?>

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TFF arasında iş birliği protokolü imzalandı

2025 Aile Yılı kapsamında, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Gündem - 18 saat önce

İstanbul

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve bakanlık yetkilileri ile TFF Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Törende devlet koruması altındaki 40 çocuk da yer aldı. Çocuklara milli takım forması hediye edildi.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile toplumsal duyarlılığın ve sosyal sorumluluğun gereği değerli bir anlaşmaya gönüllü imza attıklarını belirtti.

Aile yapısının güçlendirilmesi, sosyal refahın artırılması ve dezavantajlı bireylerin desteklenmesinin tüm kurumların görevi olduğunu vurgulayan Başkan Hacıosmanoğlu, "Bakanlığımızla yapacağımız anlaşmayla aile, çocuk hizmetleri, engelliler, yaşlılar, şehit yakınları ve gazilerimizle kadınların güçlenmesi için ortak projelere imza atacağız. Projelerin hayata geçirilmesi için üzerimize düşenleri fazlasıyla ve titizlikle yapacağız. Bunu 'pozitif ayrımcılık' değil, doğrudan görev ve sorumluluk olarak görüyoruz." diye konuştu.

"Yarınlara umut olacağına inanıyorum"

Sivil toplum kuruluşlarıyla yaptıkları çalışmalar sonucunda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini aktaran İbrahim Hacıosmanoğlu, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda büyük bir mutlulukla çocuklarımızı burada ağırladık. Onların heyecanına ve yaşam sevinçlerine ortak olduk. Yine nisan ayında, UEFA iş birliğiyle Malatya'da depremden etkilenen çocuklar için futbol etkinlikleri düzenledik. Konteyner kentlerde kalan çocuklarımız maçlarda gönüllerince eğlendiler. Beceri parkurlarında eğitsel oyunlar ile keyifli anlar geçirdiler. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile iş birliğimizin yarınlara umut olacağına inanıyorum. Bu protokolle devlet himayesinde bulunan çocuklar arasında taramalar başlatacağız. Buradaki yeteneklerin Türk futboluna kazandırılması için her türlü desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı.

"Bu projelerde her zaman seve seve yer alacağız"

Çocukların iyi şartlarda yetişmesinin bir ülkenin en önemli teminatı olduğunu kaydeden Başkan Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sağlam bir aile yapısı, yarınlara güvenle bakan bir toplum inşa eder. Yarının büyükleri olan çocukların iyi şartlarda yetişmesi, bir ülkenin en önemli teminatıdır. Dezavantajlı bireylerin toplumun her alanında yer almaları, toplumsal barışın ve iç huzurun olmazsa olmazıdır. Bu vatan için şehit olanların yakınları ve gazilerimiz de bize emanettir. Bu nedenle, Türkiye Futbol Federasyonu olarak bu projelerde her zaman seve seve yer alacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Anlaşmanın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Sayın bakanımıza, bakanlığımıza ve bu süreçte emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum."

Aile tribünleri oluşturulacak

İmza töreninde konuşan Bakan Göktaş, TFF ile "2025 Aile Yılı" kapsamında işbirliğini güçlendirmek için bir arada olduklarını, protokolün devlet korumasındaki çocukların fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimlerini destekleyecekleri kapsamlı bir işbirliğinin başlangıcı olduğunu söyledi.

Bu birlikteliğin sporun birleştirici gücünü, sosyal hizmetin şefkatiyle buluşturma iradesi olduğunu dile getiren Göktaş, "Futbol, her zaman bir oyundan fazlası olmuştur. Kimi zaman yeşil sahalarda, kimi zaman mahalle aralarında çocuklar, sadece bir topun peşinde değil aslında hayallerinin peşinde koşarlar. Bir bağ kurarlar. Bu anlamda futbol, bir spor dalı olmanın ötesinde kuşakları buluşturan, aile içi iletişimi ve toplumsal dayanışmayı güçlendiren bir gönül köprüsüdür. Aynı zamanda birleştiren, iyileştiren, umut veren bir sosyal araçtır." diye konuştu.

Göktaş, "2025 Aile Yılı" kapsamında yaptıkları işbirliğinin spor aracılığıyla köprüleri sağlamlaştırmanın, birlik ve beraberliğin somut bir göstergesi olduğunu belirtti.

Protokolle yapılacak çalışmalara ilişkin Göktaş, şöyle konuştu:

"Devlet korumasında ve bakım altındaki çocuklarımız, müsabakaları ücretsiz izleyebilecek. Bunun yanı sıra koruyucu aileler ve çocukları, şehit yakınlarını, gazi ve gazi yakınlarını, milli maçlarda stadyumlarda ücretsiz ağırlayacağız. Çocuklarımız, futbolcularla birlikte sahaya çıkarak müsabaka seremonilerinde yer alacak. Aile tribünleri oluşturarak çocuklarımızın, ailelerinin güvenli ve konforlu alanlarda maçları izlemelerini sağlayacağız."

Göktaş, protokolle, koruma altındaki çocuklardan oluşan takımların teknik destek almasını sağlayacaklarını, ayrıca çocukların güvenliği, kadınların güçlenmesinin yanı sıra yandan engellilerin ve yaşlıların sosyal hayata daha aktif katılımını sağlayacak etkinlikler yapacaklarını dile getirdi.

Sporun kapsayıcı ve dönüştürücü gücünü toplumun her kesimine ulaştıracaklarını aktaran Göktaş, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızı, kadınları, engellileri, yaşlılarımızı aynı tribünde buluşturacağız. Böylece, aile bağlarını güçlendiren, birlik ve beraberlik kültürünü artıran örnek bir model ortaya koyacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, 'Aile, bizim en kadim, en köklü değerlerimizden biridir.' Bu inançla 2025 yılını 'Aile Yılı' olarak ilan ettik. Çünkü biliyoruz ki evlatlarımızın aidiyet duygusunu kazandığı ilk yer olan aile, aynı zamanda toplumun temel taşı, ülkemizin en sağlam kalesidir. Nitekim nesillerimizin sağlıklı, özgüvenli ve değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesi, sağlam aile yapısıyla mümkündür. Bu anlamda bugün burada attığımız imza, yalnızca bir protokol değil, aynı zamanda aileye, çocuklara, gençlere ve geleceğimize verilen bir sözün ifadesidir. Sporun disiplinini, takım ruhunu ve mücadele azmini, sosyal hizmetlerin şefkati, duyarlılığı ve kapsayıcılığı ile buluşturmaktır."

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş ve TFF Başkanı Hacıosmanoğlu arasında işbirliği protokolü imzaları atıldı.

Hacıosmanoğlu, günün anısına Bakan Göktaş'a milli takım forması hediye etti. Tören fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Adana'da öğrencinin esnafı bulamayınca aldığı suların parasını bırakıp ayrılması kamerada

2025-05-07 18:22 - Çevre-Hayat

İzmir'de barınaklarda çevreyi ve güvenliği tehdit eden atıl tekneler toplatılıyor

2025-05-07 14:58 - Çevre-Hayat

Galatasaray'ın kaptanı Göksenin Köksal: İlk maçımızda La Laguna Tenerife ile karşılaşacağız

2025-05-08 20:52 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi mevkidaşı bin Ferhan ile telefonda görüştü

2025-05-07 15:18 - Siyaset

Bakan Kurum, depremin ardından yeniden inşa edilen Adıyaman'ın Zey köyünün görüntülerini paylaştı

2025-05-06 14:42 - Siyaset

Galatasaray başantrenörü Yakup Sekizkök: Hedefimize ulaşmamız için önümüzde bir yol var

2025-05-08 19:43 - Spor

Süper Lig'den 10 kulüp, PFDK'ye sevk edildi

2025-05-06 21:33 - Spor

Turkcell Süper Kupa, 4 takımla oynanacak

2025-05-08 21:08 - Spor

Gaziantep Üniversitesi akademisyenleri, iplik üretimini hızlandıran makine geliştirdi

2025-05-07 11:58 - Teknoloji

Uzmanlar, Hindistan ile Pakistan arasındaki çatışmaların sınırlı olacağını öngörüyor

2025-05-07 15:52 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İlgili Haberler

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

01:50 - Gündem

Türkiye, yetenekli Mısırlı öğrencileri Türk üniversitelerine çekmeyi hedefliyor

23:53 - Gündem

İstanbul'da vapurdan düşen yolcunun balıkçı tarafından kurtarıldığı anlar kamerada

23:17 - Gündem

"1. Kamu Diplomasisi Sempozyumu"nda ilk gün sona erdi

22:58 - Gündem

Fatih'te arızalanan tramvaydan inen yolcuların raylarda yürümesi kamerada

22:42 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'de göçmenlerin tutulduğu merkezi denetlemek isteyen belediye başkanı gözaltına alındı

00:58 - Dünya

ABD Hazine Bakanı Bessent, Kongre'yi borç limiti konusunda harekete geçmeye çağırdı

00:52 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan: (Suikast girişimi) Ağır arsenik ve cıva verildim. Sonra ortaya çıktı, 4-5 sene oluyor

00:50 - Siyaset

Trump: (Çin ile) Amerika için iyi bir anlaşma yapmalıyız

00:38 - Dünya

Türkiye, yetenekli Mısırlı öğrencileri Türk üniversitelerine çekmeyi hedefliyor

23:53 - Gündem