?>

Ailesini kaybeden depremzede baba mesleği ile hayata tutunmaya çalışıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da eşi, iki çocuğu, anne ve babası ile birlikte yakınlarından 12 kişiyi kaybeden, kendisi de enkazdan yaralı çıkartılan Abuzer Karataş, işinin başına döndü.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Adıyaman

Depremde, Karataş ailesinin Sümerevler Mahallesi'nde yaşadığı 4 katlı bina da yıkıldı. Afetin ilk saatlerinde enkazdan 32 yaşındaki Abuzer Karataş yaralı çıkartılırken, eşi Esra (28), çocukları Muhammet Eyüp (4) ve Sinem (2) ile babası Mulla Ali (66), annesi Zeynep (63) ve kardeşi Burak Karataş (25) hayatını kaybetti.

Hastanede bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edilen Abuzer Karataş, akrabalarıyla konteynerde yaşamını sürdürüyor.

Kuyumculuğu babasının yanında öğrenen Karataş, deprem nedeniyle kapalı kalan dükkanının kapısını ağabeyi ile bir süre önce yeniden açtı.

"Enkazdan çıkınca deprem olduğunu anladım"

Abuzer Karataş, AA muhabirine, depremin, su içip yattıktan kısa süre sonra meydana geldiğini söyledi.

Hemen eşini uyandırdığını anlatan Karataş, "Eşim ve çocuklar aynı odada kalıyorduk. Eşim kızımı, ben de oğlumu aldım. Atlamak istedim, çok yüksekti, atlayamadım. Düşmesin diye dolapları tutuyordum. Sarsıntı 5 saniye falan sürdü. Yan bina, bizim binaya vurdu. Eşim bana, ben de aynı şekilde eşime, 'hakkını helal et' dedim. Sabah beni çıkardılar. Enkazdan çıkınca deprem olduğunu anladım." diye konuştu.

Karataş, eşi, çocukları, annesi, babası ve kardeşinin ise kendisinden sonra çıkarıldığını ifade ederek, "Tedavi olduktan sonra, tekrar evin olduğu yere geldim. Annem, babam, eşim ve çocuklarımın durumlarını sordum, 'İyi' dediler. İki, üç gün sonra kaynanam, 'Eşin ve çocukların nerede?' diye sorunca o zaman öldüklerini öğrendim. Çocuklarımı çok görmek istedim ama göstermediler. Ailemden 6 kişi, diğer yakın akrabalarımdan da 6 kişi hayatını kaybetti." dedi.

Yaşadığı acıyı unutmanın zor olduğunu dile getiren Karataş, "Bir şeye tutunmaya çalışıyorum. İşe gidip geliyorum. Dükkanda ister istemez biraz kafamız dağılıyor. Unutulur mu? Unutulmaz. Her akşam yattığımda aklımdalar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Belçika'da çalışanların "fişi çekme" hakkı başladı

2023-04-01 12:52 - Dünya

Erbil'deki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, 27 yıldır mayın mağdurlarına hizmet veriyor

2023-04-04 18:27 - Dünya

FBI ve ABD ordusunun ortak tatbikatında yanlış otel odasına baskın yapıldı

2023-04-07 12:58 - Dünya

Kalyon fotovoltaik fabrikasında hedef, üretim kapasitesini 10 bin megavata çıkarmak

2023-04-07 11:43 - Ekonomi

Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor

2023-04-05 09:15 - Ekonomi

Beşiktaş, Kadıköy'den zaferle döndü

2023-04-02 23:43 - Spor

TÜBİTAK 195 proje personeli istihdam edecek

2023-04-03 08:44 - Gündem

İsrail ordusu Lübnan ve Gazze'ye saldırı başlattı

2023-04-07 04:38 - Dünya

Depremin etkilediği Kırıkhan'da enkazın yüzde 54'ü kaldırıldı

2023-04-02 13:33 - Gündem

Huzursuz bacak sendromunun etkilerini ozon tedavisiyle yendi

2023-04-03 13:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Türk Yıldızları Akşehir semalarında gösteri uçuşu yaptı

20:52 - Çevre-Hayat

Amasya'da bahçesine gelen tilkileri besleyen kişi bu anları kaydetti

15:27 - Çevre-Hayat

Bilim insanları, ormansızlaşmanın her yıl 28 bin kişinin ölümüne neden olduğunu belirledi

14:02 - Çevre-Hayat

Fethiye’deki Gemiler Adası ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkarıyor

13:47 - Çevre-Hayat

Fethiye'de tarihi Gemiler Adası, mavi tur yapanların uğrak noktası oldu

13:02 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın geliri yüzde 56 arttı

00:43 - Dünya

Fenerbahçe yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde lig aşamasından devam edecek

00:32 - Spor

Kadın futbolcuların 'II. Kristal Ayaklar Ödül Töreni' Ankara'da yapıldı

00:13 - Spor

Suriye'de 62. Uluslararası Şam Fuarı açıldı

23:43 - Dünya

Ticaret Bakanı Bolat: Cilvegözü ve Öncüpınar gümrük kapılarında transit ticarette 24 saat geçiş serbestleşecek

23:42 - Siyaset