?>

AK Parti İstanbul yöneticisi Batur'dan İmamoğlu'nun metrolarla ilgili açıklamasına tepki

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Batur, "Ekrem İmamoğlu, kendi ifadesiyle Mahmutbey-Esenyurt, Göztepe-Ataşehir ve Çekmeköy-Sancaktepe metro hatlarını temelinden itibaren yapıp bitirdiğine dair maalesef doğru olmayan sözler sarf etmiştir" dedi

Siyaset - 1 yıl önce

İstanbul

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bazı metro hatlarını temelden itibaren kendisinin yapıp bitirdiğine dair açıklamalarının doğru olmadığını söyledi.

AK Parti İl Başkanlığında açıklama yapan Batur, İmamoğlu'nun 5 yıldır olduğu gibi yine doğruları söylemeyip, İstanbulluları yanıltarak siyaset yapmaya çalıştığını ifade etti.

Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyükşehir Belediye Başkanı'na, 'Siz yalancısınız.' demeyiz. Fakat İstanbullu hemşehrilerimize doğru söylemediği hususları da açıklama zarureti hissettiğimizi ifade etmek istiyorum. Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir programda, üç metro hattı projesinin ki isimlerini de kendi ifadesiyle okuyacağım çünkü onları da doğru ifade etmemiştir, Mahmutbey-Esenyurt, Göztepe-Ataşehir ve Çekmeköy-Sancaktepe metro hatlarını temelinden itibaren yapıp bitirdiğine dair maalesef doğru olmayan sözler sarf etmiştir."

Bu 3 projeyi AK Parti'nin 2014-2019 yıllarında başlattığını belirten Batur, "Bu 3 metro hattının finansmanıyla ilgili kararda bütün CHP grubuyla beraber o zaman Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ret oyuyla beraber bu 3 metro hattının finansmanı için onay çıkmıştır ve bizim dönemimizde başlamıştır." ifadelerini kullandı.

Batur, gazetecilere 13 Ekim 2017 tarihli Büyükşehir Belediye Meclisi Kararını da gösterdi.

Maliki Ejder Batur, İmamoğlu'nun bu hatların temelini atmadığı gibi, son 5 yılda ulaşım adına kara yolu, raylı sistemler ve deniz taşımacılığı açısından yine İstanbullulara sıfırdan hiçbir şey sunamadığını söyledi.

AK Parti döneminde yapımına başlanan Sancaktepe-Yenidoğan metro hattında açılan şaftların hafriyat kamyonlarıyla taşınan molozlarla doldurulduğunu ve hattın kapatıldığını anlatan Batur, "Tıpkı kara yolu ulaşımında Dolmabahçe-Levazım tünelinde yaptığı gibi... Büyükşehir Belediye Başkanı, meclis üyesi olduğu halde 'hayır' oyu vererek engellemeye çalıştığı o metro hatlarını bugün 'Temelinden itibaren ben yaptım.' diyerek bir kez daha doğru söylememiştir. Bu ifadelerine 5 yıldır devam etmektedir. Biz kendisini en azından görev süresinin son 23 gününde artık doğruları söylemeye davet ediyoruz" dedi.

"1 Nisan'dan itibaren hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz''

Batur, bundan sonra doğru olmayan her açıklamayla ilgili bilgilendirme yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"AK Parti İstanbul İl Başkanlığı olarak ona tavsiyemiz, şu son 23 günde 5 yıldır tamamen bozduğu İBB'nin kurumsal yapısını düzeltmesidir. Vatandaşlarımız telaşlanmasın. Bu bozulan kurumsal yapı, yine AK Parti'miz ve onun adayı Murat Kurum tarafından düzeltilecek. 1 Nisan'dan itibaren de hizmete kaldığımız yerden devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum.''

Metro hatlarının yapımıyla ilgili bilgi paylaştı

Batur'un metro hatlarının yapımıyla ilgili paylaştığı bilgiye göre, Mecidiyeköy-Mahmutbey hattının 20 kilometrelik kısmında, AK Parti döneminde 2019'a kadar 18,8 kilometre (yüzde 94) tamamlandı. Geriye kalan 1,2 kilometre (yüzde 6) ise İmamoğlu döneminde yapıldı.

Dudullu-Bostancı metro hattının yüzde 70'lik kısmı olan 10 kilometresi AK Parti döneminde, geriye kalan yüzde 30'luk kısım olan 4,3 kilometresi ise İmamoğlu döneminde tamamlandı.

Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy tramvay hattının yüzde 89'luk kısmı olan 9 kilometresi AK Parti döneminde, yüzde 11'lik kısım olan 1,1 kilometresi ise İmamoğlu döneminde yapıldı.

AK Parti döneminde metro ve tramvay hatlarının yüzde 83'lük kısmı olan 39,2 kilometresi yapılırken, İmamoğlu döneminde ise yüzde 17'lik kısım olan 8,1 kilometresi bitirildi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kadınlar ipek dokuma tezgahlarını 457 yıllık hamama kurdu

2024-03-06 15:23 - Kültür Sanat

İstikbali göklerde arayan kadın pilot öğrenci sayısı 3 kat arttı

2024-03-06 15:07 - Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Antalya'dan 45 dakikaya Alanya'ya gidilebilecek

2024-03-02 19:42 - Ekonomi

BM Güvenlik Konseyi'nin Dönem Başkanlığı Guyana'dan Japonya'ya geçti

2024-03-01 22:48 - Dünya

Avrupa Kulüpler Birliği toplantısı İstanbul'da yapıldı

2024-03-08 19:02 - Spor

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Fildişi Sahili Başbakanı Mambe ile görüştü

2024-03-06 19:47 - Siyaset

Bakan Uraloğlu: Hızlı treni Karadeniz'e indireceğiz

2024-03-06 19:53 - Siyaset

İsrail'in Gazze saldırılarında yakınlarını kaybedenler BM'yi ziyaret etti

2024-03-07 03:33 - Dünya

Hindistan, yapay zeka teknolojisine yaklaşık 1,2 milyar dolar ayırdı

2024-03-08 13:18 - Teknoloji

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, İstanbul'a geldi

2024-03-08 14:13 - Gündem

İlgili Haberler

Bahçeli'den 'Terörsüz Türkiye' hedefi doğrultusunda TBMM'de kurulan komisyona dair açıklama

21:13 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile telefonda görüştü

21:07 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Basra Valisi İdani'yi Ankara'da kabul etti

19:38 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kongo Başbakanı Makosso ile görüştü

16:48 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Suriye İçişleri Bakanı Hattab'ı kabul etti

13:53 - Siyaset

Günün Manşetleri

Alarm durumundaki Portekiz'de orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor

09:27 - Dünya

Türkiye'nin elektrik altyapısının dönüşümüne 748 milyon dolarlık dış finansman

09:07 - Ekonomi

Küresel piyasalar Fed'e ilişkin faiz indirim beklentilerinin güç kazanmasıyla pozitif seyrediyor

08:43 - Ekonomi

Küresel yarı iletken satışları ikinci çeyrekte yüzde 7,8 arttı

01:53 - Dünya

Türk yetkililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kiev'e muhtemel ziyaretini doğrulamadı

01:22 - Özel Haber