?>

AK Parti'den Ağrı'da yerel yönetim incelemesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, "Bu coğrafya zayıf devlet kaldırmaz, onun için güçlü olmak lazım. Bu coğrafya üzerinde oynanan oyunların karşısında hepimizin pürdikkat olması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Siyaset - 6 yıl önce

Ankara

AK Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, partinin Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları ile gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Ağrı'ya giden Özhaseki, AK Parti teşkilatları, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve Ağrılı vatandaşlarla bir araya geldi.

Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, belediyecilik ile ilgili ülkenin tarihindeki önemli dönemleri hatırlatarak, parti olarak başlattıkları belediyecilikle birçok şehrin çehresinin değiştiğini aktardı.

Üniversite yıllarında ülkede sağ-sol kavgalarının olduğunu, bunun şehirler arasına da yayıldığını ifade eden Özhaseki, bu kavganın ardından Türk-Kürt kavgasının başladığını hatırlattı.

Özhaseki, bin yıldır aynı coğrafyayı paylaşan kardeşler arasındaki kavganın anlamsız olduğunu, fitne odaklarının coğrafyada gözlerinin bulunduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Böyle bir ortamda bizim büyümemizi, gelişmemizi, mazlumların sesi olmamızı istemeyen fitne odaklarının da gayretleri bir türlü bitmek bilmiyor. Bu coğrafya zayıf devlet kaldırmaz, onun için güçlü olmak lazım. Yoksa bir gün gelirler devletimizi, düzenimizi bozarlar, bizi ekmeğe muhtaç ederler ve biz de yerimizden, yurdumuzdan oluruz. O yüzden bu coğrafya üzerinde oynanan oyunların karşısında hepimizin pürdikkat olması lazım."

"Bu ülke büyümesin, küçülsün istiyorlar"

Özhaseki, Türkiye'nin yıllardır terör belasıyla mücadele ettiğini ve 400 milyar dolara yakın para harcadığını vurguladı.

Terör örgütü PKK'da zamanında sözde komutanlık yapan bir kişinin uğradığı ihanet ve sonrasında itirafçı olarak söylediklerini aktaran Özhaseki, şunları kaydetti:

"Diyor ki, '15 Temmuz'dan bir ay önce PKK'dan bize bir emir geldi. Hiçbir askere kurşun sıkmayacaksınız, hiçbir askere dokunmayacaksınız.' 15 Temmuz'da darbe başarısız oldu. 'Şimdi sıkabilirsiniz, devam edin.' dendi. Beraber olduklarının, aynı yerden örgütlendiklerinin alameti değil mi? Bu ülke büyümesin, küçülsün istiyorlar. Bu coğrafyada bizden başka mazlumların sesini dile getirecek bir Allah'ın kulu var mı? Sadece Recep Tayyip Erdoğan var.

'DEAŞ' diye bir örgüt. Vahşi vahşi adamları toplamışlar, İslam tarihinde böyle bir örgüt yok. Bunlara karşı bir ve beraber olmamız lazım. Bunlardan birisi batıdaki bir ülkenin başına gelmiş olsaydı emin olun o ülke çökerdi. Son 3 yıldır ekonomi üzerinde oyun oynuyorlar."

Program çerçevesinde Özhaseki ve beraberindekiler, Murat nehri, Hanibaba Bulvarı, Abide Meydanı, millet bahçesi, üniversite ve çevre yolunda incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, kent ile ilgili brifing verdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor'dan 'keşan' motifli forma

2019-07-19 19:21 - Spor

'AK Parti'ye terörle tanımlama yapılması siyasi ahlakla bağdaşmaz'

2019-07-19 16:17 - Siyaset

Şırnak'ta yol yapımında çalışan işçilere terör saldırısı: 1 ölü, 2 yaralı

2019-07-15 14:44 - Gündem

İstanbul Valiliğinden 'E-5'te göçük' iddiasına açıklama

2019-07-19 00:10 - Asayiş

Soylu: Düzce'deki toprak kaymasında 7 vatandaşın kayıp olduğu ihbarı geldi

2019-07-19 05:37 - Asayiş

Yola çıkmadan 'Yaşam Tüneli'nden geçiyorlar

2019-07-15 09:17 - Asayiş

AK Parti'den Ağrı'da yerel yönetim incelemesi

2019-07-19 19:52 - Siyaset

Türk bilim insanına 'Küresel Sepsis Ödülü'

2019-07-13 03:02 - Sağlık

Türk kirazı Çin Seddi'ni aştı

2019-07-15 15:23 - Ekonomi

1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın 'mücahitleri' o günleri anlattı

2019-07-19 18:07 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2002'den bugüne 13 bin 291 tarihi eserin ana vatana iade edilmesini sağladık

19:09 - Siyaset

AK Parti MKYK Toplantısı yapıldı

19:35 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik: Sahte belge düzenlemeleri 1 yıl önce tespit edildi

19:27 - Siyaset

AK Parti'nin ikinci "İnsan Hakları Eğitim Kampı" Kocaeli'de başladı

16:02 - Siyaset

AK Parti'nin "Türkiye Yüzyılı" buluşmaları 8 Ağustos'ta başlıyor

15:33 - Siyaset

Günün Manşetleri

Trump'ın, Netanyahu'nun "Gazze'yi tamamen işgal etme" planına karşı olmadığ

00:38 - Dünya

Beşiktaş, Ndidi için görüşmelere başlandığını duyurdu

00:32 - Spor

Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçları tamamlandı

00:27 - Spor

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Feyenoord'a deplasmanda 2-1 mağlup oldu.

00:08 - Spor

ABD, Avustralya'ya 404 milyon dolarlık uçak ekipmanı satışını onayladı

00:02 - Dünya