AK Parti, 20 Ocak'ta "2023 Roman Buluşması" düzenleyecek

AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığınca 20 Ocak'ta "2023 Roman Buluşması" düzenlenecek.

Siyaset - 4 yıl önce

Ankara
Başkanlıktan yapılan açıklamada, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde "Yüzyılın Romanını Birlikte Yazıyoruz" temasıyla 20 Ocak'ta "2023 Roman Buluşması" gerçekleştirilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, Roman vatandaşlara yönelik yenilikçi çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada, AK Parti Genel Merkezi'nde 2022'de siyasiler, akademisyenler, ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı "Roman Vatandaşlara Yönelik Yenilikçi Politikalar Çalıştayı" ve Sosyal Politikalar 20. Yıl Çalıştayı kapsamında da "Roman Vatandaşlara Yönelik Sosyal Politikalar Çalıştayı" düzenlendiği anımsatıldı.
Çalıştaylar kapsamında politika, strateji ve uygulamalara ilişkin deneyim bilgi, birikim ve önerilerin alındığı eğitimden istihdama, sağlıktan sosyal hizmetlere kadar birçok konuda çalışmalar yapıldığı ve çalıştaylar kapsamında Roman vatandaşlara yönelik çalışma yapan 300'ün üzerinde sivil toplum kuruluşunun katılım sağladığı ve katkı sunduğu belirtildi.
Ayrıca ülke genelinde yaz dönemi boyunca Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı 22 şehirde ziyaretlerle geniş bir saha çalışması yapıldığı, saha çalışmalarıyla birlikte akademisyenlerden oluşan heyetlerin hane ve STK ziyaretleriyle "Odak Grup Çalışmaları" yapıldığı bildirildi.
Tüm çalışmalarda elde edilen tespit ve sonuçlar doğrultusunda güz döneminde 14 şehirde yüz yüze görüşme tekniği ile "Profil Analizi ve Anket Çalışması" yapılarak talep, beklenti ve ihtiyaçları tespit edildi.
8 Nisan Romanlar Günü'nün geçen yıl ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle tüm illerde eş zamanlı olarak iftar programı gerçekleştirerek roman vatandaşlarla bir araya gelindiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 'Yüzyılın Romanını Birlikte Yazıyoruz' temasıyla '2023 Roman Buluşması' kapsamında şimdi İstanbul'dayız. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın 'Biz biriz, beraberiz, kardeşiz hep birlikte Türkiye'yiz.' sözünden yola çıkarak 2023 yılı Roman Buluşması programımızı 20 Ocak Cuma günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriyoruz.
Programımızda iş hayatında, bilimde, sanatta, sporda kısacası hayatın her alanında ülkemize değer katan Roman vatandaşlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya geleceğiz. İnanıyoruz ki Türkiye Yüzyılı haklının ve değerlerin yüzyılı olacak. Hep birlikte kültürel ve sosyal ahengin güvencesi olan bu kadim değerlerimizi, zenginleştirerek sonraki nesillere aktaracağız."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mütefekkir yazar Yaşar Kaplan hayata veda etti

2023-01-08 00:29 - Medya

Dört Element -Zübeyde Kızılyer Aslan yazdı-

2023-01-07 07:56 - En Son Yazılar

İstiklal Caddesi'ndeki patlama soruşturmasında aranan Hazni Gölge, Türkiye'ye teslim edild

2023-01-11 00:16 - Gündem

Batman'da "Eren Abluka Sonbahar-Kış-20 Operasyonu" başlatıldı

2023-01-07 10:45 - Gündem

İran: Azerbaycan ile yaşanan yanlış anlaşılmalar ortadan kalktı

2023-01-10 10:57 - Dünya

Mesleğinde yarım asrı deviren gazeteci Hakkı Öcal, eski ve yeni medyayı anlattı

2023-01-10 13:11 - Medya

Fenerbahçe, Kadıköy'de Galatasaray'a farklı kaybetti

2023-01-08 21:45 - Spor

Düzce'de hak sahibi depremzedeler için yapılacak konutlara yönelik çalışmalar sürüyor

2023-01-13 15:26 - Gündem

Kuraklıkla mücadele için neler yapmamız gerekiyor?

2023-01-13 15:26 - Çevre-Hayat

Senegal'de iki otobüsün çarpışması sonucu 38 kişi öldü

2023-01-08 22:03 - Dünya

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den çerçeve yasaya ilişkin açıklama

19:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

19:48 - Siyaset

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset