?>

Ahşap ustasından Afrinli çocuklara topaç

Kastamonulu ahşap ustası Mustafa Alt, Suriye'nin Afrin ilçesindeki çocuklar için yaptığı topaçları, İHH vasıtasıyla dağıttı.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

AFRİN - Eşref Musa - Burak Karacaoğlu

Kastamonulu ahşap ustası Mustafa Alt, yaptığı bin topacı, Suriye'de Zeytin Dalı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan kurtarılan Afrin ilçesindeki çocuklara dağıttı.

Kastamonu'nun Cide ilçesine bağlı Çayyaka köyünde yaşayan ve geçimini topaç yaparak sağlayan ahşap ustası Mustafa Alt, televizyonda izlediği Afrinli bir çocuğun ağlamasından etkilenerek bu çocuklar için topaç yapmaya karar verdi.

Alt, yaptığı topaçları Afrin'deki çocuklara teslim etmek üzere İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı yetkilileriyle temasa geçti.

15 yıl sonra ilk defa köyünden dışarı çıkan ve Afrin'e gelen Alt, özenle yaptığı topaçları buradaki çocuklara ulaştırdı.

AA muhabirine konuşan Alt, "Bir ayda bu topaçları yaptım. Kapaklarını, boyalarını bitirdim. Ondan sonra İHH'ye haber saldım. Sağ olsun ilgilendiler. Hatta 'Seni de götürürüz' dediler." diye konuştu.

Alt, "Ben kendim garibanım. Ama dedim ki benden daha fakir olan vardır. 'Gideyim, Suriye'ye hem çocukların gülümsemesini görürüm hem de yaptığım malları dağıtırım' dedim." ifadelerini kullandı.

Afrinli çocuklara yardım etmek ve onları mutlu görmek istediğinin söyleyen Alt, "Afrin'e geldik. Çocukların gülümsemesini, eğlenmesini gördük. Onlar da mutlu oldu, ben de mutlu oldum. İnşallah Allah yaptıklarımızı kabul eder." dedi.

Afrinli öğrencilerden Türkiye'ye teşekkür

Hayatlarında ilk defa topaç gören çocuklar gönüllerince eğlendi.

7. sınıf öğrencisi Siro Alo, "Buranın durumu eskisinden daha iyi. Her şey için teşekkür ederiz. Bu oyuncakları ilk defa görüyoruz. Çok mutluyuz." ifadesini kullandı.

Bir diğer Afrinli öğrenci Halil Timmo da "Ben Afrinliyim. Burada okuyorum. Türkler buraya oyuncak getirdiler. Onlar bize yardım ettikleri için (Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'a teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Komana Antik Kenti'nin tarihi 1300 yıl geriye gitti

2018-10-14 22:02 - Kültür Sanat

Düzce'de askeri araç devrildi: 4 yaralı

2018-10-15 05:32 - Gündem

FETÖ'nün 'adliye yapılanması' ana davasında mütalaa

2018-10-11 20:52 - Gündem

Soya, verimi ve fiyatıyla çiftçiyi sevindirdi

2018-10-10 22:07 - Ekonomi

Polislere 'daha az gülümseyin' talimatı

2018-10-10 13:32 - Genel

Ruandalı Abdulkerim Mugenzi'nin 'zeybek' tutkusu

2018-10-09 19:32 - Çevre-Hayat

Ahşap ustasından Afrinli çocuklara topaç

2018-10-16 16:02 - Çevre-Hayat

'Siber saldırılar değişken ve profesyonel hale geliyor'

2018-10-11 19:42 - Dünya

Servis minibüsüyle motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

2018-10-11 22:02 - Asayiş

Muş'ta 10 bin öğrenci kaldırımda kitap okudu

2018-10-15 18:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Kuşadası'na bir günde 5 kruvaziyer demirledi

23:13 - Çevre-Hayat

Manisa'da tarlaları gelincikler süsledi

19:43 - Çevre-Hayat

Tekirdağ ve Kırklareli'nde 'Hıdırellez ateşi' yakıldı

19:24 - Çevre-Hayat

Hatay'da yamaç paraşütüyle atlayan öğrenciler gökyüzünde kitap okudu

17:18 - Çevre-Hayat

Geleneksel Oyunlar Tırı'nın deprem bölgesindeki ilk durağı Osmaniye oldu

15:58 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Trump, 8 yılın sonunda Beyaz Saray'daki başkanlık görevini "devredeceğini" söyledi

00:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan, şehit Uzman Çavuş Özen için başsağlığı mesajı

00:32 - Gündem

Fransa'nın Roubaix kentinde Eyüp Sultan Camisi açıldı

00:13 - Dünya

Trump, Beyaz Saray'ın sosyal medya paylaşımında yıldız savaşçısı olarak resmedildi

23:42 - Dünya

Zelenskiy, olası ateşkesin en az 30 gün sürmesi gerektiğini söyledi

22:53 - Dünya