik."

Bayram, sandıklara herkesin saygı duyması gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bazı çevrelerce seçimin kazananı Maduro olduğu takdirde farklı olaylar olur tarzındaki söylemleri de kesinlikle tasvip etmiyoruz. Neticede kazanan Venezuela halkı olsun istiyoruz. Ticari ve ikili ilişkilerimiz daha da artsın diye bekliyoruz. Sandıktan çıkan sonuç, Ulusal Seçim Konseyinin (CNE) kesin beyanıdır. Vatandaşların iradesinin sandığa yansımasını temenni ediyoruz. Sonuçta demokrasi kazansın."

Bu arada, Venezuela'ya gelen Türk delegasyonunun en geniş katılımcı gözlem heyeti olduğu bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

2024-07-22 10:48 - Eğitim

TBMM Genel Kurulunda 3 uluslararası anlaşma kabul edildi

2024-07-28 09:02 - Siyaset

AK Parti'li Bayram, Venezuela'daki devlet başkanı seçiminin 'şeffaf' olduğunu söyledi

2024-07-29 02:22 - Dünya

DSÖ: 15'i çocuk 16 Filistinli, İspanya'da tedavi olacak

2024-07-25 16:43 - Dünya

AKOM'dan İstanbul için sağanak geçişleri uyarısı

2024-07-23 10:52 - Gündem

Youssef En-Nesyri, Fenerbahçe için İstanbul'da

2024-07-24 16:47 - Spor

İstanbul'da okla vurulan cami imamı yaralandı

2024-07-24 16:52 - Gündem

ABD'deki ankete göre Trump ile Harris arasındaki oy oranı farkı 1 puana düştü

2024-07-26 00:07 - Dünya

İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde Filistin'e destek eylemi

2024-07-26 00:18 - Gündem

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Gazze’nin Filistinli gruplar tarafından yönetilmeyeceğini iddia etti

2024-07-23 13:32 - Dünya

İlgili Haberler

Kosta Rika Dışişleri Bakanı Tinoco: Türkiye’yi Asya ve Avrupa'ya açılan kapı olarak görüyoruz

19:23 - Dünya

Ürdün’de “Türkiye’nin Eğitim Diplomasisi” temalı program düzenlendi

18:57 - Dünya

Hamas, 2014'te esir aldığı İsrailli askerin cesedini Kızılhaç'a teslim etti

17:03 - Dünya

İsrail’in "Cilad" kampındaki Filistinli tutuklular felaket koşullarda yaşıyor

16:42 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 69 bin 176’ya yükseldi

15:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Kocaelispor, konuk ettiği lider Galatasaray'ı 1-0 yendi

19:33 - Spor

Rize'de gıda zehirlenmesi şüphesiyle 84 kişi tedavi altına alındı

19:28 - Gündem

Kosta Rika Dışişleri Bakanı Tinoco: Türkiye’yi Asya ve Avrupa'ya açılan kapı olarak görüyoruz

19:23 - Dünya

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangını kontrol altına alındı

19:02 - Gündem

Ürdün’de “Türkiye’nin Eğitim Diplomasisi” temalı program düzenlendi

18:57 - Dünya