?>

Adnan Oktar suç örgütü davasında tutuklu sanıkların savunmaları tamamlandı

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik, aralarında örgütün elebaşı Oktar'ın da bulunduğu 167'si tutuklu 226 sanığın yargılandığı davanın 50. duruşmasında tutuklu sanıkların savunmaları alındı.

Asayiş - 6 yıl önce

İstanbul

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik, aralarında örgütün elebaşı Adnan Oktar'ın da bulunduğu 167'si tutuklu 226 sanığın yargılandığı davanın 50. duruşması görüldü.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısında bulunan salonda yapılan duruşmada, sanık savunmaları alındı.

Haklarındaki suçlamaları reddeden sanıklar, ortada bir örgüt olmadığını, Adnan Oktar'ın kimseye hakarette ve cinsel saldırıda bulunduğunu görmediklerini savunarak, Oktar'ı sevdiklerini ve saygı duyduklarını söyledi.

Duruşmaya yarın tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam edilecek.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 3 bin 908 sayfalık iddianamede, sanıkların haricinde 26 kişi "mağdur", aralarında eski emniyet müdürü Adil Serdar Saçan'ın da bulunduğu 99 kişi ise "müşteki" sıfatıyla yer alıyor.

Mağdur ve müştekilerin yanı sıra 23 tanık ve etkin pişmanlıktan yararlanan 25 kişinin beyanlarına yer verilen iddianamede, suç örgütünün kurucu ve yöneticisi sanık Adnan Oktar elebaşılığındaki silahlı suç örgütünün biri firari 13 yöneticisi bulunduğu anlatılıyor.

İddianamede, sanıklar hakkındaki suçlamalar şöyle:

"Siyasal veya askeri casusluk suçuna teşebbüs etme, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme, cinsel istismar, cinsel saldırı, 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, şantaj, eziyet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, hakaret, 3628 sayılı Mal Varlığı Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na muhalefet, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, dolandırıcılık, tehdit, kişisel verilerin kaydedilmesi, kasten öldürmeye teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme, 5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet, resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek, resmi belgede sahtecilik ve suçluyu kayırmak."

İddianamede, örgüt elebaşısı Adnan Oktar hakkında, ''devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme'', ''suç işlemek amacıyla örgüt kurma-yönetme'', ''terör örgütüne (FETÖ) üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek'', ''kasten öldürmeye teşebbüs'', ''5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet'', ''resmi belgeyi yok etmek'', ''resmi belgede sahtecilik'', ''nitelikli cinsel saldırı'', ''çocuğun nitelikli cinsel istismarı'', ''6136 Sayılı Kanun'a muhalefet'', ''eğitim öğretim hakkının engellenmesi'', ''eziyet etme'', ''şantaj'', ''cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'', ''suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama'', ''dolandırıcılık'', ''3628 sayılı Kanun'a muhalefet'', ''hakaret'', ''tehdit'', ''hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek'', ''suçluyu kayırma'' ve ''kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması'' suçlarından toplam 420 yıldan 871 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, 11 müşteki-sanık hakkında ise sadece ''suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma'' suçundan ayrı ayrı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Diğer sanıkların ise benzer suçlardan hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Tescilli 'Urfa soğan kebabı' damak çatlatıyor

2019-12-08 15:57 - Çevre-Hayat

'Timsahlar'ın derin sularda nefes kesen eğitimi

2019-12-09 15:28 - Genel

Çocukluk hayalini kurduğu atölyede gerçekleştiriyor

2019-12-12 14:42 - Çevre-Hayat

Denizsiz kentleri birleştiren baraj gölünde 'boğaz' keyfi

2019-12-07 15:12 - Çevre-Hayat

85. İstanbul Ermeni Patriği Maşalyan oldu

2019-12-11 23:07 - Gündem

Umuda yolculuğun göçmen çocukları

2019-12-06 16:52 - Dünya

Metil alkol zehirlenmesi ölümle sonuçlanabilir

2019-12-12 18:27 - Gündem

Adnan Oktar suç örgütü davasında tutuklu sanıkların savunmaları tamamlandı

2019-12-12 21:02 - Asayiş

Antarktika seferleri meyvelerini veriyor

2019-12-07 14:41 - Ekonomi

İstanbul Ermeni Patrikliği Seçimi devam ediyor

2019-12-11 16:42 - Gündem

İlgili Haberler

Muğla'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

02:08 - Asayiş

Fatih'te İETT otobüsündeki tartışmada şoföre biber gazı sıkıldı

16:47 - Asayiş

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

16:03 - Asayiş

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı kesiminde kamyon devrildi, İstanbul yönü ulaşıma kapandı

12:32 - Asayiş

"Huzur İstanbul" uygulamasında 705 kişi gözaltına alındı

11:52 - Asayiş

Günün Manşetleri

Ziraat Türkiye Kupası 1. eleme turunun kura çekimi yapıldı

18:53 - Spor

Borsa günü rekorla tamamladı

18:48 - Ekonomi

İngiltere ve 21 uluslararası ortak, İsrail'in "E1 Projesi"ne onay kararını kınadı

18:43 - Dünya

Trabzonspor'un yeni transferi Olaigbe, takımına katkı sağlamak istiyor

18:38 - Spor

Bakan Yumaklı: Fındıktaki zirai don kaynaklı zarar için 2,3 milyar lira tazminat ödenecek

18:32 - Ekonomi