Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir kitabı muzır yayın ilan etti

Kararla "Ben De Okuyorum Öykü Dizisi 3 - Büyülü Gökkuşağı" isimli kitap, içi görülmeyen zarf veya poşet içerisinde 18 yaştan büyüklere satılabilecek.

Gündem - 6 yıl önce

Ankara
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu kararının Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
"Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, 'Ben De Okuyorum Öykü Dizisi 3 - Büyülü Gökkuşağı' isimli kitabın içerisinde yer alan bazı ifade ve tasvirlerin 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğuna karar verdi.
Kurul, kitapla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: 'Kitap çocuk iken gökkuşağının altından geçince kızlar erkek, erkekler de kız olur hikayesinden etkilenen Yılmaz'ın rüyasında arkadaşı Dilek'le gökkuşağının altından geçtikten hemen sonra ikisinin de cinsiyetinin değişmesi, daha sonra tekrar gökkuşağının altından geçerek eski hallerine geri dönmeleri anlatılıyor.
Söz konusu kitapta cinsiyet değiştirmeyi özendirici bazı ifadelere yer verilmesinin kitabı okuyan farklı yaş gruplarındaki çocukları cinsel kimliklerini sorgulamaya yönelteceği bununla birlikte kitapta yer alan ifadelerin çocukların ruh ve duygu sağlığı ile dengeli gelişimine zarar verebilir; ayrıca çocukların kişisel gelişimleri ve maneviyatları üzerinde olumsuz tesir oluşturabilir."

4 bin 957 bilirkişi raporu hazırlandı

Kitapta yer alan bazı ifade ve tasvirlerin 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğuna karar verildiği belirtilerek bu kararla kitabın "Küçüklere zararlıdır" ibaresiyle içi görülmeyen zarf veya poşet içerisinde teşhiri ya da reklamı yapılmayacak şekilde sadece 18 yaştan büyüklere satılabileceği vurgulandı.
Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulunca bugüne kadar gazete-dergi gibi 12 bin 790 yayın ve 26 kitabın değerlendirildiği, 19 kitabın küçükler için zararlı olduğunun kararlaştırıldığı bildirilerek müstehcenlik suçuyla ilgili 4 bin 957 adli bilirkişi raporunun hazırlanıp adli makamlara gönderildiği duyuruldu.

Zararlı içerikler Bakanlığa bildirilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konuyla ilgili değerlendirmesinde, çocukları her türlü ihmal ve istismardan koruyup, onların sağlıklı gelişimlerini temin etmek üzere çalıştıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Vatandaşlarımızın çocuklar için zararlı olduğunu düşündükleri yayınları ve uygulamaları doğrudan Bakanlığımıza ulaştırabilmeleri için Muzır İçeriklerle Mücadele (MİM) Platformu'nu oluşturduk.
Vatandaşlarımız, çocukları için zararlı gördükleri yayınları Bakanlığın web sayfasında yer alan (https://www.ailevecalisma.gov.tr/chgm) e-posta, WhatsApp (+90 530 918 11 17) ve BİP uygulaması seçenekleri üzerinden bildirebilirler."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Vodafone'lular yeni yılı kesintisiz iletişimle karşıladı

2021-01-03 15:18 - Genel

Filistinli sanatçı Diriliş Ertuğrul dizi müziğini Kudüs için hazırladığı ezgiye uyarladı

2021-01-03 15:21 - Magazin

Türk SİHA'larının başarısından etkilenen İngiltere yeni bir SİHA programı başlatacak

2020-12-30 02:31 - Dünya

ABD'nin Nashville kentindeki patlamanın şüphelisinin intihar bombacısı olduğu ortaya çıktı

2020-12-28 11:21 - Dünya

Arap Birliği eski Genel Sekreteri Amr Musa koronavirüse yakalandı

2021-01-02 06:26 - Dünya

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir kitabı muzır yayın ilan etti

2021-01-03 16:26 - Gündem

Guinness'e göre dünyanın en yaşlı insanı Kane 118 yaşına girdi

2021-01-02 11:06 - Çevre-Hayat

Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor deplasmanında

2021-01-02 12:26 - Spor

Beşiktaş, Kayseri deplasmanında 3 puan arayacak

2021-01-02 13:13 - Gündem

Adını zorlu yollarından alan 'Keçi Kalesi' manzarasıyla ilgi görüyor

2020-12-30 12:56 - Gündem

İlgili Haberler

Türk siyasi tarihindeki çeyrek asırlık öykü: AK Parti 25 yaşında

15:38 - Gündem

Turkuaz renkli Mavigöl'ü 5 yılda 700 bin kişi gezdi

15:32 - Gündem

Giresun ve Trabzon için gök gürültülü sağanak uyarısı

15:12 - Gündem

TUS ve STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem sınav giriş belgeleri erişime açıldı

14:57 - Gündem

Bilecik'te çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

14:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye'nin en çok vergi veren kurumları listesine bankalar damga vurdu

15:43 - Ekonomi

Türk siyasi tarihindeki çeyrek asırlık öykü: AK Parti 25 yaşında

15:38 - Gündem

Turkuaz renkli Mavigöl'ü 5 yılda 700 bin kişi gezdi

15:32 - Gündem

Çiftçilere yılın ilk 6 ayında 106 milyar lira tarımsal destek ödemesi yapıldı

15:27 - Ekonomi

Romanya, nükleer santralini kuraklık nedeniyle kapatıyor

15:18 - Dünya