?>

Ağrı'da spora kazandırılan atletlerin hedefi Kenya'da altın madalya

Ağrı'da yetenekleri keşfedilerek spora kazandırılan ve Türkiye şampiyonu olan atletler, Kenya'da yapılacak Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası için antrenmanlarını sürdürüyor.

Spor - 2 yıl önce

Ağrı

Geçmişte atletizm branşındaki başarılarıyla adından söz ettiren Ağrı'da, ilk ve ortaokul yıllarında öğretmenleri tarafından keşfedilerek spora kazandırılan çocuklardan oluşan Ağrı Spor Lisesi Atletizm Takımı, katıldıkları yarışmalarda bugüne kadar birçok derece elde etti.

Son olarak şubat ayında Isparta'da düzenlenen Okul Sporları Kros Türkiye Şampiyonası'nda birinci olan sporcular, kente döndükten sonra yeni başarılar elde etmek için antrenmanlara başladı.

Öğretmenleri Abdurrahman Kara'nın koordinesinde her gün araziye giden sporcular, ısınma hareketlerinin ardından düz ve eğimli bölgelerde koşu yaparak güç depoluyor.

Her gün yaklaşık 2 saat antrenman yaparak, 10-14 Mayıs'ta Kenya'nın başkenti Nairobi'de yapılacak Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası'na hazırlanan atletler, burada başarılı olmayı hedefliyorlar.

"Bütün kupaları almak için gece gündüz çalışacağız"

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, AA muhabirine, atletizmde Türkiye şampiyonu olan öğrencilerle gurur duyduklarını söyledi.

Bu tür başarıların artarak devam etmesi için çalıştıklarını belirten Kökrek, "Sayın Valimiz Mustafa Koç'un büyük destekleri var, kendilerine şükranlarımızı arz ediyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bize verdiği destekler var. Farklı alanlarda da yine ilimizin sportif anlamda başarılar elde etmesi için çeşitli planlarımız var. Bu planlar doğrultusunda inşallah sportif anlamda ilimizi güzel bir şekilde temsil edeceğiz. Bütün kupaları almak için çalışacağız." diye konuştu.

Ağrı Spor Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Abdurrahman Kara ise eski milli atlet olduğunu, ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok başarısın bulunduğunu ve tecrübelerini sporculara aktarmak için elinden geleni yapmaya çalıştığını anlattı.

Sporcuları yetenek taraması yaparak keşfettiklerini ve her birinin yıllardır atletizmle uğraştığını vurgulayan Kara, şöyle konuştu:

"Isparta'da yapılan Liselerarası Kros Şampiyonası'nda takım olarak Türkiye şampiyonu olduk. Önümüzde Kenya'da yapılacak Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası'nda hem ilimizi hem de ülkemizi inşallah güzel bir şekilde temsil edeceğiz. Amacımız, oradan madalyalarla dönmek ve bayrağımızı dalgalandırmak."

"Biz bu çocukları ilkokul ve ortaokul yıllarında seçtik"

Çalışmalarını daha çok kırsal alan ve stadyumda yaparak şampiyonaya hazırlandıklarını ifade eden Kara, "Bu sporcuların bazıları 7 yılı aşkın süredir atletizm sporuyla uğraşıyor. Biz bu çocukları ilkokul ve ortaokul yıllarında seçtik. Büyük emek ve gayretleri var. Atletizm zor bir branş. Başarı kolay değildir. Atletizm uzun uğraşlar ve çabalar gerektiren branştır. Biz de inandık, çalıştık ve zoru başardık." diye konuştu.

Sporculardan Barış Aktaş da 7 yıldır atletizmle uğraştığını 1500 ve 3 bin metrede Türkiye şampiyonluklarının bulunduğunu ifade etti.

Sporculardan İsmail Ersin de başarının tesadüf olmadığını dile getirerek, "Çalışma olmadan başarı olmaz. Biz büyük emekler vererek buralara geldik. Kenya'da şampiyon olup bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşı'mızı okutmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'de Pin Up Casino'da Oynamanın Avantajlarını Keşfedin

2024-02-27 10:56 - İnsan&Hayat

Bankacılık sektörünün aktifleri aralıkta 23,9 trilyon lira oldu

2024-02-29 15:02 - Ekonomi

Bankacılık sektörünün kredi hacmi geçen hafta 12 trilyon 203 milyar lira oldu

2024-02-29 14:47 - Ekonomi

Trump'ın adı, Illinois eyaletindeki seçim listesinden yargıç kararıyla çıkarıldı

2024-02-29 18:43 - Dünya

Down sendromlu özel sporculardan ritmik hareketler

2024-02-27 12:03 - Spor

Bakan Şimşek, Türkiye'nin FATF'ın gri listesinden çıkması için son aşamaya geldiğini bildi

2024-02-23 19:03 - Ekonomi

Milli Savunma Bakanı Güler, İngiltere Savunma Bakanı Shapps ile bir araya geldi

2024-02-27 18:47 - Siyaset

BM, Fransa'nın çevreci eylemcilere müdahalesinden endişeli

2024-02-29 17:32 - Dünya

Formula 1'de en fazla yarışın yapılacağı sezon başlıyor

2024-02-29 11:12 - Spor

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'ndan istifa sinyali

2024-02-24 16:38 - Spor

İlgili Haberler

Çaykur Rizespor sahasında Gençlerbirliği'ni 1-0 yendi

22:38 - Spor

Jota Silva, Beşiktaş'ın hedeflerine yardımcı olmak istiyor

20:52 - Spor

A Milli Erkek Basketbol Takımı hedef büyüttü

19:14 - Spor

'12 Dev Adam' Avrupa ikinciliğinin buruk sevincini yaşıyor

18:56 - Spor

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman gelecek için ümitli

18:03 - Spor

Günün Manşetleri

İzmir'de FETÖ operasyonunda 10 şüpheli yakalandı

10:13 - Gündem

ABD insansız hava araçlarının ihracat kurallarını gevşetti

10:07 - Ekonomi

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın bir kısmında bakım çalışması nedeniyle seferler yapılamıyor

09:58 - Gündem

Trump, New York Times gazetesine 15 milyar dolarlık dava açtı

09:53 - Dünya

Zeytinburnu'nda metrobüste çıkan yangın söndürüldü

09:48 - Gündem