Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık: 6 ayda 12,5 milyar lira sosyal yardım ulaştırdık

Bakan Yanık, 2021'in ilk yarısında engelli aylıkları, yaşlı aylığı, silikozis aylığı, Evde Bakım Yardımı ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplam 12,5 milyar lira sosyal yardım ulaştırdıklarını belirtti.

Spor - 5 yıl önce

ANKARA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi vatandaşların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını artırmak için her yıl birçok destek sağladıklarını belirterek, sosyal yardımlarla vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
Bu kapsamda, yılın ilk 6 ayında yaptıkları ödemelere ilişkin bilgi veren Yanık, "2022 sayılı Kanun kapsamında yüzde 70 ve üzeri engelli aylığından yararlanan vatandaşlarımız için 1,4 milyar lira, yüzde 40-69 arası engelli aylığından faydalanan vatandaşlarımız için yaklaşık 1,1 milyar lira, engelli yakını aylığından faydalanan vatandaşlarımız için de 300 milyon lira ödeme yaptık. Böylece engelli aylıklarından faydalanan vatandaşlarımıza toplamda 2,8 milyar lira ödeme yaptık." diye konuştu.

Evde Bakım Yardımı ile 5,2 milyar lira destek

Bakan Yanık, yaşlı aylığından faydalanan vatandaşlara yaklaşık 3,6 milyar lira destek verdiklerini dile getirdi.
Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen vatandaşlara da Evde Bakım Yardımı ödemesi yapıldığına işaret eden Yanık, "Bu doğrultuda engellilerimiz için yılın ilk 6 ayında toplam 5,2 milyar lira ödeme yaptık." ifadesini kullandı.
Meslek hastalığı olan silikozis hastalarına da destek sağladıklarını anlatan Yanık, bu kapsamda bu yıl hafif, orta ve ağır silikozis hastası 200 kişi için yaklaşık 1,5 milyon lira ödeme yapıldığını bildirdi.

"Aile bütünlüğünün bozulmaması için her türlü desteği sağlamaya hazırız"

Yanık, çocukların öncelikle aile yanında desteklenmesi ilkesinden hareketle ihtiyaç sahibi ailelere Bakanlık tarafından Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımında bulunulduğunu aktardı.
SED hizmetiyle, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ihtiyaç sahibi ailelere destek olduklarını belirten Yanık, şunları kaydetti:
"Çocuklarımızın öncelikli olarak ailelerinin yanında desteklenmesini ilke olarak benimsedik.
Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için SED hizmeti veriyoruz. Bu kapsamda SED hizmetiyle ailelerimize 932 milyon lira ödeme yaptık.
Böylece, ilk 6 ayda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza engelli aylıkları, yaşlı aylığı, silikozis aylığı, Evde Bakım Yardımı ve Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) kapsamında toplam 12,5 milyar lira sosyal yardım ulaştırdık."
Yanık, aile temelli sosyal hizmet ve sosyal yardım vizyonuyla hizmet ettiklerini vurgulayarak, "Aile bütünlüğünün bozulmaması için devlet olarak gerekli tüm desteği sağlamaya hazırız.
Çocuklarımızın eğitimlerinden ve ailelerinden, ailelerimizin de sosyoekonomik hayattan uzak kalmamaları için bu tür desteklerimizi vermeye devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

ABD'nin California eyaletindeki yangında tarihi kasaba yok oldu

2021-08-06 12:21 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı: Afganistan'daki şiddetin seviyesi ABD-Taliban anlaşmasıyla tutarsız

2021-08-11 03:36 - Dünya

ABD'de son 24 saatte 486 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

2021-08-05 20:17 - Dünya

90 ülkede 476 milyondan fazla yerli yaşıyor

2021-08-08 14:21 - Dünya

Fenerbahçe formasındaki yıldızları kaldırdı

2021-08-11 19:34 - Gündem

Rusya'da muhalif Aleksey Navalnıy hakkında yeni soruşturma

2021-08-11 20:36 - Dünya

Çin, yabancı ülkelere 770 milyon doz Kovid-19 aşısı sağladı

2021-08-10 16:42 - Dünya

Akkuyu NGS'de 4. ünitenin inşası için hazırlıklara başlandı

2021-08-12 12:51 - Ekonomi

Yurt içi piyasalar TCMB faiz kararını bekliyor

2021-08-12 13:59 - Gündem

Almanya'da Kovid-19 ile mücadelede aşı olmayanlara yeni zorunluluklar getirildi

2021-08-10 23:31 - Dünya

İlgili Haberler

Dusan Vlahovic, Beşiktaş yolunda

19:13 - Spor

Beşiktaş, Dusan Vlahovic'in transferi için görüşmelere başlandığını açıkladı

19:02 - Spor

Talisca, Sturm Graz karşısında attığı golle tarihe geçti

17:07 - Spor

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, Merve Tanyel'i kadrosuna kattı

16:47 - Spor

Milli artistik cimnastikçiler, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek

13:58 - Spor

Günün Manşetleri

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den çerçeve yasaya ilişkin açıklama

19:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

19:48 - Gündem

ABD Kongresi için yarışan Müslüman adaylardan Ilhan Omar, Minnesota'daki ön seçimleri kazandı

19:42 - Dünya

Irak Başbakanı Zeydi: "Uluslararası Koalisyonun Irak'taki görevinin sona ermesi için 30 Ey

19:03 - Dünya

Fransa'da 40 binden fazla kişi içme suyu kesintileriyle karşı karşıya

18:57 - Dünya