?>

'Ailem bizi kötü şeylerden uzak tuttu'

Manchester City'nin Türk asıllı Alman futbolcusu İlkay Gündoğan, "Ailem bizi hep kötü şeylerden uzak tuttu. Sanırım bunda da başarılı oldular." dedi.

Spor - 8 yıl önce

İSTANBUL

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City forması giyen Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp'un kendisini istemesine rağmen Josep Guardiola ile çalışma fırsatı nedeniyle mavi-beyazlıları tercih ettiğini bildirdi.

İngiliz basınına açıklamada bulunan 27 yaşındaki orta saha oyuncusu "Klopp her zaman benim futbolumu beğeniyordu. O da beni kadrosuna katmak istedi ancak Guardiola ile çalışma fırsatı karşıma çıktığı zaman Manchester City'ye gelmek istedim." ifadelerini kullandı.

Şu anda Liverpool'un başındaki eski teknik direktörü Klopp'un da kendi çalıştırıcısı Guardiola'nın da mükemmel teknik adamlar olduğunu belirten İlkay, "Muhteşem karaktere sahip ve çok hırslı iki isim. Onlarla çalıştığım için çok şanslıyım." değerlendirmesinde bulundu.

Ebeveynlerinin kendilerini sokaklardan uzak tuttuğunu belirten İlkay Gündoğan, şunları kaydetti:

"Almanya'da yaşadığımız yer zengin bir şehir değildi. Ailem bizi hep kötü şeylerden uzak tuttu. Sanırım bunda da başarılı oldular. Ailem hep benim iyi bir eğitim almamı istedi. Çok kültürlü bir toplulukta büyüdüm. Bugün hala en iyi arkadaşlarım Alman'dan Tunuslu'ya, Faslı'dan Polonyalı'ya birçok farklı ülkeden. Şimdi kuzenimle büyük bir evde yaşıyoruz. Sanırım bazen biraz yalnız hissediyorsun, özellikle uzaktaysan."

Dizinde yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan ve 2017'nin eylül ayında tekrar top oynamaya başlayan Türk asıllı Alman futbolcu, "Dizim 20'li yaşlardaki gibi değil tabii ki. Bu yüzden sürekli dikkat etmem lazım." diye görüş belirtti.

Almanya'nın Borussia Dortmund takımından 2016'da Manchester City'ye transfer olan İlkay Gündoğan, İngiliz ekibiyle 41 maça çıkıp, 6 gol attı.

Muhabir: Serhat Bağbars

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Soma davasının 20’nci duruşması yarına ertelendi

2018-01-10 04:02 - Asayiş

"Türkiye’nin 1 Numaralı Markaları" ödül töreni

2018-01-10 13:06 - Genel

MÜSİAD'dan enerji tasarrufu kampanyası

2018-01-11 20:21 - Ekonomi

Esed rejimi Doğu Guta'ya klor gazıyla saldırdı

2018-01-13 17:37 - Genel

Kadın öğretmene park dayağı

2018-01-09 16:02 - Asayiş

DEİK, iş konseylerinde ülke bazlı sisteme geçiyor

2018-01-10 21:56 - Ekonomi

Milli savaş uçağında yol haritası

2018-01-07 15:02 - Teknoloji

Korgeneral Aksakallı'nın kardeşi vefat etti

2018-01-12 15:02 - Gündem

CHP'li Pekşen: Hakan Atilla'nın adil yargılanmadığından eminim

2018-01-11 19:02 - Siyaset

'Elektronik sigara, sigara bırakma aracı değil'

2018-01-09 15:27 - Genel

İlgili Haberler

Galatasaray-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu

13:22 - Spor

Anadolu Efes, Basketbol Avrupa Ligi'nde yarın Hapoel IBI ile karşılaşacak

12:45 - Spor

Basketbol Süper Ligi'nde 2. hafta yarın başlayacak

12:40 - Spor

Basketbol Avrupa Ligi'nde 2. hafta başlayacak

12:40 - Spor

Azerbaycan temsilcisi Karabağ, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazıyor

12:32 - Spor

Günün Manşetleri

Zelenskiy: Rusya, hala savaşmaya devam edecek kaynaklara sahip

16:28 - Dünya

"Milli Anadolu Ankası-2025" tatbikatı Konya'da icra ediliyor

15:52 - Gündem

Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ne altın madalya

15:37 - Gündem

TCMB ve BAE Merkez Bankası arasında 3 anlaşma imzalandı

15:27 - Ekonomi

Marmara Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem

15:23 - Gündem