?>

AK Parti'de de FETÖ temizliği başladı

17-25 Aralık sonrası partideki paralel yapıyı büyük oranda ayıklayan AK Parti, 15 Temmuz kalkışmasının ardından yeni bir temizlik süreci başlatıp bunun için bir komisyon kurdu.

Siyaset - 9 yıl önce

FETÖ terör örgütü üyelerinden arınmak ve muhtemel sızmaların önüne geçmek için AK Parti, il il izleme komisyonu kurdu.

FETÖ’nün her ildeki mali kaynakları ve destekleri konusunda çok geniş çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda il il izleme komisyonları kuruldu. Her ilin milletvekilleri, ilçe teşkilat başkanları ve AK Partili belediyelerin başkanları il başkanlığı bünyesinde kurulan izleme komisyonlarında bir araya gelerek FETÖ terör örgütüne karşı atılacak adımları değerlendiriyor. Çalışmalarda bir yandan teşkilat yöneticilerinin, belediye başkanlarının bu yapıyla olan ilişkileri araştırılırken bir yandan da her ilde terör örgütünün ekonomi ve siyasi hayattaki yapılanmaları titizlikle takip edilerek riskli görülenler ilgili yerlere iletiliyor.

UZUN SÜRE SAKLANAMAZLAR 

 AK Parti yetkilileri, teşkilatın yoğun çalıştığını, bu yoğun çalışma temposu içerisinde bir insanın uzun süre kendisini saklamasının mümkün olmadığını belirtti. Yetkililer, “Bu örgüt takiyyeyi çok iyi beceriyor. Sızma olabileceği ihtimaline karşı sürekli çalışmalar yapıyoruz. 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından 2014 yılında ve 2015’te yaptığımız kongrelerde çok titiz bir çalışma gerçekleştirerek paralel unsurları büyük oranda temizledik. AK Parti içinde etkin yerlerimize sızmaları mümkün değil ama teşkilatın uç kısımlarında çok etkili olmayan yerlerde birtakım sızmalar olabilir. Onlar da tabi 15 Temmuz’dan sonraki hal ve tavırları, yaklaşımları göz önüne alarak tespit edilir.

İHBARLAR İYİ ARAŞTIRILMALI 

 AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, teşkilatlara çok sayıda ihbar geldiğini söyledi. Yazıcı birbirlerini siyasi rakip olarak gören bazı kimselerin yalan ihbarda bulunabileceğini bu sebeple ihbarların çok sağlıklı değerlendirilmesi ve siyasi yaklaşımlar dışında gerçek veriler ile hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Afganistan’da protesto gösterisi sırasında patlama

2016-07-23 17:06 - Dünya

'Erdoğan Almanya’dan sığınma istedi' diyen NBC özür dile!

2016-07-26 16:17 - Dünya

Bakan Elvan: Bize bizden başka dost yok

2016-07-29 11:12 - Politika

Tatilden yağlanarak dönmeyin!

2016-07-28 16:47 - Sağlık

Baba ve oğlu azmetti, başardı

2016-07-30 13:08 - Teknoloji

“Erdoğan’a duyduğu hiddet annemin gözünü perdeledi”

2016-07-26 20:36 - Genel

Halil İnalcık'ın defnedildiği Fatih Camii Haziresi'nde başka kimler var!

2016-07-28 19:32 - Genel

Hain girişime karşı tüm renkler birleşti

2016-07-24 02:49 - Genel

50 bin ton örtü altı domates, Rusya’ya gidiyor

2016-07-23 22:23 - Ekonomi

Irmağa düşen eşini kurtarmak isterken boğuldu

2016-07-28 22:45 - Asayiş

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: PKK'nın Türkiye'den çekilme kararı, doğru yönde atılmış önemli bir adım

20:23 - Siyaset

Bakan Göktaş, sosyal medya düzenlemesi için STK temsilcileriyle bir araya geldi

13:07 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik: Terör unsurlarının Türkiye'den çekilmesi ana hedefe uygun ilerlemelerdir

11:18 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonla mücadeleyi önceliklendirmiş durumdayız

23:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir yerde Türkiye'siz bir denklem kurulamıyor

16:22 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sarıyer'de denize atılan çöpler kıyıya vurdu

22:37 - Gündem

Beşiktaş ile Kasımpaşa berabere kaldı

22:18 - Spor

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da açtığı ateş sonucu 6 Filistinli yaralandı

22:08 - Dünya

"El Clasico"da kazanan taraf Barcelona'yı 2-1 ile geçen Real Madrid oldu

21:07 - Spor

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'ya baskınında 4 Filistinli yaralandı

20:58 - Dünya