?>

AFAD Başkanı Sezer, Çubuk 1 Barajı'ndaki arama-kurtarma çalışmalarını inceledi

AFAD Başkanı Sezer, "Yoğun yağışlar yurt genelinde devam edecek. Vatandaşlardan meteorolojik uyarıları takip etmeleri ve dere yatakları gibi risk oluşturacak alanlardan uzak durmalarını özellikle istirham ediyoruz." dedi.

Gündem - 3 yıl önce

Ankara

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, yoğun yağışların yurt genelinde devam edeceği uyarasında bulunarak, "Vatandaşlardan meteorolojik uyarıları takip etmeleri ve dere yatakları gibi risk oluşturacak alanlardan uzak durmalarını özellikle istirham ediyoruz." dedi.

Sezer, kayıp kişinin bulunması amacıyla Tatlar Deresi'nin Çubuk 1 Barajı ile buluştuğu noktada devam eden arama-kurtarma çalışmalarını yerinde incelemesinin ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yurt genelinde etkili olan yoğun yağış nedeniyle birçok ilde sel ve su taşkınlarının yaşandığını belirten Sezer, yoğun yağışların sonraki günlerde de devam edeceği uyarısında bulundu.

Ankara'daki yağışlar nedeniyle üç gün önce Tatlar Deresi'nde yaşanan selde bir kişinin yaşamını yitirdiğini, bir kişinin de sele kapılıp kaybolduğunu anımsatan Sezer, şu bilgileri verdi:

"Bir vatandaşımızın da suya kapıldığı yönündeki ihbar üzerine iki gündür arama faaliyeti devam ediyor. AFAD koordinasyonunda 350 kişi arama-kurtarma faaliyetine katılıyor. Tekirdağ'dan özel tesisatlar getirdik. Hem temizlik yapılıyor hem arama çalışmaları sürüyor. İnşallah tez zamanda sonuçlanır. Kayıp ihbarı var ama sağ olarak kurtulmasını ümit ediyoruz. Yoğun yağışlar yurt genelinde devam edecek. Vatandaşlardan meteorolojik uyarıları takip etmeleri ve dere yatakları gibi risk oluşturacak alanlardan uzak durmalarını özellikle istirham ediyoruz."

Bölgede üç kısımda arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten Sezer, Tatlar Deresi'nin Çubuk 1 Barajı ile buluştuğu noktanın son bölüm olduğunu söyledi.

Sezer, kayıp kişiye diğer bölümlerde ulaşılamaması halinde bulundukları bölgede olma ihtimalinin yüksek olduğunu vurguladı.

Bölgede arama çalışmaları, AFAD, ASKİ, UMKE, JAK, AKUT ve İHH ekiplerince sürdürülüyor. Ekipler sel sularının getirdiği çamur ve malzemeler nedeniyle çalışmalarını güçlükle yürütüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Demirözü Barajı tekne turları ve kamp alanlarıyla turizme katkı sağlıyor

2022-06-12 14:12 - Çevre-Hayat

Kuzey Kore silah geliştirmeyi sürdürecek

2022-06-11 14:58 - Dünya

Hakkari'de berivanların dağlardaki süt mesaisi

2022-06-08 13:06 - Çevre-Hayat

Terör örgütü PKK kaçırdığı çocukları "savaşçı" olarak kullanıyor

2022-06-13 14:41 - Dünya

BM: Ukrayna'dan savaş nedeniyle 5 milyona yakın kişi Avrupa'ya sığındı

2022-06-09 16:16 - Dünya

Sarıkamış'ın doğası çiçeklerle rengarenk

2022-06-11 12:28 - Çevre-Hayat

AB Komisyonu Başkanı: Ukrayna'yı yeniden inşa edeceğiz

2022-06-09 20:02 - Dünya

İtalya'da özel helikopter kayboldu

2022-06-09 23:44 - Dünya

Asteroitleri kovalayan NASA uzay aracı Lucy'nin güneş panelinin tamiri sürüyor

2022-06-10 12:35 - Dünya

AFAD Başkanı Sezer, Çubuk 1 Barajı'ndaki arama-kurtarma çalışmalarını inceledi

2022-06-13 16:16 - Gündem

İlgili Haberler

Pakistan Savunma Günü Ankara'da kutlandı

13:22 - Gündem

Şiddetsiz iletişim oyunlaştırılarak anlatılacak

13:12 - Gündem

Beşiktaş'ta İETT otobüsünün taksiye ve motosiklete çarptığı kazada 1 kişi yaralandı

12:58 - Gündem

Doğu Karadeniz kıyıları için gök gürültülü sağanak uyarısı

12:03 - Gündem

Sosyal konut projesinde genç çiftlere yüzde 20 özel kontenjan ayrılacak

11:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Pakistan Savunma Günü Ankara'da kutlandı

13:22 - Gündem

Moskova'da görüşme teklifini reddeden Zelenskiy, Putin'i Kiev'e çağırdı

13:17 - Dünya

Şiddetsiz iletişim oyunlaştırılarak anlatılacak

13:12 - Gündem

Fas, A Milli Takımı ve Süper Ligi her zaman ilgiyle takip ediyor

13:07 - Spor

ABD'nin Baltimore kenti yönetimi, Trump'ın şehre Ulusal Muhafız göndermek istemesini prote

13:02 - Dünya